Hišni ljubljenčki

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana -Vič

Pozdravljeni! :)
Po dolgem času se malo javljam na forumu, ki ga sicer pregledujem, ampak že dolgo nisem nič napisal... GTV-jko mam še 8)

Predstavil bi vam pa svojo Češkoslovaško volčjakinjo Vilo :) Sedaj je stara 1 leto in 8 mesecev. Je rodovniška, pripeljali smo jo pa iz Madžarske. Kako naj rečem... ena najboljših izkušenj mojega življenja, ta pasma je izredno prvinska in veliko veselje je z njo hodit na izlete in jo učiti vsega. S psi se izredno dobro zastopi (tudi s samicami) in redno hodimo na razna pasja srečanja. Ima zelo močne instenkte tropa, zato sem se tudi zelo poglobil v pasjo in volčjo psihologijo in dinamiko tropa, drugače se dogaja s to pasmo prava polomija in zato so reveži tudi večkrat na slabem glasu, ker ljudje nimajo pojma kaj bi z njimi počeli sploh :)
Če koga kaj zanima, rade volje povem iz prve roke, pa če bi jo rad kdo osebno spoznal se tudi priporočamo za kakšne pasje sprehode in vesele urice :) veliko je napačnih dejstev o tej pasmi, še posebej na internetu in od ljudi, ki tega psa sploh v živo še spoznali niso, zato rad vse po resnici povem tako kot je, dobre in slabe stvari ;)

Spodaj je še en zimski filmček, malo tuljenja in ena galerija, ki jo sproti dopolnjujem :) Lp vsem

Slika

http://www.youtube.com/watch?v=StrNrmI30jY

http://www.youtube.com/watch?v=C9m_aURpf1g

http://www.youtube.com/watch?v=W9R-kuoTeAQ

...p.s. Pri tem zimskem posnetku slik se splača gledat Fullscreen in kvalititete 1080p, drugače so slike zmazane še bolj kot zaradi nerodnega slikanja :mrgreen:

tole je pa še njena galerija iz srečanj izletov itd.:
https://plus.google.com/photos/11319431 ... 6895446609

Lp, Ivan
The story goes that Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass, and that on the day he managed to beat the Alfas, Enzo Ferrari cried like a baby.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Zelo lepa.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

UH! =D> =D> =D>

Kako krasno izgleda v naravi!
Lepa je!
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

https://lh3.googleusercontent.com/-hITN ... C_0494.JPG

Tle se mi zdi čisto v svojem elementu. Prelepa !
Slika
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

Ivan zelo lep pes in pasma, čisto po mojem okusu. Sicer se bolj nagibam k tej pasmi:

Slika

prej ali slej bo pri meni! :)
cebelica
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: AR 159 SW 2.4 JTDm
Fiat G. Punto
Kraj: Ljubljana

ivan, čudovita je! 8) Kje v LJ se pa sprehajata?
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist

Ja res je ena taka mala zapeljevalka, vsem samcem se meša zarad nje :lol:
Smo iz Rožne doline, samo za ograjo je ni mogoče vidt, ker jo imamo v stanovanju ;) ...je pa tabla Pozor pes in logotip volka, ki tuli, spodaj pa oznaka pasme CsW :) seveda bi jo blo lažje imet v pesjaku za pol dneva, kot imajo ljudje ponavadi, ampak se ta pes tok čuti povezanega z družino, da si težko razlaga, zakaj je ločen od ostalih. Bilo je sicer težko, ko je odraščala ker je mislila da vse njej pripada, ampak je že sedaj skoraj vse poštimano :)

...aja sprehajamo se pa po Rožniku, Mostec, PST, Koseški bajer, in tam okoli Glince in biotehniške fakultete - čeprav tam bodo zdaj vse zagradili #-o ...ob vikendih in drugih prilikah pa na kakšen izlet kamor nas pač zanese bolj v naravo, čeprav se trudim da je tudi čimbolj socializirana na mesto in gnečo, tko da je zadnjič z nami gledala fuzbal v centru ljubljane ;)

Drugače pa na dan povprečno 3 ure prostega gibanja rabi - torej da je spuščena, pa niti ne pretiravam. Dejansko je vsak dan toliko in še več na sprehodih. Kar jaz ne zmorem pa nadomesti sestra, ki tudi skrbi za njo in dejansko je to prav, vsi v družini se morajo z njo ukvarjat ker nas gleda vse kot 1 trop :) imam pa srečo, da je skoraj vedno nekdo doma, tako da pes ni sam...
The story goes that Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass, and that on the day he managed to beat the Alfas, Enzo Ferrari cried like a baby.
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

Huda, res lepa psička.
Moja žena si želi tega psa že pomoje 15 let ali več.. Nekoč jo bomo ziher imeli doma.
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Res lepa psička, še najlepše pa je da ima lastnika ki zastopi pasmo =D> =D>
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist

Hvala za lepe besede! :) definitivno se še učim, tako da je še dolga pot preden se bom upal trdit, da zastopim pasmo. Pred tem nism imel NIČ izkušenj s psi in vem da se čudno sliši, ampak dejansko mi je bil to skoraj plus pri tej izkušnji, ker sem bil popolnoma odprt in "nepopisan" za učenje za tega psa. Nič ni bilo samoumevnega, nič ni prišlo samo od sebe in nič ni bilo nenavadnega zame. Pomoje če bi nekdo, ki je imel pred Čehcom kakega labradorca in bi potem spoznal Čehca, bi mislil da je ušel iz živalskega vrta in da je čisto divji ali pa celo da ima steklino :D in pol se ljudje ustrašijo svojga psa in ga zaprejo v pesjak za cele dneve.... velika napaka. Pred kratkim smo imeli prvo srečanje Čehcev v Sloveniji, prišlo je 9 psov, od teh tudi nekaj mladičkov in se je že takrat videlo, da bojo nekateri imeli težave, ko bo pes odraščal. Mogoče ena značilna stvar Čehcev je, da jih je nemogoče preslepiti v to, da bi oni verjeli da je nesiguren človek njihov vodja. Nemogoče. Instinktualno si izbere človeka ki ga spoštuje oz. še bolje je to, da te v fazi odraščanja (v kolikor ni po cele dneve kje zaprt ali privezan) prisili na najbolj grob in prvinski možen način, da postaneš samozavesten in miren - torej da se poboljšaš kot človek in si prislužiš njegovo spoštovanje :)

Tko da B.I.S.H.O.P., če boste imeli možnost in se boste vsi doma strinjali za to, vam zelo priporočam to pasmo, ker je res življenjska izkušnja in ne se ustrašit tistega kar preberete na internetu, še posebej če ni iz prve roke ;)
dom
Alfa Freak
Alfa Freak

Jaz sem dobil kar kurjo kožo ko sem jo zagledal-v pozitivnem smislu. Super primerek! Vam želim čim več lepih, odpičenih dogodivščin z njo :D
Alfa Romeo - making drivers into mechanics since 1910
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Meni je pa moj maček Puma zgino in ga zdej že več kot 3 mesca ni tak da sem počasi zgubil upanje, da bi še kdaj nazaj pršo :cry:

Nekdo se je mogo lotit mačkov v vasi, ker jih je kr ene par zginlo ob približno istem času. In sam lepi, vlki mački.

Obstajajo tut neke govorice da baje delajo iz mačk neke kožuhe, ki baje pomagajo pri revmi.
Da bi blo to res pa da krivca najdem sam v prtlažnik z njim pa nekam v hosto ga odpelal in mu polamal vse kosti :evil:

In pa še zadnje slike predn je zgino :cry: Najlepši maček na svetu je bil in res poseben. Nikoli več nebom mel nobenega drugega mačka :(

Slika

Slika

Pa še par drugih iz 4 let druženja. Upam, da mi ne zamerite zaradi malo več slik.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Nikoli te nebom pozabo Puma :cry:
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist

Krasen mačkon :( iskreno sožalje... smo mi tudi pred kratkim izgubili mucka - ga je avto zbil :( ...srečno na drugi strani mavričnega mosta Puma!
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Jeba je ko izgubiš žival-sožalje-
Ampak tisto da ne boš več imel mačka pa nebi podpisal veš :wink:
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

ivan napisal/-a: Tko da B.I.S.H.O.P., če boste imeli možnost in se boste vsi doma strinjali za to, vam zelo priporočam to pasmo, ker je res življenjska izkušnja in ne se ustrašit tistega kar preberete na internetu, še posebej če ni iz prve roke ;)
Hvala za inf., žena si že leta in leta ogleduje/bere o tem kužku... Prej smo imeli nemško ovčarko in upam, da bo tale ravno tako voljna/voljen učenja.
Uživajta v družbi :D
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
Odgovori
  • Informacija