AR 147 GTA

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Feltne so klasika ultraleggera..sam so dale že velik čez, mogu bi jih obnovit, pa je nekako škoda keša..

Sem iz Šentgotarda, vas nad Trojanami, alfa je pa za hišo, tko da se iz ceste ne vidi.. :mrgreen:
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

thunderbolt napisal/-a:
Ko smo že pri tem. Avto sedaj z supersprintovimi kolektorji ropota zelo rezko, zaradi srednjih katalizatorjev. Ali mislite, da bi cevi namesto zbitih katalizatorjev rešile problem tega zoprnega zvoka?
8)
Zaradi sprednjih kolektorjev imaš rezek zvok? Imaš opcijo posneti zvok?
A ti kaj sveti opozorilo za lambde?-glede na to, da si se 2 katalizatorjev znebil (imaš samo še sredinska 2)? Si zadaj kaj spreminjal, zadnji dušilec itd. ? Dejstvo je, da bolj, kot odpiraš izpuh pri teh motorjih, bolj rezek zvok dobiva.

P.S. a stari kolektor imaš še?
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Jst mislim da ima problem z zvokom zato, ker je samo spraznil katalizatorje in ne zaradi kolektorja.

Cev namesto katalizatorjev oz. cev skozi katalizator če bi rad videl da so še vedno vizualno gor.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Zasavje

Zanimivo je to, da so srednji katalizatorji bili že spraznjeni, ampak izpuh ni hreščal. Sedaj, ko smo zmontirali supersprintov kolektor, pa avto ko pohodiš gas dobi zvok trganja rjuhe ali "mopeda" bbbbrrrrrrrrrzzzzzzzz :roll:
V prostem teku se mi zdi, da je zvok skoraj nespremenjen. Tudi če narahlo daješ na gas, je zvok na občutek nespremnjen. Zadnji lonec je NOVITECov nespremenjen. Nič ne opozarja za lambde. Imam še stari kolektor.
Zvok je podoben kot na temlem videu:

http://www.youtube.com/watch?v=Qv5d7JdaCZU

moofdi, tako je, v ponedeljek grem delat cev skozi.

dzuko, vem kje je Šentgotard, dobrih 5 minut stran od mene. A je možn, da sm te vidu kdaj v baza bar z jakno alfa romeo?
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Kako ste zrihtal tole z gas loputo, pa odstranitev lambd?
Men Senica ni znau/hotu nč delat a teb je lohk zdej vse poštimal?
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kar se tiče lopute, se je zapletlo in je tudi ne bom imel, ker ne paše na avto tako kot bi moglo. Je pa narejen adapter da paše na kolektor in elekronika od navadne gas lopute.
Kar se tiče lambd pa je cool, je zrihtal in stvar deluje. Zdaj bom dal avto vseeno čipirat, sicer ne bo takega prirastka brez lopute, ampak upam, da se bo dalo še kaj pridobit.
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Nope, nimam alfa jakne.. :)
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Loputo dej ferrarijevo, to je že 100x preizkušen upgrade.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne vem, če bom sploh še kaj delal, razen vzdrževanja in lepotnih popravkov. Ali na ferrarije loputo paše original sesalna cev? Mislim, da ima tisti Italjan ki je bil na kraških gadih original cev na ferrarijevo loputo.
Prvo kot prvo bo treba neki narest na zvoku, ker je tooo loud :cry:
Upam, da bo nadomestek katalizatorja kot nek dušilec, dal željeni rezultat.
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

thunderbolt napisal/-a:Ne vem, če bom sploh še kaj delal, razen vzdrževanja in lepotnih popravkov.

Hehehe, tako nekako je mene vse skupaj minilo..... ! Jaz ko sem imel CherryBomb izpušni lonec je bilo tudi preglasno (pri 18 letih bi mogoče še užival)....ampak pr meni je bila vsa zadeva v zadnjem lomcu. Po menjavi le tega, je sedaj zopet OK (če prqav bi zopet nekaj menjal ):)

CB zvok:
http://www.youtube.com/watch?v=D6L5N-Eo ... ature=plcp
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A si ti tudi menjal kolektor? Jaz imam novitecov zadnji lonec, zvok prihaja se mi zdi iz lonca in tega me je tut najbol strah. Zanimivo, da je prej imelo čist lep zvok. Ali je možno, da večji pretok zvoka zdaj "pokvari" zvok zadnjega lonca?
Bom videl kaj se bo zgodilo, ko bo zmanontiran nadomestek katalizatorja.
Zvok moje je sedaj zelo podoben temu tvojemu ex CB :doubt:
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz imam menjano samo od pletenih cevi nazja...kolektor je še original! Morda bi ti v tvojem primeru pomagalo, če bi zadnji lonec menjal. Pri meni se je vsa zadeva spremenila (neznosno glasno), ko sem montiral CB zadnji lonec, kateri pa naj bi bil"wide open"! Jaz mislim, da samo kolektor nebi smel narediti toliko "škode" na zvoku..... ! Je pa tako, kot sem že napsal, bolj ko se odpira sistem, bolj rezek in neznosen postaja.....
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tudi meni ni jasno, da bi lahko toliko vplival na zadnji lonec, ker prej je imel čisti bas. Sedaj pa je tisti nadležni rezki zvok zastave 101. Edino, če se res toliko resonanca prenaša iz zbitih sredinskih katalizatorjev. Bomo videli v četrtek k bodo narejeni nadomestki.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Spredaj daj čimvečji pretočni lonec, večji kot bo volumen, več basa boš dobil nazaj in rezkost bo izginila.
Na ferrari loputo naj bi šla original cev, samo jo je treba malo raztegnit.
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alan, kako to misliš točn misliš? Zdej bosta dva taka manjša lonca. A da bi kar v Y naredu, in dal tak večji lonec gor?
Odgovori
  • Informacija