Pranje podvozja in težave po tem ...

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6
Kraj: Ljubljana

Stvar je sledeča... Pred dvema dnevoma sem peljal avto v pralnico in dal očistit še podvozje. Prec po tem, sem na poti do doma na križiščih opazil, da nekaj ne štima... Volan na mestu (ali pri počasnji vožnji) nekoliko poka, prav tako se čez kakšne ležeče policaje zasliši nek čuden zvok. Tega prej ni bilo...

Je možno, da se je s pranjem podvozja sprala kakšna mast z zglobov?
Ali je res pač naključje in je šel kak homokinetični zglob k vragu?

No... do mehanika grem tako ali drugače v kratkem, vendar bi blo fajn vedet, kaj pričakovat.
Uporabniški avatar
majstor
Alfa Member
Alfa Member

Tudi meni je začelo škripati po pranju podvozja. Verjetno bo treba podmazati. Sem že razmišljal da bi naredil kakšno mazalico na iglo, da bi prišel z mastjo prav v vse kotičke.
Drugače pa pravijo, da alfe itak na podvozju rade škripajo.
Tudi mene zanima kako ste drugi rešili tole s podmazovanjem?
LP
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zglobi so v mansetah in ni mozno sprat masti. Razen ce se je manseta strgala. Najverjetneje pa poka ena od zgornjih rok. Tam pride voda najlazje do gumic.

LP
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

Na desni strani so bile roke menjane dva, tri mesece nazaj... Tisto je drugače ropotalo... Kot pravim, zdaj se včasih sliši ropot ko po parkingu motam (ne veliko, ampak se sliši).

Na strgano manšeto sem tudi pomislil ja... pa je potem pač voda naredila svoje... Nič... bo treba na dvigalo... ==FingersCrossed==
Uporabniški avatar
majstor
Alfa Member
Alfa Member

Lahko bi bila tudi spodnja roka oz. silni bloki- tam je treba dobro podmazati!!!!
Photoblaz
Alfa Member
Alfa Member

Preveri stabilizatorja na obeh straneh. Laično lahko rečem da je stabilizator neka vertikalna palčka nekje tam pri spodnjih rokah spredaj.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Verjetno ti res stabilizatorja škripata. Po wd-jaj na obeh straneh in boš videl če bo nehalo. Nato še malo namasti, vendar se bo stvar hitro vrnila in spet bo nagravžno škripalo. Rešitev je samo ena :) Daj naglas radio.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

Saj pravim.... stabilizatorja ter desna roka je bila menjana pred dvema ali tremi meseci.... Tisto je drugače klonkalo...

Sedaj sumim na ležaj amortizerja, ker ko sem na mestu malo poguncal avto, je zaškripal ... Čudno mi je edino, kako se to pojavi točno po pranju podvozja... prej je bila tišina....
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

JC29 napisal/-a:Saj pravim.... stabilizatorja ter desna roka je bila menjana pred dvema ali tremi meseci.... Tisto je drugače klonkalo...

Sedaj sumim na ležaj amortizerja, ker ko sem na mestu malo poguncal avto, je zaškripal ... Čudno mi je edino, kako se to pojavi točno po pranju podvozja... prej je bila tišina....
Amortizerji na 147 niso uležajani.
Škripa ti stabilizator.
L.P.
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

ali, če res prihaja zvok iz vrha....zgornja roka.....
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja... Res je bilo tako.... Škripal je silent blok levo spredaj... Po menjavi je sedaj tišina :) Slišalo se je pa vse mogoče... od pokanja pri motanju volana, do škripanja čez ležeče policaje in luknje... Zanimivo, da se je to pojavilo praktično naenkrat (izraziteje sem opazil po pranju podvozja), ker sem že 2-3mesece nazaj menjal desne roke in oba stabilizatorja in je leva stran takrat delovala OK....

No... avto se pa sedaj res pelje kot nov.
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

JC29 napisal/-a:Ja... Res je bilo tako.... Škripal je silent blok levo spredaj... Po menjavi je sedaj tišina :) Slišalo se je pa vse mogoče... od pokanja pri motanju volana, do škripanja čez ležeče policaje in luknje... Zanimivo, da se je to pojavilo praktično naenkrat (izraziteje sem opazil po pranju podvozja), ker sem že 2-3mesece nazaj menjal desne roke in oba stabilizatorja in je leva stran takrat delovala OK....

No... avto se pa sedaj res pelje kot nov.

to na zgornji al spodnji roki?
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

Spodnja leva
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

sam imam podoben problem. pred kakšnim mesecem mi je škripalo ko sem zavijal (če na mestu vrtim volan se ne sliši nič). zamenjane so bile original zgornje roke, ter original spodnja leva. zdaj se mi pa spet pojavla isti zvok #-o spodnja desna roka je bila menjana pred 2 letoma na pooblaščencem in nima za sabo 30.000km. možno, da škripa spodnja desna roka?

kakšen zvok je pa bil pri tebi? se je slišalo tako kot, da je neki v armaturki? ali je bil kakšen kovinski zvok?

aja pa končnika stabilizatorja imata za sabo okoli 30.000km in sta originalna.
je bil pa še en dogodek, da sem na avtocesti povozil povoženo srno. s sprednjim levim kolesom sem jo malo povozil, tolk da se je čutilo... in po tistem se mi je pojavil spet ta zvok.
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

Pri meni je pokalo ob zavijanju v levo in med motanjem po parkingu. Slišalo se je ropotanje in nekakšno udarjanje.
Odgovori
  • Informacija