Letne gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

ROBERTH napisal/-a:Po nekaj prevoženih kilometrih z Goodyear F1 asymetic, lahko rečem, da sem kar zadovoljen.
Po prebranih testih, sem pričakoval manj, pa vendar je guma odlična.
V bistvu še nisem vozil boljše (OK, l. 2002 sem imel na Bridgestone Potenza S03 PP in so bile ODLIČNE, le pa preteklo preveč časa, da bi ju direktno primerjal).

No, na suhem se bočno držijo odlično, pospeševanje je solidno (vseeno blinka v tretji na malo slabšem asfaltu), najbolj pa pozitivno presenetijo v mokrem. Meja zdrsa je bolano visoko in sem šel prav iskati ovinke, kjer je prostor za zdrs in je meja reeesss visoko.

Skratka, guma je res odlična, če je pa vol.2 res toliko boljši, kot to propagirajo, potem mora biti vse skupaj že nevarno za vratne mišice

:lol:

No sedaj pa še spremljat, kako bodo performace skozi prevožene kilometre padale.
Sedim in gledam, gledam v gume na avtu in glej ga zlomka vidim zraven napisa asymetric še številko dve, ki pa razjesni marsikaj.

Kot sem rekel, res se precej obremenjejo vratne mišice.
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Dane sem malo gledal gume na avtu. Zadnje so ok, prednje pa mi je po notranjem robu čisto pobralo... To je kriva optika se mi zdi ne? sedaj pa me zanima, če je smiselno kupit samo en par gum (sprednje) al menjam vse 4?
sedaj pa, kaj se splača vzet? da dobro držijo v ovinku, niso preglasne in pa da bodo zdržale čimveč. dimenzija je 205-55/16.
hvala za pomoč.Lp
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Samo v info...nisem nikoli prej tako razmišljal, čeprav je kar nekaj logike v tem...
http://www.youtube.com/watch?v=--Hb5kQCaTg
zvitafeltna
Alfist
Alfist

Zanimivo... Kolikor jaz vem, je bolje imeti nove gume spredaj. Če odnese zadnji del, ga še lahko uloviš. Če odnese sprednji, si v riti. Sploh, če so gume stare.

Verjetno amerikanci mislijo to za zadnji pogon?
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Bolje poglej, navajajo za vse tipe pogonov, spredaj, zadaj in 4x4.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Žiri

Brezveze, morjo bit spred da je grip čez ovinke :D
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
zvitafeltna
Alfist
Alfist

gecco napisal/-a:Bolje poglej, navajajo za vse tipe pogonov, spredaj, zadaj in 4x4.
Ne vem, če je amerikance sploh kaj za poslušat. Za njih je tut zdrav zajtrk slanina na olju #-o pa hamburgerček.

Kje ti je logika, da imaš na sprednjh kolesih slabe gume, ko pa glih s sprednjimi kolesi popravljaš smer n loviš avto, ko je sr****
Luka 84
Alfa Member
Alfa Member

Na treningu varne vožnje Vransko enako predavajo. Je dejansko težje "ulovit" avto z novimi gumami spredaj in slabimi zadaj. In sicer zaradi hitrosti. Avto z slabimi prednjimi gumami hoče že pri nižjih hitrostih iti po svoje.

Splošna praksa -> boljše gume na pogonsko os. :steering:

Glede na to kaj vse ljudje na avto montirajo, bi bilo včasih boljše da se kar po platiščih vozijo. Bolj varno #-o :roll:
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

Ma to tud meni ni jasno...zakaj vsi gonijo nove gume zadaj. Ko sprednji konc odnese ga odnese...če zadnjega...jah ga tud odnese :lol:

skratka če si prehiter boš tako ali tako letel naravnost v zid in še nikoli mi ni zadek zaneslo (saj ne da je to v navadi...ampak občasno grem po cesti kjer je vožnja 40km/h prenevarna)...vedno sprednji konec sili iz ovinka (avti pač silijo h podkrmarjenju, ker naj bi bilo zadevo lažje za vozit v resnici glede na stanje na cesti bi rekel da 90% folka je nesposobnih za vozit kaj šele avto lovit)

po tej logiki mi je nekako jasno da imaš nove gume na prednjem delu (pustimo zadnji pogon, kjer dejansko še lahko kaj narediš z zadnjimi gumami)
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Sploh za pozimi je kao potrebno dati nove zadaj. Sam sicer zmeraj namestim nove spredaj,da sploh pridem kam po teh naših klančinah. Je pa tudi res, da je pozimi avto z novimi spredaj in starimi+malo profila nevozen nad 80+
blazo
Alfa Member
Alfa Member

Ima kdo izkušnje (iz prve roke) s pnevmatikami NEXEN N8000 v dimenziji 215/45 17.

Baje naj bi bile dobre v suhem in mokrem, glasnost, slabša ocena glede na obrabo in porabo... (splet)

Cenovno zelo ugodna pnevmatika =D>
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

blazo napisal/-a:Ima kdo izkušnje (iz prve roke) s pnevmatikami NEXEN N8000 v dimenziji 215/45 17.

Baje naj bi bile dobre v suhem in mokrem, glasnost, slabša ocena glede na obrabo in porabo... (splet)

Cenovno zelo ugodna pnevmatika =D>
V besedi NEXEN imaš dvakrat ne. Enkrat se Prebere naprej, drugič nazaj, oboje je pa povezan s križem. NExEN. Nimam izkušenj, sem pa enkrat imel debato z enim vulkanizerjem in mi je rekel, da naj se jih izogiba.

Prvo leto bo verjetno dobra, potem pa katastrofa, kot preostala kitajska/korejska "HIGH Performance" roba.
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Črnuče

V8
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Če zaupaš ADAC testom, pa kar v nakup, zakaj sploh spraševati uporabnike tu na forumu :mrgreen:
blazo
Alfa Member
Alfa Member

Foggy napisal/-a:Če zaupaš ADAC testom, pa kar v nakup, zakaj sploh spraševati uporabnike tu na forumu :mrgreen:
Kaj potem kupiti, best buy - performance ?

Če se ne zaupa adac testom, čeprav GY ass 2 vsi full hvalijo po forumih in tudi na adac testu mislim da je bila med 3 ?
Odgovori
  • Informacija