Pošteni trgovci z vozili ?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Ja ni nujno da je račun... To da mutijo je kar jasno, ampak sam za marsikaj nimam računa. Za velik servis nimam računa ker dobi mehankar material občutno ceneje material kot jaz. Žal pa za to ni računa.
allstarr
Alfa Junior
Alfa Junior

No ja vem da za vsako malenkost ni računa ampak če rečeš da si menjal sklopko, al ap pimpo in jermenje al pa vse 4 diske, ploščice in amortizerje, bi pa mogu mer račun vsaj za kako stvar.
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

Sam ga nimam za nobeno od teh stvari, pač se jih ne špara, račun gre po 1 tednu stran...servisna ni potrjena od 70k dalje, avta vem da ne bo kupil nihče zaradi tega, ampak ga tudi nimam namena prodajat zaenkrat, če se pa kdaj bo...pa kdor bo jokal okoli servisne knjige naj gre h preprodajalcu. Meni je najmanjši problem skočit na fiat in rečt naj udarejo par štempljov, pol bo pa avto kar naenkrat ustrezen za prodajo?

skratka menjani obe prednji luči, vsi zavorni diski in ploščice, lambda sonda, termostat, velik servis, 5 letnih servisov, vse kar lahko pokažem sta 2 naročili online za olje, za vse ostalo imam lastno vodenje stroškov, račun gre pa v smeti.
allstarr
Alfa Junior
Alfa Junior

No ja tko imaš pač ti, jest kar se avta tiče spravim vsak račun, razen olja, filtra, ker kaj če se napaka na materijalu pokaže čez 500 ali 1000 km ? Kako jim boš dokazal da je recimo zobati jermen počil in ti je zbil ventile al pa spustila vodna pumpa po par 1000 km al pa zčela trest sklopka ker so ti uturili čigumi lamelo al pa košaro, plačal pa si robo 1A ?

Drugač je pa tud tko, res da velik folka da avto rihtat k tistemu ki je najcenejši, ampak dons ima vsak fušar svoj listek kjer vpiše km in kaj je menjal nekateri si celo upajo gor svojo gsm cifro napisat.

Tko da če ni knjige niti računov in se je avto rihtal magar pri največjem levaku, bi mogu met vsaj kak listek magar star k zemla.
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator

No en listek je res od velikega servisa v motornem prostoru. Ne me niti vprašat kje ga je človek dobil, še manj pa zakaj ga je izpolnil :lol:

servise se dela pa pri preverjenih ljudeh in ne avtomehaničnih delavnicah.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Kaj pa tisti ki sami raje šraufamo ker pač zaupamo bolj sebi kot komu drugemu ? Naj začnem printat sam račune ? Pravkar menjal vse 4 zavorne diske + ploščice, amortizerje, roke spodnje + zgornje sem menjaval sam, redni servis olje in vse kar spada zraven menjam sam na jami približno 2x letno odkar delam več kilometrov. Ok, lahko bi hranil vse račune, samo bi moral imeti eno mapo samo zato namenjeno, ker meni se en čas valjajo po kakšnem predalu ali omari potem letijo proč. Edino jermene in natezalce in to mi je menjal mehanik, pa ko se pojavi kakšna taka napaka kjer je nujem priklop na računalnik gre k mehaniku, pa še to se je nazadnje zgodilo, da sem svoj avto sam šraufal v mehanikovi delavnici, da sem se potem odpeljal domov, ker oni niso odkrili napake in so jo iskali 4 ure.

Danes je pomembno od koga avto kupuješ in ne koliko žigov ima v servisni knjižici in koliko računov ti pokaže. To se da danes vse zrihtat tako ali drugače. Je pa res, da če kupuješ od enega xy preprodajalca se počutiš malo bolj varen pri tistemu ki ti pokaže vse papirje kot pri tistemu ki nima nič, čeprav te na koncu lahko prav ta prvi nategne. Tako pač je.
Slika
Jack_D
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana

Pozdravljeni, moram rect da me je tema kar malo pritegnila, ker vsi ki kupujejo bi radi kupili oh in sploh super, malo vozen,ohranjen in bla,bla,bla avto, bog ne daj da je se uvozen.
Jaz sem mojo 159ko kupil 2 leti nazaj (uvoz) v eni avtohisi, ne mislim delat reklame, bili so fer in celo opravili popravilo ki niti ni bilo v sklopu garancije. od takrat jo redno servisiram, popravljam vse kar moram in shranjujem racune ze zaradi sebe.
No in ker se je moja druzinica povecala se za enega clana sva po temeljitem pogovoru z zeno sklenila da jo zamenjava za nekaj malo vecjega, na mojo zalost.
Po temeljitem pregledu cen, racunanju in kalkuliranju sem dal avto na net za neko vmesno ceno, in glej ga zlomka, v skoraj dveh mesecih niti enega klica, ko pa sem vmes hodil po avtohisah, so mi vsi ponujali toliko denarja, za kolikor take alfe prodajajo vrli prodajalci na Letaliski cesti (beri-najnizje cene) in ko sem jim povedal da vem, kaj oni prodajajo in kaj vse pocnejo da imajo tako nizke cene, so bili kar tiho, ker tudi sami vedo.
Nihce vec ne uposteva da ko kupis najcenejsi avto (nic narobe ce tako zelis) moras imeti na lagerju se 2-3 jurcke da zamenjas gume, naredis servis in se kaj bi se naslo da ne nastevam.
Lahko pa kupis od kakega fizicnega prodajalca kateri bo avto dal na probo, imel takrat ko prides cistega ali ne, pristal na pregled na servisu in ce bo imel se kaj volje pomagal urediti vse za lizing ce zelis.
No jaz svoje trenutno ne prodajam vec, ampak bom pocakal da bo sla skoraj v kur..(kar ne bo prav kmalu) in jo bom dal takrat v racun ali na net za minimalen denar.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pri alfi je kot pri osebah, ki v pogovoru nosijo enako ime kot ciganski golaž.
ko jo enkrat dobiš k hiši se je ne znebiš.
ku tukaj berem forum, različne teme, se malo zamislim. Torej sami alfisti polni hvale kako oh in sploh je avto, ko pa kupujejo avto bi pa radi tudi zastonj kupili in polni besedičenja, kakšna jajca so to, pa slabo vzdrževana itd.
tako pač ne gre.
dober avto, dobra cena in obratno.
potem je pa še fauve; jajca, dobra cena, fejst jajca, malo nižja cena.

zanimivo je tudi to, da imamo slovenci največ visoko izobraženega kadra in kadra z najvišjimi nazivi na sveto ali pa smo vrhu zelo blizu, pa še kmečki narod naj bi bili, Ampak kmečke pameti pa nobene.

ko kupuješ rabljen avto se na veliko izogibaj prodajalcem v kravatah in dragih čevljih, še bolj se izogibaj lepim besedam.

Moje praktične izkušnje, ki so se do sedaj vedno izkazale za pozitivne:

1. korak: prodajalec naj pokaže vse papirje od avta, prometna uvozne papirje, servisno knjigo, račune, homolagacijo, itd... če je avto iz uvoza, mora imeti izpis servisnih storitev, ker to se vedno dobi zraven, če je pošten tgovec (jaz sem jih dobil)

2. korak: probna vožnja, prvo naj prodajalec, potem pa še sami, namreč velikokrat lahko iz vožnje prodajalca (če je fizična oseba) ugotovite kako je delal z avtom.

3. korak: brez da bi predhodnjo omenjali lastiku ali preprodajalcu, ko vozite vi omenite, da bi avto kar takoj peljali nekam na en servis, da ga malo pogledajo in preverijo, če je bilo res vse zamenjano kar vam prodajalec trdi in če je vse ok.

4. korak: če ste prišli sem, potem je avto bp. v glavi imate najvišjo ceno, ki ste jo pripravljeni plačati za dejansko oglaševano stanje avtomobila, ki je sicer bp. Prodajalec ima v glavi najnižjo ceno, za katero je pripravljen avto prodati. če sta si ti ceni blizu potem je avto vaš. Če je avto fauve potem boste popustili vi in dali več kot ste pripravljeni, če je avto italijan potem bo popustil prodajalec.

5. pomožni korak: Če imate še vedno slab občutek glede avta (s ceno ste se že sprijaznili) potem obstajajo tudi notarski zapisi. napišite dejansko stanje avtomobila, kar je vidno in preskušeno, poslikajte avto in pojdite k notarju, da naredi zapisnik. to vam bo olajšalo reklamacijo v primeru skritih napak pri avtomobilu ( no tukaj pa ima prijatelj izkušnje) Zaradi prikritih napak je avto z overjenimi papirji pripeljal nazaj prodajalcu, ki se je v izogibsodnim stroškom strinjal z povrnitvijo celotne kupnine za avto.

P.S. izogibajte se raznim trkanjem po plehovju kot idioti, če niste 100 % strokovnjak na tem področju vam trkanje po plehu ne bo nič povedalo. sam sem trkal po renaultu in rekel, p**** je kitan, potem pa mi majster reče, bumbar, plastični blatniki so. Torej to bodo delali na servisu, kamor boste peljali avto n apregled.

V glavnem če kateri korak sfalira pojdite stran, na trgu Evropske unije je na milijone avtomobilov, ki čakajo kupca.
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator

a se pri kateremkoli dilerju sploh da priti čez 1. korak?

ponavadi se že pri servisni knjigi zalomi #-o
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

potem preprosto greš naprej ali pa se sprijazniš, da nima servisne knjige in zbijaš ceno, saj večina slovenskih intelektualcov kupuje samo da je poceni.

Torej servisna knjiga z računi samo ti nekaj štejejo dvignejo ceno avtomobilu.
če tega nima, potem je izhodiščna cena za pogajanje nižja. 0d oka cca. 10%.

vsi preprodajalci reklamirajo, da imajo sevisno knjigo. kar takoj povprašajte za njo.

če je avto bil kupljen od lizing hiše v tujini potem je bil avto 100 % servisiran na pooblaščenem servisu. če preprodajalec nima servisne knjige oz. jo ima toda samo poštemplano, naj pove pri kateri lizing hiši je kupil avto in se sami pozanimajte kje je bil servisiran. preprosto kot pasulj, potem pa pokličete na ta servis ste ponižno prijazni in lepo prosite za uslugo, če vam lahko pošljejo servisno zgodovino avtomobila.

Bratranec je tako kupil bmw-ja. avto je bil star 2 leti in imel cca. 250.000 km, in potem je bilo izhodišče za pogajanje takoj 2500 € nižje.

Če pa ste naivni Slovenci in kupujete na podlagi lepih obljub in lepih oči potem kupujte avte od "poštenih preprodajalcev"

Toda ne vem katerega dela ne razumete, preprodajanje starih avtov ni intelektualno delo, da bi nekaj hudo dobro z pametjo zaslužil ampak je prej barabsko goljufanje in zato imajo preprodajalci ponavadi zelo drage avte, ker si jih lahko privoščite. "izkoriščajo naivneže"
kjaz pa imam dobrih 10 let delovne dobe skušam delati intelektualno in tudi kaj fizično pa se vozim v stari alfi.

pred leti sem kupoval fiat tempro karavan. avto je imel okrog 70.000 km šoferski sedež pa je bil čisto pošvedran.
bil sem še mlad in sem zgledal naiven toda trgovec me ni prepričal, ko je dejal, da je avto od prve lastnice, lepe, mlade suhe ženske.

ampak verjetno je našel trotlna, ki je kupil avto.
Thrivial
Alfist
Alfist

alro napisal/-a:Kaj pa tisti ki sami raje šraufamo ker pač zaupamo bolj sebi kot komu drugemu ? Naj začnem printat sam račune ? Pravkar menjal vse 4 zavorne diske + ploščice, amortizerje, roke spodnje + zgornje sem menjaval sam, redni servis olje in vse kar spada zraven menjam sam na jami približno 2x letno odkar delam več kilometrov. Ok, lahko bi hranil vse račune, samo bi moral imeti eno mapo samo zato namenjeno, ker meni se en čas valjajo po kakšnem predalu ali omari potem letijo proč. Edino jermene in natezalce in to mi je menjal mehanik, pa ko se pojavi kakšna taka napaka kjer je nujem priklop na računalnik gre k mehaniku, pa še to se je nazadnje zgodilo, da sem svoj avto sam šraufal v mehanikovi delavnici, da sem se potem odpeljal domov, ker oni niso odkrili napake in so jo iskali 4 ure.

Danes je pomembno od koga avto kupuješ in ne koliko žigov ima v servisni knjižici in koliko računov ti pokaže. To se da danes vse zrihtat tako ali drugače. Je pa res, da če kupuješ od enega xy preprodajalca se počutiš malo bolj varen pri tistemu ki ti pokaže vse papirje kot pri tistemu ki nima nič, čeprav te na koncu lahko prav ta prvi nategne. Tako pač je.
Ad1) Račune daš v mapo zraven servisne knjižice. To ni ravno kakšen blazen problem... ali pač?

Ad2) Imaš dva 'enaka' avtomobila - en z računi, drugi brez; katerega boš vzel? Afaik se da že iz računov precej dobro videti zgodovino servisiranja, pa tudi, da bo šel kdo skakat okrog petih različnih prodajalcev avtodelov, da mu zrihtajo 5 let stare račune, se mi ne zdi ravno verjetna možnost. Je lažje in hitreje poštempljati servisno.
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Kaj pa vrjanta ko imaš vse račune o servisih, pa ti govorijo da če prodajaš tako servisiran avto je pa sigurno nekaj narobe ? :) Pacjentov je veliko na obeh straneh - kupci - prodajalci.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
RM28
Alfa Junior
Alfa Junior

Merlin napisal/-a:Kaj pa vrjanta ko imaš vse račune o servisih, pa ti govorijo da če prodajaš tako servisiran avto je pa sigurno nekaj narobe ? :) Pacjentov je veliko na obeh straneh - kupci - prodajalci.
Situacij je točno toliko, kolikor je ljudi. Pogleaš avto, in se odločiš, ter pri tem veš, da si sprejel situacijo, kjer si se ujel s prodajalcem za ceno. Vem za primer, ko je avto gospod vozil tako, da ga jaz od njega nikoli ne bi kupil, ampak je vsak teden avto zrihtal do potankosti in očistil vse mogoče dele, za katere večina ljudi sploh ne ve. Po določenih vaših kriterijih avto tip-top, v bistvu pa zgonjena gajba do daske. Vem za avto, ki je letnik 2002 in ima dejansko manj kot 100.000km od prvega lastnika z rednimi servisi. Izgled avtomobila pa tak, kot bi jih imel 500.000. To sta mogoče dva ekstrema. Ampak kot sem na začetku napisal, pogledaš in se odločiš, ter sprejmeš odgovornost za svoje dejanje. V vsakem primeru pa ne pozabit, da kupuješ rabljen avtomobil.
allstarr
Alfa Junior
Alfa Junior

Par dni nazaj sem klical za en avto sicer poceni dokaj lep in kao vse deluje.
Po začetnih ugibanjih ker ni imel pojma kok ima avto prevoženih, in če je kaj popravljal na njemu, lepo fanta vprašam če kaj pušča olja po tleh in če klima dela ?
Pove da klima dela ampak ne hladi -wtf- ???
Čaki mal če ne hladi potem ne dela ane ?

Ne klima dela ampak je treba verjetno nafilat plin, ne vem kaj vas vse to tolk zanima ?

Ko sem mu omenil ali je mogoče kompresor zanič in ne samo plin, je čist ponoru in začel vpit kaj sploh hočem da je cena že tko nizka in kaj se sploh grem, čeprav do cene sploh še nisva niti prišla.

No pol sem mu razložil da pač ne mislim kar kupit nečesa kar mi bo zamastilo celo dvorišče pelat se pa ne bom mogu, je še nekaj javkal da ga ravno meni iz inata ne bo prodal.

fant je imel prav, ampak z eno napakico, tudi drugim ga ne bo prodal, vsaj ne s tem načinom obnašanja.

Tip je dejansko mislil da bom kr pršu nametu denar in odpelajl avto, on pa jo bo lepo mahnil za en mesec na morje :) al pa je psihično moten, neki opd tega je 100% čeprav mam občutek da oboje.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

iz skoraj prve roke
ati je prodal avto avtohiši, šel je staro za staro.
avto so prodali naprej, kot da je od prvega lastnika, nekaramboliran in s servisno knjižico.
realnost je bila: ati je bil tretji lastnik, avto je bil pri 9 mesecih ocenjen totalka, torej razbit v prafaktorje in bil je brez servisne knjige, je pa res, da so bili kilometri realni, ker se je vedelo od koga prihaja.
avto so prodali za natanko 500 € več kot je zanj dobil ati. dobil je 6700 prodali so ga za 7200.
na žalost ne bi bilo fer, če povem za katero avto hišo gre, ker je ati tam ugodno kupil drug avto, ki pa je bil tak kot mora biti, namreč prodajalec je njegov prijatelj. avto ima že leto in pol in skoraj vse je bilo okej. šla je samo jermenica na verigi ali kako se temu reče in zamenjali so jo v garanciji.

v glavnem tako se to dela.

Sam na žalost po naravi nisem goljuf, zato pa sem tam kjer sem.
LP
Odgovori
  • Informacija