Ni elektrike - AR 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Ziga.
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

Opazil sem da se to dogaja, če avto cel dan stoji v najhujši vročini, in se v najhujši vročini grem potem tudi pelat , sedaj ga postavljam kar se le da v senco, in je mir, kakšna ideja ?
italiano è il migliore <3
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

A ti kaj javi kakšne napake ABS ipd? Meni je to javilo preden je crknil, problem je bil prežrt kabel, ampak najdt ga je pa loterija...
Uporabniški avatar
Ziga.
Alfa Freak
Alfa Freak

Nobenih napak, nič, samo vse pogasne, in nič druga ne gori kot nežno lučka za airbag, ostalo vse pogasnjeno, luči, armaturka nič ne sveti, avto pa še kar v kontaktu !

Nimam več pojma :/ samo zaenkrat je mir, pravim da mi je delalo to ko je avto stal po cele dneve na soncu in sem ga šel tudi peljat potem takšnega, mogoče kaj ECU ne paše, namreč moj je v motornem prostorju...
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

To meni diši na slabo maso. Defintivno najprej poizkusi najti lokacijo mase (magari pokliči na servis), razkoplji avto, spucaj in navij nazaj. Podobna zadeva je bila enkrat pri eni stari laguni. Avto delal kot urca, potem je pa kar naenkrat začel zmanjkovat toka. Če je še kaj štroma ostal je včasih malo brlela kakšna lučka... Maso je bila povsem oksidirana, ampak je pa potem avto spet delal BP.

lp
Uporabniški avatar
Ziga.
Alfa Freak
Alfa Freak

Vceraj je bilo spet isto ( to je bilo urco za tem ko sem prejsni post napisal) pridem dol iz stanovanja se usedem dam kontakt.. nic se enkrat nic... parkrat se nic.. je pa fora da ce dam kontakt in cetudi se nic po stevcih ne prizge avto vzge lepo.. sem vam posnel pa bote vidl.
je pa avto spet cel.dan stal na soncu in me je prav zanimalo ce je to vzrok in je bil res to.vzrok, zdaj ga imam v senci in bom jutri ( danes ) videl ce bo isto. lp
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Trbovlje

lahko, da je problem v električnem delu ključavnice, da v poziciji mar ne da kontakta...

al pa če kje kakšni kabli prebijajo... si pred kratkim kaj vezal na glavno ključavnico ali na kakšne druge kable originalne inštalacije?
Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna.
Uporabniški avatar
Ziga.
Alfa Freak
Alfa Freak

Nič se ni zraven vezalo, na ključavnico ali inštalacijo, nimam več pojma, bom preveril mase danes.
Uporabniški avatar
Ziga.
Alfa Freak
Alfa Freak

Napaka še zmerom prisotna.
fd3s
Alfa Member
Alfa Member

zdravo,

nažalost spet pišem v temo s težavami, skratka avto nima več elektrike.
Poskusili smo ga vžgat s porivanjem iz druge, neda nič od sebe.
Poskusili smo ga vžgat na kleme, ob kontaktu sploh nobene lučke,
tudi 4 smerniki ne delujejo.
Čudno se mi zdi saj sem se v ponedeljek normalno pripeljal in ga pustil čez teden stat, danes pa kot da je mrtev. Preveril sem vse varovalke ki sem jih našel-pod volanom in v motorju. Akumulator je nov.

Kakšna ideja prosim?

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

preglej use mase na avtu.
fd3s
Alfa Member
Alfa Member

pogledal sem samo tisto ki gre na menjalnik, kje naj še pregledam?
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

spredni je na obeh krakih. en je pod aku.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

fd3s napisal/-a:Poskusili smo ga vžgat s porivanjem iz druge, neda nič od sebe.
za ta poizkus vam je pa treba prav čestitat
Slika
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

Citiram iz ene podobne teme:
Jaz sem mel težavo z maso. In sicer kabel kateri gre iz minus pola (-) akumulatorja na karoserijo ni imel stika s karoserijo (na karoseriji je izgubil stik zaradi raznorazne umazanije in rje ki je pod kabelšuhom). Ko se je to zgodilo, mi je svetila samo lučka za akumulator (oziroma je brlela) in števček za temperaturo je zabilo na 130 stopinj. Rešil sem pa zadevo tako, daz sem kabel odšraful iz karoserije in tisti del karoserije pobrusil, ter preventivno dodal še en kabel 25mm2 preseka na karoserijo in nato še vse zaščitil. Od takrat deluje brez problema.
LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Če ste menjavali akumulator, ste ga mogoče premalo zategnili in je med spoje prišla voda/kondenz, pa ni stika. Odklopi aku, počisti kleme in močno privij nazaj. Pa seveda mase.
Odgovori
  • Informacija