ok po včerajšnemu dnevu pa lahko samo rečem fuck it...
prvo zjutraj zaspim v službo
drugo pozabim telefon
tretje po končani službi skočim v merkur po pelete za kurjavo zaklenem ključe v prtljažnik... ( rezervni pa na sopotnikovem sedežu ker mi je mehanik zgubil prometno in vozim s sabo vse papirje zaradi policajev in sem pozabil vzet vn rezervn ključ iz mape ) ok to rešimo dam človeku 20€ mi vdre v lasten avto use ok
četrto grem na fiat servis priklopi na tester ( mučilo me je črno kajenje do 3500 obratov ) ugotovimo da je števec kilometrov 0 in nešteje ( zato se tudi neda več resetirat servisnega intervala... ) ugotovi da je blokiran ERG ventil ki na 2.4 mašini niti približno nebi smel biti blokiran... in da je zabita loputa za gas oz tu na forumu sem zasledil ime vakum loputa na sesalnem kolektorju... opozori me tudi da prihaja nek spuščajoč zvok in da je najbrž počena visokotlačna cev...
peto pridem dam vzamem ščit iz motorja dol odšraufam EGR uzamem podložko vn in malo še posvetim okoli motorja nakar ŠOK sveti se nekaj srebrnega pod filtrom nafte med dovodi goriva in vakumi pogledamo malo bolje MEHANIK POZABU KLJUČ ZA JERMENICE OZ FILTRE ODTEGOVAT oz ZATEGOVAT... pretrgan vakum od turbine... ok to zrihtam
šesto skočim do babice ki ima v garaži kanal da odšraufam zaščito od motorja in da preverim visokotlačno cev iz turbine do interkulerja zapeljem avto na kanal grem pod avto na ščitu od motorja samo še 4 šraufi... 2 že napol odšraufana... pregledam cev use ok dihta in ej kot nova spravim avto nazaj skup da bom krenu iz garaže in potem še zadnji udarec dneva nisem speljal iz garaže vn dež je padal cel dan in je razmoču travo... avto blaten do strehe ( Še dobro ker sem ga v petek zjutraj upral... ) no potem sem le nanosil peska po blatu in nekako speljal čez breg...