Obnova Lancie Delte Integrale...

Vse o oldtimerjih, izkušnje, obnova,...
Odgovori
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Koseze

Hja tele kataloške ne prepozna niti v katalogu rez. delov, niti v seznamu delov v tovarni...... Zanimiv primer :)
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

@Merlin - ne vem če se temu lah reče zanimiv primer :( bolj primer šlamparije...

Sumim da je to izvor mjih težav za nedelovanje OE ECU.

No za vikend se mi je dokončno vtrgalo, ko mi je SPET padla zajla sklopke iz pedala. Težava je očitno v tem, da imam preveč zglodano zarezo, ki bi morala držati varovalko.

Slika

Oglasila se je fleksarca, problematični štift je odpadel in na njegovem mestu se je znašel M8 vijak. :evil:

Slika

Sedaj mi vse skupaj drži varovalna matica in upam, da bo to sedaj stalo tam kjer mora.

Pa nataknil sem spolirano masko:

Slika

Slika

Bom še zunaj naredil kakšno sliko, ker se tole res slabo vidi, Mi pa ni preveč všeč. Črna je bolj EVIL...
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Črna maska nedvomno ful boljše izpade :)
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
ebatis
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Vrtojba
Kontakt:

Mah ne vem. Meni je boj všeč s to spolirano.
INCREDIBILE MA VERO!!!!!

BOXER SOUND
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Po dveh dneh v garaži opuščam tudi teorijo o jermenicah #-o

Sem se pa danes spravil ponovno zategnit vijake glave. Procedura je, da se posamezen vijak popusti in ponovno zategne na 90Nm. Jaz pa sem vsak vijak popustil vzel ven in zamenjal podložko, ker je bila ena počena. Podložka je najverjetnej počila zaradi tega, ker sm jih dal cinkat...

Slika

Vsak vijak je bil tudi očiščen, podložke namazane z bakreno mastjo in navoj naoljen.

Slika

Zamenjal sem še konektor senzorja temperature vode, ki je bil polomljen. Nadomestni je sicer črne barve namesto modre ampak je pa vsaj sigurno dober stik.
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Ratal mi je najdit en ePer iz leta 2006 in je notri še baza podatkov za Delte. Če mi zaupaš šasijo lahko probam, če pridem do kataloške za jermenico - taprave :)
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

Težko bo v 2006 eperu, ker tega dela 7647778 niti v fiatovem compactu iz leta 1999 ne najdem več noter.... bom pa za hec v mikrofiche pogledal ko bom imel voljo....
Slika
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

zakaj opuscas teorijo o jermenicah?
ko sem jaz menjal motor sicer boxer, sem pregledal vztrajnik, isto stevilo zob, samo nisem pa pregledal, pri katerih stopinjah zob manjka, kjer steje kdaj da iskro

celo studijo naredu, menjal injektorje, celo napeljavo pregledu, use dobr druge ni blo kto motor in menjalnik se enkrat dol, pregledat vztrajnik, in ja tam je bilo zamaknjeno(ker pac original ima gm ecu, od 33 motor pa je imel bosch, zato drugje zareza)

avto pa je le stezka uzgal, stantgas drzal z muko, pri gasu pa crkoval, pokal iz auspuha..... k sreco motor ni fasal nobenih posledic, ker sem laufal ga kratek cas

ce bi kje dobil podatek, kolk stopinj pred gmt je nastavljen senzor, bi lahko preveril, ali je zareza tam kjer more bit ali ne

v skrajnem primeru lahko probas senzor prestavljat, in bos videl ce bo kaj bolje
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Skyline R33 GTS-T, Forester SF5 EJ205, Almera N15 GTi, P205 XUD9TE

skoda lover napisal/-a:A bi bili vrli Alfisti, ki znajo kaj bolje od mene uporabljati eper tako dobri in mi identificirali tole jermenico!
Slika
...tole?
Slika

Tam kjer ti pišejo šifre jermenic:
- 7547749 DRIVING PULLEY M1, M2
- 7605118 DRIVING PULLEY M1, M2
- 7605118 DRIVING PULLEY M3
- 7659778 DRIVING PULLEY M4

M1 = 2000 8V
M2 = 2000 8V Comp. Migliorata
M3 = 2000 8V USA 83
M4 = 2000 16V

C8785 / D8785 = New belt guard cover, new pulley and dead center sensor fastening bracket (MOT 699951).

S tem, da je za 8V zdaj unificirana jermenica...
Slika
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Teorijo opuščam, ker sem jermenico nastavil, da je bil zob na senzorju potem pa sem jo snel dol in nataknil drugo jermenico pa je bil zob na istem mestu...

Kodi, ki si jih našel sta kodi za 16V in 8V integrale jermenici, kateri sedaj tudi imam. Tako bom vseeno zamenjal jermenico, da bo original 8V ampak ne verjamem da bo kakšna sprememba. :?
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

skoda lover napisal/-a: Jaz pa sem vsak vijak popustil vzel ven in zamenjal podložko, ker je bila ena počena. Podložka je najverjetnej počila zaradi tega, ker sm jih dal cinkat...
Podložka je sigurno počila zaradi cinkanja. Če vijaki niso bili razvodičeni zna bit nevarno da poči tudi vijak. Nebi te rad strašil ampak tako je. Ko materjal cinkaš se v njem kopiči vodik, in rata porozen. Razvodičiš pa tako da ga daš pečt na 250°C za 5-6 ur, tole bi ti morali naredit že v cinkarni. Kje si pa cinkal če ni skrivnost?
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

To da vijaki ratajo krhki vem. Pa to velja samo za 12.9 vijake. 10.9 in 8.8 bi morali biti ok. Ampak vijakov glave nisem dal cinkat! Samo podložke vijakov, sem pomotoma dal cinkat, ker sem jih pomešal in sem mislili, da so to podložke za sedeže :mrgreen:

To da se da pa spravit vodik ven iz materiala z gretjem pa prvič slišim :doubt:

Danes sem pa ugotovil še da rabim nove vijake za jermenico, ker so imbusi že precej zglodani in se mi ne da zafrkavat z njimi če se mi kakšen obrne... Ker pa vijakov danes nisem imel sem se spravil raziskovat kaj tolče po podvozju. Našel nisem nič pametnega samo gumice stabilizatorja so mi sumljive, ker nekako ne ležijo lepo. Drugi nadomestni set ni šel nikakor gor na koncu pa sem zmontiral nazaj tiste, ki so bile gor prej samo obrnil sem jih naokrog, ker izgleda da tako lepše sedejo.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

peruccy napisal/-a:
skoda lover napisal/-a:A bi bili vrli Alfisti, ki znajo kaj bolje od mene uporabljati eper tako dobri in mi identificirali tole jermenico!
Slika
...tole?
Slika

Tam kjer ti pišejo šifre jermenic:
- 7547749 DRIVING PULLEY M1, M2
- 7605118 DRIVING PULLEY M1, M2
- 7605118 DRIVING PULLEY M3
- 7659778 DRIVING PULLEY M4

M1 = 2000 8V
M2 = 2000 8V Comp. Migliorata
M3 = 2000 8V USA 83
M4 = 2000 16V

C8785 / D8785 = New belt guard cover, new pulley and dead center sensor fastening bracket (MOT 699951).

S tem, da je za 8V zdaj unificirana jermenica...
Slika
vidim da je tudi nosilec senzorja drugacen

ce bi bila jermenica za stelat bi jo lahko zamikal za 5 10 stopinj, in biv idel ali dela z origi ecujem

ce pa imas dve pa na eni pobrusi lukne da bos lahko nastavil zategnil in probal, eno lahko reskiras, da vidis ali bo delovalo ali ne

PS-ima priklop za diagnostiko ta ecu?

verjetno bi lahko na testerju preveril preduzig koliko stopinj ima z orig ecujem in koliko s tem ki laufa
Odgovori
  • Informacija