Ad1) Račune daš v mapo zraven servisne knjižice. To ni ravno kakšen blazen problem... ali pač?alro napisal/-a:Kaj pa tisti ki sami raje šraufamo ker pač zaupamo bolj sebi kot komu drugemu ? Naj začnem printat sam račune ? Pravkar menjal vse 4 zavorne diske + ploščice, amortizerje, roke spodnje + zgornje sem menjaval sam, redni servis olje in vse kar spada zraven menjam sam na jami približno 2x letno odkar delam več kilometrov. Ok, lahko bi hranil vse račune, samo bi moral imeti eno mapo samo zato namenjeno, ker meni se en čas valjajo po kakšnem predalu ali omari potem letijo proč. Edino jermene in natezalce in to mi je menjal mehanik, pa ko se pojavi kakšna taka napaka kjer je nujem priklop na računalnik gre k mehaniku, pa še to se je nazadnje zgodilo, da sem svoj avto sam šraufal v mehanikovi delavnici, da sem se potem odpeljal domov, ker oni niso odkrili napake in so jo iskali 4 ure.
Danes je pomembno od koga avto kupuješ in ne koliko žigov ima v servisni knjižici in koliko računov ti pokaže. To se da danes vse zrihtat tako ali drugače. Je pa res, da če kupuješ od enega xy preprodajalca se počutiš malo bolj varen pri tistemu ki ti pokaže vse papirje kot pri tistemu ki nima nič, čeprav te na koncu lahko prav ta prvi nategne. Tako pač je.

Situacij je točno toliko, kolikor je ljudi. Pogleaš avto, in se odločiš, ter pri tem veš, da si sprejel situacijo, kjer si se ujel s prodajalcem za ceno. Vem za primer, ko je avto gospod vozil tako, da ga jaz od njega nikoli ne bi kupil, ampak je vsak teden avto zrihtal do potankosti in očistil vse mogoče dele, za katere večina ljudi sploh ne ve. Po določenih vaših kriterijih avto tip-top, v bistvu pa zgonjena gajba do daske. Vem za avto, ki je letnik 2002 in ima dejansko manj kot 100.000km od prvega lastnika z rednimi servisi. Izgled avtomobila pa tak, kot bi jih imel 500.000. To sta mogoče dva ekstrema. Ampak kot sem na začetku napisal, pogledaš in se odločiš, ter sprejmeš odgovornost za svoje dejanje. V vsakem primeru pa ne pozabit, da kupuješ rabljen avtomobil.Merlin napisal/-a:Kaj pa vrjanta ko imaš vse račune o servisih, pa ti govorijo da če prodajaš tako servisiran avto je pa sigurno nekaj narobe ?Pacjentov je veliko na obeh straneh - kupci - prodajalci.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti