Podvozje: Škripanje/ Pokanje/ Drgnjenje... - AR 147/ 156/ GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Koseze

@Perme, komplet original roke ti lahko zrihtam za slabih 290 eurov, zgornje in spodnje :)
Garancija je dve leti, kjer koli ti jih vgradijo, oz. tam nekje do 40.000 km - tudi če škripajo.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To da ima original roka vgrajena na servisu 3 leta garancije je sicer res. Res je pa tudi to da ima omejene kilometre in sicer 30.000.
Uporabniški avatar
Perme
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Vgrajene originalne zgornje in spodnje roke, občutki ob vožnji fenomenalni. Zahvala Merlinu za popust.
Skupaj strošek roke 290 evrov, 60 evrov vgradnja, 20 evrov optika.

Upam da bom imel mir za nekaj časa.

lp, perme
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Solidne cene...
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

zamenjal sm zgornjo desno roko, ki je bla ponaredek. kljub temu mi neki škripa/poka, ko zavijam. se pa ne sliši nič, če motam volan na mestu...
je možno, da se sliši spodnja roka? spodnjo desno sem menjal 40.000km nazaj na pooblaščencu. levo zgornjo sm tud zamenjal pred kratkim, ker je škripala. končniki stabilizatorja so bili menjani pred kakšnimi 30.000km, tko da ostane samo še spodnja leva roka, ki še ni bila zamenjana...

volanska končnika sta brez lufta.

kaj nardit?

alfa ima 155.000km
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
jgsays
Alfa Member
Alfa Member

volanska letev ? (škripanje, pokanje pri zavijanju)
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

#-o tega si pa res ne želim, da je to. :cry:
čudno mi je to, da na mestu nč ne poka oz. škripa...

kaj se pa da nardit, če je letev? zakaj bi sploh pokala?
Uporabniški avatar
majstor
Alfa Member
Alfa Member

Ne verjamem da ti poka volanska letev.
Pri meni se tudi včasih pojavi neko pokanje oz. drgnenje, pa sem ga peljal na tehnični in je vse ok.
Šel sem še do serviserja, pa mi je rekel da je pri alfah pač tako in da je težko ugotovit in odpravit škripanje.
Enkrat si bom vzel čas, vse razdrl in podmazal z grafitno mastjo vse gibljive dele-druge ni!!!!
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

ma ne vem... spodnjo levo roko bom še vkratkem zamenjal, pa končnika od stabilizatorja bom odšravfu stran da vidim, če slučajno stabilizator škripa...
Uporabniški avatar
Doleq4
Alfa Member
Alfa Member

Zdravo...ko se peljem čez kakšne luknje al pa neravno cesto,malo škripa,so to roke,seleni? pa še če zapeljem z zadjim kolesom v kako neravnino se zadnja stran pošteno zamaja,po občutku kot da zadnje kolo zavije?
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Doleq4 napisal/-a:Zdravo...ko se peljem čez kakšne luknje al pa neravno cesto,malo škripa,so to roke,seleni? pa še če zapeljem z zadjim kolesom v kako neravnino se zadnja stran pošteno zamaja,po občutku kot da zadnje kolo zavije?

kje škripa? zgoraj, spdaj? zadaj imaš verjetno fuč kakšno od veznih prečnih drogov (to so tisti 4 drogovi, ki jih vidiš, če se skloniš pod avto.
čim prej zamenjat.
Uporabniški avatar
Doleq4
Alfa Member
Alfa Member

Škripa mi nikje spredaj,pomoje zgornje roke?kaj pa je z drogovi imajo isto luft da se avto zadaj zamaje?koliko je cca stroška s tem?
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Doleq4 napisal/-a:Škripa mi nikje spredaj,pomoje zgornje roke?kaj pa je z drogovi imajo isto luft da se avto zadaj zamaje?koliko je cca stroška s tem?

za zgornje roke se sliši, da škripa tako kot bi bilo slišat, da prihaja zvok iz armaturne plošče. lahko ti škripa tudi katera od spodnjih rok ali stabilizator. treba preverit, ker je brez veze kupovat dele na pamet. drogovi zadaj imajo isto luft. avto dvignit pa probat kolo pomajat pa boš videl kje ma luft. zgornja orginal roka po kom. je 61€ s popustom, če se ne motim. zadnji vezni drog pa ne bi vedu koliko je. najboljše poklicat na servis pa vprašat.
Uporabniški avatar
Doleq4
Alfa Member
Alfa Member

Dons je škripanje čudežno izginilo,ampak zadaj se pa še pošteno zamaja avto če grem čez kako neravnino?je to bolje čim prej zrihtat al se lahko še peljem tako cca 1000km,ker grem v italijo?Nebi smelo bit nič hujšega ali pač?
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Doleq4 napisal/-a:Dons je škripanje čudežno izginilo,ampak zadaj se pa še pošteno zamaja avto če grem čez kako neravnino?je to bolje čim prej zrihtat al se lahko še peljem tako cca 1000km,ker grem v italijo?Nebi smelo bit nič hujšega ali pač?

si vozil kaj po dežju pred kratkim?

bolš, da zrihtaš, ker je avto slabo vodljiv. pa optiko obvezno nardit, ko menjaš zadnje prečne roke!
Odgovori
  • Informacija