Sprednje roke: nakup preko E-Baya? - AR 147/ 156 / GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
forenzik
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trebnje

Pozdravljeni

Zanima me kakšno mnenje imate glede na ceno kompleta sprednjih rok?
Je to za nabavit? oziroma ali je to že kdo nabavil in kako je z kvaliteto?

http://www.ebay.de/itm/Querlenker-Satz-" onclick="window.open(this.href);return false; ... 231ebaef56

oziroma;
http://www.ebay.de/itm/4-QUERLENKER-2-X" onclick="window.open(this.href);return false; ... 5aea7d3421

v slo pa je samo ena roka; #-o
http://avtodeli.prekom.si/roke-vilice/a" onclick="window.open(this.href);return false; ... ica-1.html

Hvala za odgovore!
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

vse kar ni original je zanič. preverjeno! kupi original pa boš imel mir.
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
Uporabniški avatar
forenzik
Alfa Member
Alfa Member

mare87 napisal/-a:vse kar ni original je zanič. preverjeno! kupi original pa boš imel mir.
To verjamem, vendar iz finančnih razlogov iščem cenejšo varianto, saj ob nakupu originala "bankrotiraš" :wink:
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

bolje "bankrotirat" enkrat, ko pa vsake par mescev...
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Nabavi strongflex puše, odmontiraj svoje roke, daj notr puše. Potem pa na dolgi rok samo končnike obnavljaš (npr. pri Prekomu). Vedno se ti prej gumice zjebejo kot končniki, razen seveda v tem primeru ko gumice izločiš, potem bo končnik prej ko slej šel.

Jaz res ne vem zakaj se tolk komplicira. Ta bulšit da avto bolj trpi, škripa in ne vem kaj - no zaradi puš sigurno ne, zaradi -50mm, 17 col in načina vožnje pa zna ja.

Pa glede škripanja, ki je največkrat tukaj omenjen. Moje puše so po 3 letih začele škripat (se je namazalo vse na novo, in zdej je 2 leti mir. Pa tudi ko bo začelo šrkipat, pri teh meteornih jamah in štukanih asflatih mi dol visi, če mi avto zaškripa na ležečem policaju.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ceste so itak čist v k... Včeraj sem odkril novo luknjo na Litijski, sem mislil da mi je armaturko v naročje vrglo. Qrc pa spuščen avto, rabu bi eno Lado Nivo.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

o škripajo škripajo strongflexi in powerflexi in nevem kakšni fleksi še :D
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja men je tud Strongflex začel škripat po dobre pol leta. Škripal je pa res full. Verjetno bi moral na eno leto razdret pa namazat. Roko maš itak dol v 5 minutah, pušo vn dobit pa ni problem. Odvisn kok se ti da zaj...
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Zakaj roko dol če se samo niple zmontira pa je, še na tem forumu mate debato o tem.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Alan napisal/-a:Zakaj roko dol če se samo niple zmontira pa je, še na tem forumu mate debato o tem.
Niple?

Link do teme maš mogoče... kaže da se bom v kratkem mogu mal lotit podvozja na 166.

Drugače pa imamo powerflex na volvotu. Zadovoljen in ja prej je šel Vargalantov zglob na roki (zdržal cca. 50kkm). Prej se je sprednje roke menjal kot brisalce.
PAJCI1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Slovenska Bistrica

mihecmiha napisal/-a:Ja men je tud Strongflex začel škripat po dobre pol leta. Škripal je pa res full. Verjetno bi moral na eno leto razdret pa namazat. Roko maš itak dol v 5 minutah, pušo vn dobit pa ni problem. Odvisn kok se ti da zaj...
Men so tudi začeli škripat! Pa sem si v vse puše naredo niple in v stabilizatore! Zaj je pa mir! Bom pa jutri poslikal!
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Če je samo škripanje, roke pa so brez zračnosti, se ne sekirat. Če mislite, da ostali avtomobili ne škripljejo, toplo priporočam, da kakih 10 minut postojite ob ležečem policaju in poslušate avtomobile, ki vozijo mimo. :D V poletnih dneh pa to izgleda kot v delavnici, kjer se množično pili pleh na roke... :)

Če pa je potrebno obnoviti roke, pa priporočam Prekom. Samo morate povedat, da naj vam vgradijo močnejši material.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

ce so zluftane, dam jst sdamo se original gor, razni ponaredki niso vredni pol tistga dnarja kot stanejo, pa dvakrat sraufas, se ne splaca
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
forenzik
Alfa Member
Alfa Member

PAJCI1 napisal/-a:
mihecmiha napisal/-a:Ja men je tud Strongflex začel škripat po dobre pol leta. Škripal je pa res full. Verjetno bi moral na eno leto razdret pa namazat. Roko maš itak dol v 5 minutah, pušo vn dobit pa ni problem. Odvisn kok se ti da zaj...
Men so tudi začeli škripat! Pa sem si v vse puše naredo niple in v stabilizatore! Zaj je pa mir! Bom pa jutri poslikal!

No prosim, pa dodaj slike, da vidim to čudo božje :)

Drugače pa imam luft samo za zgornji roki. Najbolj se vidi, če avto dvignem in premikam kolo. Takrat kar poka na zgornji roki. Drugače pa kakšnega drugega škripanja ni, edino če zapelješ čez kakšno jamo, takrat pa misliš da bo armaturko vtrgalo :)

Je pa tudi tko, da gre avto drugo leto v prodajo, tako da bom verjetno sedaj kupil to...sicer pa tudi piše, da imajo dve leti garancije, tako da menda ni glih neki poceni šrot....
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... &start=810

Luft maš pa 99% v kugli, ki pa se jo da obnovit.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori
  • Informacija