Imel sem poškodovan zadnji odbijač na alfi 156 letnik 1998,jutri dobim že novega in pobarvanega,klepar mi hoče 60eur da mi zamenja starega in namesti novega,ampak mi se zdi malo predrago.
Nisem še nikoli menjal odbijača pa me zanima ima kdo kako skico ali če mi lahko kdo malo opiše postopek menjave.
HVALA VSEM !
Je kar mal prehuda tale..60€.
Če nimaš dve levi roki, lahko to sam narediš in ti ne bo vzelo veliko več kot eno uro. Uleži se pod avto, so verjetno ene 4 vijaki, pa pod plastikami v kolotekih in zgoraj (tam ko odpreš prtljažna vrata). Tako je pri moji, sem kakšen mesec nazaj demontiral odbijače. V glavnem, ni nobene znanosti, samo pogledaš kje se nahajajo vijaki in to je to.
Res je. Zadnjega sicer nisem nikoli menjal, sprednji ima 12 vijakov in je zamenjan hitro. Zadnji bo še hitreje, verjetno je res manj vijakov in ni meglenk. Kar potrudi se, za 60e pa na pico in gajbo piva, pa še bo ostalo.
Koliko ti je pa računal za barvanje?
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
THOR napisal/-a:Res je. Zadnjega sicer nisem nikoli menjal, sprednji ima 12 vijakov in je zamenjan hitro. Zadnji bo še hitreje, verjetno je res manj vijakov in ni meglenk. Kar potrudi se, za 60e pa na pico in gajbo piva, pa še bo ostalo.
Koliko ti je pa računal za barvanje?
odbijač sem plačal 30eur,bil je malo bogi,ga je pokital in pobarval,res ga je zrihtal v nulo za 80eur...drago ????
Drugače se za demonotažo/montažo, ponavadi kar računa tam okoli 60€ in barvanje nekje 100€. Od tukaj je pa potem vse odvisno od ličarja do ličarja in dogovora z njim.