Sprednje roke: nakup preko E-Baya? - AR 147/ 156 / GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

Apophis napisal/-a: Samo ne mi o Prekomu me kar pogreje ob tej besedi: :evil:
svojih iskušenj nimam z prekomom in Zgornjimi rokami , je pa kar nekaj uporabnikov tu gor, ki si lastijo te roke in načeloma so skoraj vsi zadovoljni.

Jaz imam sicer tudi od njih zgornje in spodnje roke, ampak imam v zgornjih svoje SF puše.......to šele škripa....moram niple montirat

Ampak vsaj robov gume mi ne pobira, ker so puše brez lufta, v veliko ponaredkih, pa puše kmalu dobijo zračnost¸in adijo gume :doubt:
Uporabniški avatar
Apophis
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Gorenjska

Ja ne vem kako misliš pravi način?
Originalno roko lahko zategneš že prej ko je avto še na dvigalu, ker se roka giba enostavno, gor in dol, prekomova pa tolk stisne da je z roko ne moreš premaknit ko je zategnjena in zato moraš avto dol spustit da se usede in potem zategneš, ampak je to dokaj težko ker ni ravno na pretek lufta med gumo in blatnikom.
jtd-M 20V
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Če je pa zadeva kakorkoli vulkanizirana na zunanji in notranji del, je samo ena možnost. Isto velja tudi če je guma zelo na trdo naprešana.

Za zategovanje je pa ponavadi od spodaj dovolj placa, če ne se pa kolo ne namontira in nekaj podstavi na konec spodnje roke.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
forenzik
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Trebnje

SvizecB napisal/-a:
forenzik napisal/-a:No, kupil sem swag-ove zgornje roke... in sicer po 39eur za kos, kar mi je nekak sprejemljivo. če so pa ok, bo pa pokazal čas.

PS: Tist k je izumil tisti dolgi vijak... da moraš še pou amortizerja stran uzet...jaooo #-o
bi mi lahko prosim povedal kje kupil roke? pač katera trgovina. hvala
bhs hitri servis
SvizecB
Alfa Member
Alfa Member

forenzik napisal/-a:
SvizecB napisal/-a:
forenzik napisal/-a:No, kupil sem swag-ove zgornje roke... in sicer po 39eur za kos, kar mi je nekak sprejemljivo. če so pa ok, bo pa pokazal čas.

PS: Tist k je izumil tisti dolgi vijak... da moraš še pou amortizerja stran uzet...jaooo #-o
bi mi lahko prosim povedal kje kupil roke? pač katera trgovina. hvala
bhs hitri servis
vidim da si iz trebenj... jaz sem iz sevnice... a je to kje blizu nas?
Uporabniški avatar
Toni1987
Alfa Member
Alfa Member

Imam cifro od enega, ki ima prodajo rok na čes, sicer nevem kere roke so... Ampak komplet (leva spodnja+zgornja, desna spodnja+zgornja in še levi ter desni končnik stabilizatorjev) prednjih rok za Alfo 147 in 156... Pride 200 evrčkov... Pa leto dni garancije na vse... Se splača??? Seveda je prek E-baya cena še manjša... Moj mehanik, ki je "zelo" poceni pri nabavi delov in vsega, pa je rekel da nimam kaj izgubit, če ti da leto dni garancije... Sicer je to tak, tak...
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6
Kraj: Ljubljana

Toni1987 napisal/-a:Imam cifro od enega, ki ima prodajo rok na čes, sicer nevem kere roke so... Ampak komplet (leva spodnja+zgornja, desna spodnja+zgornja in še levi ter desni končnik stabilizatorjev) prednjih rok za Alfo 147 in 156... Pride 200 evrčkov... Pa leto dni garancije na vse... Se splača??? Seveda je prek E-baya cena še manjša... Moj mehanik, ki je "zelo" poceni pri nabavi delov in vsega, pa je rekel da nimam kaj izgubit, če ti da leto dni garancije... Sicer je to tak, tak...
Maš mogoče kak info, kako je s tem zadaj?
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Bolj berem to temo in to jebarijo z rokami, bolj mi pada mrak na oči.
Danes sem demontiral to luft+škrip alu sranje in dal kolegu, http://www.gumakoren.com to popravit. Te zgornje puše je reko, da bo zvulkaniziral not z dvema prehodoma nihajev, da nebo nikol hin.... Upam.
VENDAR moje težave ni konec. Tud končnika / kugli na rokah sta hin, ki pa jih ne more obnovit, se pa jih ne da zamenjat. Torej zopet mrak na oči...

Na Cougaru mi je porihtal vse puše in silent bloke na celem podvozju tak, da so po 4ih letih bli še kot novi.

Pa še zadnje pol mesce (one "V" roke) morem dat popravit. Vse 4 gume mam požrte od znot. Znoro bom. Včasih se tolčem po glavi, da sem zopet Alfo kupil... Kaj vse zna crknit na tem avtu.. to ne moreš verjet... Ampak .. če pa ko vidim na cesit.. mmmm :wink: Ko je nisem imel sem jo pogrešal, zaj pa ko jo mam pa bi jo najraje prodal. :lol:
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

končnike ti bo pa kak vargalant/prekom zamenju...
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

kosir1234 napisal/-a:končnike ti bo pa kak vargalant/prekom zamenju...
Kateri je boljša izbira?
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Vargalant je kli*ac.Za Perkom pa še ne vem. Sem dal komplet powerfleks sredaj na volvota in ja šli so vargalanotvi končniki po dobrih 50.000km
Odgovori
  • Informacija