Alfa 159 - mi pride sosed na vrata vsa štiri okna imaš odprta, se mi je pa to zgodilo tudi prejšnje jutro. No danes imam ekstra srečo ko še fino pada dež. Se je komu že to zgodilo, daljinca se nisem dotaknil! Je možna okvara na daljincu ali elektriki?
Ista zgodba je bila pri meni. Punca mi je oprala daljinca. Je bil kratek stik in ko sem bil dovolj blizu avta, vsa okna dol in avto odklenjen. Probaj baterijo od daljinca dat dol ce bo isto.
Iz UK foruma ne razberem nič pametnega, sem pa dal baterijo iz daljinca ki ga uporabljam, poleg tega bom čez noč odklopil akumulator da se izognem še enega presenečenja, v ponedeljek pa do servisa če mi znajo kej več povedat
1. I am hoping this isn't the start of an 'Italian Electrics' episode...
2. the rain got at my window switch panel - odpade, ker mi voda ni nikoli nič zalila
3. Could try disconnecting the -ve terminal on the battery for 10 mins to reset it?? - naredil, vendar ne vem če bo pomagalo - preko noči ga bom raje izklopil iz akumulatorja upam da s tem ne bom naredil dodatnega sranja
4. Is there a possibility that you could have accidentally pressed the key fob whilst it was in your pocket? - ne ker se daljinca nisem dotikal!
5. The microswitch in the lock gets wet and fails.new lock required - možno
6. I've been having a similar problem since the battery died on my 159 - odpade je na avtu prvi akumulator in prve zmerjeno dobre baterije v daljincu
7. It could be the Window/Electric Mirror ECU in the drivers door. However when this happened the odometer started to flash - meni nič ne flasha, sem pa že 2x opazil da mi je med vožnjo utripala lučka za alarm v vratih, ki se ob odklepu vozila običajno ugasne.
Da zaključim zgodbo; v levih prednjih vratih se nahaja centrala zaklepanja (t.i. računalnik za centralno zaklepanje), kateri je sicer v plastični škatli in na kateri se je na dveh mestih nabrala vlaga. Zadeva je bila očiščena pa na novo polotana, vendar je zdržala samo nadaljnih 5 ur, kar pomeni da je sledila menjava za novo, in sistem deluje