Grande Punto 1.9jtd sport - Par vprašanj

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
iKst
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trbovlje
Kontakt:

Pozdravljeni,

razmišljam o nakupu tega punta: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6311644&show=1

Zanima me, če ima kdo kaj več izkušenj s podobnimi avtomobili. Kako se motor odziva na čipanje, so kakšni resni problemi itd.

Hvala
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Motor je isti kot 120HP JTDm v 159 ali 147, samo da je tovarniško čipan. Limit tega motorja je tam okoli 150 konjev. Mogoče malo več če bi šel res v ekstreme.
Uporabniški avatar
alesdrolec
Alfist
Alfist
Kraj: Kamnik

kako ekstremi pri 150 konjih... do 160 je še meja da bo motor vseeno delal dolgoo časa

če bi enkrat hotu vn 180-200 konjev pa je vprašljiv čas delovanja.....

alfe 156 2.4 jtd se da tud čipat prek 250 konjev ampak avto še vseeno dejansko dela!

ampak toliko bolj pomemben postane faktor segrevanja avta, ohlajanje itd. ... seveda pravo čipanje ne to ki delajo naši "tunerji" po slo :wink:

drugač pa avto poznam in vem da če bi kupoval grandeta in da bi si želel sporta jtd da dam za točno ta avto tud 7k€!
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
iKst
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Fino slišat mnenje. Jaz sem bil kar presenečen nad stanjem (prijetno seveda). Mogoče še kaj bolj konkretnega?

Kar se pa čipanja tiče so mi pa zadeva malo bolj jasne, zdaj, ko vem da je motor isti kot 120 konjski JTD. Imam tako mašino v Signumu, tako, da vem, kaj približno lahko pričakujem.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alesdrolec napisal/-a:kako ekstremi pri 150 konjih... do 160 je še meja da bo motor vseeno delal dolgoo časa

če bi enkrat hotu vn 180-200 konjev pa je vprašljiv čas delovanja.....

alfe 156 2.4 jtd se da tud čipat prek 250 konjev ampak avto še vseeno dejansko dela!

ampak toliko bolj pomemben postane faktor segrevanja avta, ohlajanje itd. ... seveda pravo čipanje ne to ki delajo naši "tunerji" po slo :wink:

drugač pa avto poznam in vem da če bi kupoval grandeta in da bi si želel sporta jtd da dam za točno ta avto tud 7k€!
Seveda z malo "boost creepa" se da tud 160, še bolj pa pomaga če meriš na dynotu ki kaže 10% preveč, tko k večina.

Ampk čist čist zares, je pa realnih 160 konjev (to pomeni merjeno na "neoptimističnem" dynotu) že hudo na limitu za to mašino. Turbina je preprosto premajhna.

Verjamem pa da imaš izkušnje iz prve roke in da si čipal že vsaj 10 takih mašin... al ne?

Za 250 konjev iz 2.4 JTD v 156 (brez nadgradnje "hardwarea") pa rabiš nekje 1,9 bara boosta pri 4000 obratih, raje še kaj več. Turbina v tem avtu niti približno ne zdrži tega (no ja ubistvu je bolj problem intercooler ki je gnil do konca, ampk pustmo to) ;)
iKst
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Pa saj same številke niso toliko važne. Avto ni raketa, počasen pa tudi ni. Bom tudi s 150 zadovoljen.

Edino kar me moti pri teh mašinah je odzivnost pod 2000 obrati. Se da to z remapom na kak način popraviti? Vem, da čudežev ne more biti dokler ni boosta, ampak vseeno se ne bi branil malo boljše prožnosti pri nizkih obratih.
Uporabniški avatar
alesdrolec
Alfist
Alfist
Kraj: Kamnik

naj ostanemo na temi
vsak njegov avto je vreden nakupa to je to taprav alfist je tip :D
vem da še vsak avto ki ga je mel je bil v top stanju!
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

iKst napisal/-a:Pa saj same številke niso toliko važne. Avto ni raketa, počasen pa tudi ni. Bom tudi s 150 zadovoljen.

Edino kar me moti pri teh mašinah je odzivnost pod 2000 obrati. Se da to z remapom na kak način popraviti? Vem, da čudežev ne more biti dokler ni boosta, ampak vseeno se ne bi branil malo boljše prožnosti pri nizkih obratih.
Seveda se da, ampak je treba pazit, ker pri teh mahinacijah lahko hitro pride do "overboosta" tam v okolici 2000 obratov. Odzivost se zboljša tudi z izklopom EGRa, še bolj pa z odstranitvijo prvega katalizatorja :)
iKst
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

TribesMan, kakšna se posledice odstranitve katalizatorja? Na tehničnem mislim. Gre čez pline?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Brez težav gre čez pline... pri dizlih se meri samo sajavost izpuha, na kar pa katalizator nima nobenega vpliva.
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Pogled na armaturo pa in ravno za pohvaliti...imajo avti iz tega razreda mnogo lepšo notranjost.Seveda odvisno kaj iščeš/potrebuješ, ker si se osredotočil na mlinček in spimpano zunanjost..ti je to top in notranjost je verjetno manj pomembna :wink:
"I cant" is not an option !
iKst
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Kaj pa je narobe z armaturko?

Občutek v notranjosti je dober. Kvaliteta izdelave je na solidnem nivoju za ta razred avtomobila. Položaj za volanom tudi.

Drugače pa nisem ravno osredotočen na motor in zunanjost. Če ga bom kupil bodo te 18" zamenjale serijske 17ke.

Dizli mi pa tudi niso najbolj všeč. Ampak tako pač je. Pri rabljenih avtomobilih ne moreš izbirati vsega.
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

svabo napisal/-a:Pogled na armaturo pa in ravno za pohvaliti...imajo avti iz tega razreda mnogo lepšo notranjost.Seveda odvisno kaj iščeš/potrebuješ, ker si se osredotočil na mlinček in spimpano zunanjost..ti je to top in notranjost je verjetno manj pomembna :wink:
fiat grande punto

Slika

renault clio

Slika

vw polo

Slika

peugeot 207

Slika

... in kaj manjka grandetovi notranjosti?

Kar se tiče pa avta mislim, da ti bo teh 130 konjev popolnoma dovolj in tako kot je rekel alesdrolec je avto v top stanju (možakar ima avto predstavjen na fiat forumu). 8)
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Sam sem nekaj časa vozil puntota in je notri prav lušten. Po slikah sodeč tudi daleč najlepši od teh 4. Sicer vaga še nisem videl v živo, o cliotu pa niti ni vredno zgubljati besed. Zunaj pa je svetlobna leta pred vsemi, vsaj za moj okus.

p.s. punto ima ful praktičen volan, še palce lahko daš počivat.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Ja zdj si dal res najgrše v primerjavo,model.

Poglej fiesto/Focusa ali corso/astro ...meni so vsi 4 veliko lepši od tvoje izbire :wink:

p.s. samo moje mnenje,kupi kar je všeč tebi in se ne oziraj na mnenje drugih,lahko pa napišem ker pač sprašuješ :roll:
"I cant" is not an option !
Odgovori
  • Informacija