težave z alfo 156 1.9 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

ma5t3r napisal/-a:zamenjal sem danes ta zeleni senzor (ki je baje za števec v kabini)
Pa od kje za boga milega ti ideja, da je to senzor števca v armaturki?

A ti sploh bereš kaj ti pišemo v tej temi?
SHadowX napisal/-a:Kot je že omenil Gricko je tisti zeleni namenjen računalniku avtomatske klime. Na podlagi tega senzorja računalnik oceni kdaj je voda dovolj topla da pozimi dvigne hitrost ventilatorja kabine pri ogrevanju. S tem ko počaka poskrbi, da se motor hitreje ogreje in da nam ne piha leden zrak v noge.
Sicer je tvoj denar in mirno lahko menjaš reči, ki nimajo zveze s težavo ampak a ni pametneje, da če že sprašuješ po forumu, odgovore vsaj prebereš?
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
majstor
Alfa Member
Alfa Member

Se pravi da si zamenjal tudi sezor v termostatu?
potem je pa verjetno res stevec zanic.
verjetno ni poceni-a kdo ve koliko stane?
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

majstor napisal/-a:Se pravi da si zamenjal tudi sezor v termostatu?
potem je pa verjetno res stevec zanic.
verjetno ni poceni-a kdo ve koliko stane?
Verjetno nekaj deset evrov na kakšnem odpadu, novega nima smisla kupovati.
ma5t3r
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0

SHadowX...normalno da berem komentarje. Ampak za ta senzor mi je povedal v avtoelektričar da je fuč in da je za števec.

samo ali je normalno da je tem. 92° pa da komaj tekrat vklopi 1 brzino ventilatorja? pri koliko temp pa te vklopi 2? vem prej ko je vse delalo kak mora mi temperatura nikoli ni šla nad 90° (na števcu) pa sem ga lahko pohodil pobregu navzgor (natovorjen avto z prižgano klimo)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

To je normalna temperatura za vklop prve stopnje... druga mislim da je tam pri 96-98°C
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ma5t3r napisal/-a:SHadowX...normalno da berem komentarje. Ampak za ta senzor mi je povedal v avtoelektričar da je fuč in da je za števec.
Sedaj veš, da je čas da si najdeš drugega avtoelektričarja. :mrgreen:
Drugače pa to sprobaš tako, da pri ogretem avtu stakneš konektor in pogledaš, če to sploh vpliva na kazalec v kabini.
ma5t3r napisal/-a:samo ali je normalno da je tem. 92° pa da komaj tekrat vklopi 1 brzino ventilatorja? pri koliko temp pa te vklopi 2? vem prej ko je vse delalo kak mora mi temperatura nikoli ni šla nad 90° (na števcu) pa sem ga lahko pohodil pobregu navzgor (natovorjen avto z prižgano klimo)

Problem je v tem, da v bistvu sploh ne moreš vedeti koliko ti drugače kaže števec v kabini med tem ko je v računalniku 92C, ker imata preveliko odstopanje.

Ne bi se rad ponavljal ampak, ko boš prepričan, da veš natančno temperaturo hladilne tekočine v vseh trenutkih in boš ugotovil, da se avto pregreva pa vseeno preglej hladilnik. Kot že povedano se na 156 1.9 JTD satje hladilnika zelo rado spremeni v zelen prah. Potem pa tudi brez klime malo klanca požene kazalec proti rdečem polju.

Dokler pa nisi prepričan, da veš ali se avto sploh pregreva pa je tole ugibanje bolj podobno serviserskem lotu; dejmo tole zamenjat mogoče bo pa bolje.
inspektormirko
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Moja je imela vse simptome enake in ima sedaj nov termostat in nov hladilnik in vse kaže kot mora. Hladilnik je bil pa primarni vzrok vsega zlega ker je bil popolnoma zabasan.
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

mam nov kiler in termostat pa mi vzge prvo pri 97 po racunalniku. Vedno je dobro priklopit pa pogledat dejansko temperaturo
ma5t3r
Alfa Junior
Alfa Junior

se opravičujem ker nisem nič odg. (bil sem v tujini in nisem imel dostopa do rač.)
odpravil sem napako, ker nisem vedelkaj je narobe sem ga odpelal na alfa servis v mb. Neoriginalni termostat senzor daje lažne podatke oz temp. tako da so mi dali originalnega zaj pa dela brez problema (ni prevlke razlike v ceni originalni stane 20,65€ ponaredek pa 16,79€).

Lp.
Odgovori
  • Informacija