@Perme, komplet original roke ti lahko zrihtam za slabih 290 eurov, zgornje in spodnje
Garancija je dve leti, kjer koli ti jih vgradijo, oz. tam nekje do 40.000 km - tudi če škripajo.
zamenjal sm zgornjo desno roko, ki je bla ponaredek. kljub temu mi neki škripa/poka, ko zavijam. se pa ne sliši nič, če motam volan na mestu...
je možno, da se sliši spodnja roka? spodnjo desno sem menjal 40.000km nazaj na pooblaščencu. levo zgornjo sm tud zamenjal pred kratkim, ker je škripala. končniki stabilizatorja so bili menjani pred kakšnimi 30.000km, tko da ostane samo še spodnja leva roka, ki še ni bila zamenjana...
Ne verjamem da ti poka volanska letev.
Pri meni se tudi včasih pojavi neko pokanje oz. drgnenje, pa sem ga peljal na tehnični in je vse ok.
Šel sem še do serviserja, pa mi je rekel da je pri alfah pač tako in da je težko ugotovit in odpravit škripanje.
Enkrat si bom vzel čas, vse razdrl in podmazal z grafitno mastjo vse gibljive dele-druge ni!!!!
Zdravo...ko se peljem čez kakšne luknje al pa neravno cesto,malo škripa,so to roke,seleni? pa še če zapeljem z zadjim kolesom v kako neravnino se zadnja stran pošteno zamaja,po občutku kot da zadnje kolo zavije?
Doleq4 napisal/-a:Zdravo...ko se peljem čez kakšne luknje al pa neravno cesto,malo škripa,so to roke,seleni? pa še če zapeljem z zadjim kolesom v kako neravnino se zadnja stran pošteno zamaja,po občutku kot da zadnje kolo zavije?
kje škripa? zgoraj, spdaj? zadaj imaš verjetno fuč kakšno od veznih prečnih drogov (to so tisti 4 drogovi, ki jih vidiš, če se skloniš pod avto.
čim prej zamenjat.
Doleq4 napisal/-a:Škripa mi nikje spredaj,pomoje zgornje roke?kaj pa je z drogovi imajo isto luft da se avto zadaj zamaje?koliko je cca stroška s tem?
za zgornje roke se sliši, da škripa tako kot bi bilo slišat, da prihaja zvok iz armaturne plošče. lahko ti škripa tudi katera od spodnjih rok ali stabilizator. treba preverit, ker je brez veze kupovat dele na pamet. drogovi zadaj imajo isto luft. avto dvignit pa probat kolo pomajat pa boš videl kje ma luft. zgornja orginal roka po kom. je 61€ s popustom, če se ne motim. zadnji vezni drog pa ne bi vedu koliko je. najboljše poklicat na servis pa vprašat.
Dons je škripanje čudežno izginilo,ampak zadaj se pa še pošteno zamaja avto če grem čez kako neravnino?je to bolje čim prej zrihtat al se lahko še peljem tako cca 1000km,ker grem v italijo?Nebi smelo bit nič hujšega ali pač?
Doleq4 napisal/-a:Dons je škripanje čudežno izginilo,ampak zadaj se pa še pošteno zamaja avto če grem čez kako neravnino?je to bolje čim prej zrihtat al se lahko še peljem tako cca 1000km,ker grem v italijo?Nebi smelo bit nič hujšega ali pač?
si vozil kaj po dežju pred kratkim?
bolš, da zrihtaš, ker je avto slabo vodljiv. pa optiko obvezno nardit, ko menjaš zadnje prečne roke!