Ali kdo pozna to Alfo - 8

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Skyline R33 GTS-T, Forester SF5 EJ205, Almera N15 GTi, P205 XUD9TE

didi napisal/-a:
Romeo Alfetti napisal/-a:sej njegova je bla sam premetana iz qv... notranjost pa to :wink:
aha,tako torej...no ja bom šel pogledat da sploh vidm če se mi splača kar kol pogovarjat in pregovarjat. na kaj morem bit pozoren pri teh 164 poleg motorja in rje? še kaki skriti detajli in podobne stvari?

ja sj glih to mi je najbl čudn ker je res gor že kšn let, ne vem a ne spusti cene al pa enostavno noben nima želje dat tok za tolk star avto. neki more bit tle

lp
Za rjo se pri 164ki nimaš kaj sekirat, saj je pocinkan pleh. No, okrog robov se lahko pokaže kakšna pikica po tolkih letih, ampak k večjemu brez skrbi glede tega.

Za motor pa pazi na pritisk olja, ko ga vžgeš. Pri mrzlem vžigu, kar bo pod 2bar, je že fejst zmatrano in zrelo za zamenjavo ležajev (€€€). Vprašaj tudi glede velikega servisa, kdaj je bil delan in poglej če ima hidravličen španar - moral bi imet, glede na to, da je starejši model, ampak vseeno preveri. Če ti tisti španar crkne, boš imel probleme, saj novega ni več za dobit, nachbau pa pod 400€ nevem če prideš! Je pa tudi opcija, da predelaš na navaden španar iz novejšega modela skupaj z zobatim jermenom. Seveda pri mrzlem vžigu še poslušaj dročnike, če so pretirano glasni - na vsakem 12V šestaku se slišijo, tudi ko jih pravilno nastaviš, vendar pretirano glasni pa ne smejo bit.

Potem pa še poglej vzmetenje, v kakšnem stanju so amortizerji in fedri. Presneto drago je vzmetenje za ta avto, tako da glej da bo v dobrem stanju.

Pa ne pozabit sprobat vso elektroniko v notranjosti, če dela. Saj novih stikal več ni za dobit in ker je 164ka znotraj kot space shuttle, je velka verjetnost da kakšen gumb ne bo delal. Za pomik stekla ni panika, najbolj pazi na gretje sedežev, če dela.

Vem da avto ni nov, vendar glede na ceno in glede na to, da tip že več kot eno leto vztraja pri tej ceni, potem mora bit avto v nulo. Če bo karkoli od zgoraj napisanega v slabem stanju, takoj shandlaj ceno, ali pa se obrni in odidi domov :) Ker dat 1300€ za 20let staro 164ko, ki nima več nobene vrednosti na trgu, pomeni da mora bit pa avto res tiptop...
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Kolk vem, če se ne motim je šel cabby jo gledat pa je reko, da ni za nikamor.

Pa da se za rjo nima kej sekirat? Mogoče pri Superci. Pri teh tastarih je okol vpetja rok rjavo na vsaki 164, kjer ni blo popravljeno. Pol zadnje obrobe blatnika, vse 4 dvižne točke, pa še okoli vpetja zadnje obese zna bit rjavo.

Drugo pa kot ti je reko peruccy :)
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV
Kraj: Ljubljana

peruccy napisal/-a:
didi napisal/-a:
Romeo Alfetti napisal/-a:sej njegova je bla sam premetana iz qv... notranjost pa to :wink:
aha,tako torej...no ja bom šel pogledat da sploh vidm če se mi splača kar kol pogovarjat in pregovarjat. na kaj morem bit pozoren pri teh 164 poleg motorja in rje? še kaki skriti detajli in podobne stvari?

ja sj glih to mi je najbl čudn ker je res gor že kšn let, ne vem a ne spusti cene al pa enostavno noben nima želje dat tok za tolk star avto. neki more bit tle

lp
Za rjo se pri 164ki nimaš kaj sekirat, saj je pocinkan pleh. No, okrog robov se lahko pokaže kakšna pikica po tolkih letih, ampak k večjemu brez skrbi glede tega.

Za motor pa pazi na pritisk olja, ko ga vžgeš. Pri mrzlem vžigu, kar bo pod 2bar, je že fejst zmatrano in zrelo za zamenjavo ležajev (€€€). Vprašaj tudi glede velikega servisa, kdaj je bil delan in poglej če ima hidravličen španar - moral bi imet, glede na to, da je starejši model, ampak vseeno preveri. Če ti tisti španar crkne, boš imel probleme, saj novega ni več za dobit, nachbau pa pod 400€ nevem če prideš! Je pa tudi opcija, da predelaš na navaden španar iz novejšega modela skupaj z zobatim jermenom. Seveda pri mrzlem vžigu še poslušaj dročnike, če so pretirano glasni - na vsakem 12V šestaku se slišijo, tudi ko jih pravilno nastaviš, vendar pretirano glasni pa ne smejo bit.

Potem pa še poglej vzmetenje, v kakšnem stanju so amortizerji in fedri. Presneto drago je vzmetenje za ta avto, tako da glej da bo v dobrem stanju.

Pa ne pozabit sprobat vso elektroniko v notranjosti, če dela. Saj novih stikal več ni za dobit in ker je 164ka znotraj kot space shuttle, je velka verjetnost da kakšen gumb ne bo delal. Za pomik stekla ni panika, najbolj pazi na gretje sedežev, če dela.

Vem da avto ni nov, vendar glede na ceno in glede na to, da tip že več kot eno leto vztraja pri tej ceni, potem mora bit avto v nulo. Če bo karkoli od zgoraj napisanega v slabem stanju, takoj shandlaj ceno, ali pa se obrni in odidi domov :) Ker dat 1300€ za 20let staro 164ko, ki nima več nobene vrednosti na trgu, pomeni da mora bit pa avto res tiptop...
ravno za to sm dau link če kdo kej več ve o njej, ker je res že na netu ohoho cajta s to ceno in zgleda da je ne bo spustu...hvala ti za te izrpne informacije ampak kolker mam jst srečo z kupovanjem avtomobilov, je vedno kj...upam da bo vredna ogleda in cajta, ker po slikah nekak deluje lepo, sicer pa sj vemo, k pa tja prideš je pa živ odlom. če jo je že kdo šou pogledat pa nej kr pove a je vredna da hodm tja pa se plazm okol avta in se grem detektiva al ne :D:D

kot si povedu za teh 1300€ mora bit pol u nulo zrihtana, da se samo usedem in pelem še nadaljnih 20k km do servisa za menjavo olja in filtra.

lp
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Imam originalen lesen volan z airbagom iz superce, če boš želel zamenjat tistega, ki je not.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
slavko
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Raka

Didi...kupuješ tak avto iz ljubiteljskega razloga ali le zato, da boš imel nekaj posebnega, nekaj kar izginja, nekaj frajerskega...ker imeti tako rekoč oldija ni poceni, verjemi. Sem imel doma in še imam, trenutno le motocikel, ker sem avto-oldtimerja prodal in ti povem, da stara stvar, še zlasti, če jo imas v top kondiciji, precej, precej stane....da pa kupuješ tak avto le za leto, pač dokler gre, gre...pa se mi ne zdi fer s stališča kakšnega ljubitelja...škoda, da avto konča na kakšnem odpadu...pa brez zamere ...lp
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

slavko napisal/-a:...........kupuješ tak avto le za leto, pač dokler gre, gre...pa se mi ne zdi fer s stališča kakšnega ljubitelja...škoda, da avto konča na kakšnem odpadu...pa brez zamere ...lp
Če je nekdo, ki bo vozilo uporabljal, pripravljen dati za avto več, kot "ljubitelj" ima vso pravico, da naredi z njem, kar se mu zdi ustrezno (tudi, če gre v prešo).
Pa nisem tudi pod razno kakšen liberalist in imam tudi še eno solidno obnovo na vesti, vendar sem razočaran nad "ljubiteljstvom" pri nas.
Kultura motociklizma in avtomobilizma je pri nas na psu in v taki sredini se res ne čudim, da bi nekdo vsak dan vozil Alfo Montreal, ker bo dal zanjo več, kot "ljubitelj".

Brez veze, ravno Alfo Montreal sem si hotel omisliti pred recimo 5-imi leti in jo osvežit, pa vendar sem na podlagi slabe izkušnje z E24 na vse skupaj pozabil.
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

Kolega kupuje alfo, pa rabi malo pomoči :wink:

O teli se je že enkrat govorilo, ampak ne najdem. Kdo pozna?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5986293&show=1

Za tole GTA mogoče kdo ve, kaj se je z njo dogajalo odkar je bil Pero lastnik?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5578653&show=1

Tale pa izgleda noro lepa, kdo pozna?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5866250&show=1
Uporabniški avatar
Sinister
Alfist
Alfist

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6088515&show=1

- 145000
- 02/2013
- 2.lastnik
- servisna knjiga
- nekaramboliran
- avto je garažiran
- slovensko poreklo

Slika

Slika

#-o
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sj lahk je pa sam na opčine na servis vozu?
Uporabniški avatar
ZiPi
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159 SW Ti
Kraj: Celje
Kontakt:

Ja, štampiljke pa iz Monze :P
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

Bojanxe napisal/-a:Kolega kupuje alfo, pa rabi malo pomoči :wink:

Pa za tole me tudi zanima, če kdo pozna?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6037906&show=1
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ZiPi napisal/-a:Ja, štampiljke pa iz Monze :P
ajoj :lol: my bad :D slabo pogledu oz. prehitr :mrgreen:
didi
Alfa Freak
Alfa Freak

slavko napisal/-a:Didi...kupuješ tak avto iz ljubiteljskega razloga ali le zato, da boš imel nekaj posebnega, nekaj kar izginja, nekaj frajerskega...ker imeti tako rekoč oldija ni poceni, verjemi. Sem imel doma in še imam, trenutno le motocikel, ker sem avto-oldtimerja prodal in ti povem, da stara stvar, še zlasti, če jo imas v top kondiciji, precej, precej stane....da pa kupuješ tak avto le za leto, pač dokler gre, gre...pa se mi ne zdi fer s stališča kakšnega ljubitelja...škoda, da avto konča na kakšnem odpadu...pa brez zamere ...lp
ja kupujem jo iz ljubiteljskega razloga, vem da ni poceni ta špas, sem imel pred tem kr nekaj časa cromo 2.0 16V turbo, letnik 91.

glede na to da je na netu že ceč kot leto z ceno 1.300€ naj bi bilo za ta denar v top top stanju, ali se motim. vem da pred časom se je prodajala ena tudi lepa(mislm da je bla celo QV) za okoli 1k € in mi je že takrat blo žal da je nisem uzeu ker je bil avto res ceu poštiman in vreden vsakega centa ki bi ga dau človeku, kar pa za to ki je še vedno na netu ne morem trdi, kar slišm in preberem. ker je človek že takoj reku da cene ne bo spušču, ima pa jo nek mlad poba.

164 bi zrihtal tako kot se zagre, ampak nimam pa želje da kupm podrtijo brez dna ker nism multimiljonar.

lp
didi
Alfa Freak
Alfa Freak

Bojanxe napisal/-a:Kolega kupuje alfo, pa rabi malo pomoči :wink:

Za tole GTA mogoče kdo ve, kaj se je z njo dogajalo odkar je bil Pero lastnik?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5578653&show=1

Tale pa izgleda noro lepa, kdo pozna?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5866250&show=1
Perotova biuša je sedaj, zelo v slabem stanju oz ni več taka kot je bila, tudi cela je neki spraskana, pržgau jo tud ni noben že več k 4 mesce oz odkar tm stoji.dokler jo je pero meu je bla v top top formi.

ta 3. gta je meni zelo lepa, redno serviserana in vožena "ljubiteljsko". vsi vemo kako so te avtomobili voženi ljubiteljsko, nekateri jih res vozijo ljubiteljsko drugi pa sj vsi vemo kako. nej jo gre pogledat, ampak mism da možak ne bo odstopu kej velik od te cene ki jo ima napisano gor.

lp
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

O 3. sem že pisal, da je zelo dobro ohranjena. Boljšo gta boš težko našel,...
Zaklenjeno
  • Informacija