Zamik tehničnega pregleda

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Sam imam veljavno registracijo do 20.12 na oldiju. Torej po zakonu lahko opravljam tehnični pregled in seveda podaljšanje (taksa,zav) 30 dni pred tem rokom. Torej 19.11. Ker pa se pozimi nimam namena voziti s tem avtomobilom bi rad registracijo premaknil na npr ta mesec. Je to mogoče, ali moram vozilo popolnoma odjaviti in prijaviti nazaj, ter narediti tehničnega. Da ne bo pomote, če bi npr tehničnega naredil jutri 2.9 in bi mi veljal do naslednjega leta prav tako na 2.9. Zavarovanje ni problem. Ne vem kako pa je država vesela, ker bi morala preračunati takso. Nikjer ne najdem nobenih informacij. Po moje je edina rešitev popolna odjava avta, prekinitev zavarovanja,povračilo cestnine,tablic. IN potem jovo na novo :) to se mi pa res ne da :)
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

to so potem samo stroški če ponovno registriraš...
lahko pa pustiš avto z tablicami doma in ga ponovno registriraš & tehnični še le drugo leto. verjetno te tistih nekaj km do tehničnega ne bojo ustavli :D

imaš pa čas pol leta do leta da vrneš tablice po preteku registracije... dobiš še opozorilo domov ki se ne zaračuna... tako da takrat je pa zopet pomlad in samo podalšaš.

mogoče opcija :)
ALFA JE HOBI, HOČEŠ ALI NOČEŠ
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A ne dobiš po 1 mesecu že obvestilo?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Tako je. Po pošti, da moraš ali podaljšati reg. ali pa oddati tablice. Drugače dobiš kazen avtomatsko. Vsaj tako je meni rekla gospodična letos, ker sem želel spremeniti datum podaljšanja reg., ker mi stalno pride na praznike za 1. maj :roll:
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Torej druge rešitve ni, kot popolna odjava?
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

no pri meni je bilo tako da sem za motor dobil po skoraj pol leta še le opomin da naj registreram oz. vrnem tablice drugače bo kazen... res pa da je bilo to 2-3 leta nazaj... potem možno da so spremenili sistem. my bad
ALFA JE HOBI, HOČEŠ ALI NOČEŠ
Odgovori
  • Informacija