Alfa Romeo 4C

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

sleby napisal/-a:lol.
zakaj naj bi za*ebali notranjost in luci? kot receno nekaterim je vsec, nekaterim ne, verjamem pa, da so tisti tipi, ki so zrisali celoto mnogo bolj podkovani v oblikovanju kot kdorkoli na tem forumu. zato je brezpredmetno razpravljat o nevem kaksnih psihologijah in podobno, vse kar lahko kdorkoli tu gor napise je le subjektivno mnenje in nic drugega.
To je res... res pa je tudi, da če daš na kup dreka od alfe značko, bodo nekateri še vedno trdil da je to lepo :D

PS: in vsepovsod je tako

LP
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

Ta avto je pr0n za mene, pa ne zaradi izgleda, ki mi je sicer tudi vrhunski, ampak zaradi tehnike.

twincam multiair, 895 kg, 1750 turbo, sredinsko namescen motor, dvojne trikotne obese spredaj, karbonska skoljka, aluminjast okvir ... *cargasm*
"Poltoga prema rocks!!11" Vlad Redneckski 2012
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Fantje, prosim ne se kregat. Kot celota je lepotica, prava Alfa, so pa vmes elementi, ki nekomu ja, nekomu pa ne ustrezajo. Upam, da bodo vsaj dali opcijo barvanih plastik okoli lučeh, že to bi izgled avta močno popravilo.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sleby napisal/-a:lol.
zakaj naj bi za*ebali notranjost in luci? kot receno nekaterim je vsec, nekaterim ne, verjamem pa, da so tisti tipi, ki so zrisali celoto mnogo bolj podkovani v oblikovanju kot kdorkoli na tem forumu. zato je brezpredmetno razpravljat o nevem kaksnih psihologijah in podobno, vse kar lahko kdorkoli tu gor napise je le subjektivno mnenje in nic drugega.
Je v drugi temi alfa_samec napisal zakaj so zajebal luči. Zmanjkalo jim je denarja za svež dizajn luči in so skup zmetali hella-ine dele in rezultat je to kar vidimo. Verjetno je vsem dizajnerjem te alfe jasno, da znajo bolje, ampak tudi dizajner pač mora delat v okviru financ ki jih ima na razpolago.
Interier pa.. ne vem, da se lepše (sploh če je avto italjanski), ampak tudi ti sumim, da bi to zahtevalo precej denarja, saj je razvoj le tega zelo drag...

Jaz bi ta avto še vedno imel, tudi če ima brazdaste prednje luči in ponekod cenen interier. Konec koncev je zelo malo avtov ki so oblikovani tako, da bi bili nekomu 100% všeč. In 4C je še vedno zelo zelo lepa, predvsem pa lahka, me tudi zelo zanima kako se obnese v praksi podovzje (sploh zadaj).

@biaggio: čestitke, F40 je res sijajna primerjava.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Bo pa zanimivo kdaj prebrat, kaj bodo bodoči lastniki rekli kako je kaj čistit te luči - podobno kot lastniki 159 in Brere, ki imajo odkrite luči in je nočna mora za počistit žužke in nesnago, kaj šele tu, ko imajo luči majhne odprtine in bo vse šlo noter ... Pa voda ... #-o
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ja to bo taglavni problem... :D

@zdravc: motor ni multiair...

Drgač pa mislim da tole v resnici zgleda veliko bolje kot na slikah.
Zadeva je široka 209cm in visoka 119cm. To si je težko predstavljat ampk to je divje.
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

jst se bojim reč de so mi sprednje luči všeč da ne dobim kakšno meglenko v rit :)

Aja še to brez veze se je kregat zaradi takih stvari komur je všeč pač je komur ni ni. Pa še nekaj meni osebno avto zelo všeč verjetno tu podatki prispevajo k temu pa lahko mal spregledaš kaj ampak verjetno ko jo bom videl u živo, če jo bom, bom bil verjetno še bolj navdušen noben avto ni popoln res da je Giulietta všeč večini v slučaju mitota pa se večina razpolovi meni osebno je recimo mito lep če ima oznako quadrifoglio verde :)

http://www.youtube.com/watch?v=HtMFrD4KSIA :D
Zadnjič spremenil ALFA Romeo 1910, dne Sr Mar 06, 2013 6:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

TribesMan napisal/-a:Ja to bo taglavni problem... :D

mas prav, na uradni strani nikjer ne pise da je, verjetno sem to pobral na kateri od avtomobilisticnih strani. Skoda, sem bil ze cisto slinast za to da bi bil.
"Poltoga prema rocks!!11" Vlad Redneckski 2012
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Sam performanse so bolane:
258kmh končne
4,5 sec do 100kmh
895kg suhe teže
power/weight ratio 4kg/hp

in jebenih 80% vsega navora že pri 1700 obratih.

Tole je odličen avto, avto, ki ga Alfa že dolgo ni naredila. Upam samo, da bom tole čez nekaj let lahko si omislil. :P
simnov
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147 Ts 1.6 Distinctive
2006 120KM

TribesMan napisal/-a:Ja to bo taglavni problem... :D

Drgač pa mislim da tole v resnici zgleda veliko bolje kot na slikah.
Zadeva je široka 209cm in visoka 119cm. To si je težko predstavljat ampk to je divje.
Za primerjavo avtobus je širok okoli 255cm. :D
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Kar se tiče širine pa res. Evo par podatkov za primerjavo (upam da so pravilni, če niso se pa opravičujem):
alfa Romeo 4c- 2,090 mm
alfa Romeo 8C Competizione-1,894 mm
Ferrari Enzo-2,035 mm
Maserati MC12-2,100 mm
alfa Romeo 166-1,810 mm
alfa Romeo tipo 33 Stradale-1,710 mm
Lamborghini Murciélago-2002–06: 2,045 mm
-2007–10: 2,057 mm
Lamborghini Diablo-2,040 mm

Vsi podatki niso zanimivi samo tista zadnje dva. Ker sem enkrat sem v Novi Gorici videl Lamborghinija (diablo) in da ja 4c širša od diablota, ko sm povedal očetu za širino 4c je sam :roll:
Zadnjič spremenil ALFA Romeo 1910, dne Če Mar 07, 2013 4:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Tole ne more štimat :D

Pomojem je to dimenzija z ogledali.

Brez ogledal (preračunano po moje s slike):

zadaj: 1.88m
spredaj: 1.79m

To je že bolj podobno "normalnim" dimenzijam za tak avto. Pa še vseeno, elise 1.72m, cayman 1.8m, Z4 1.79m

To je zelo široka zadeva.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

:O
to je treba videt v zivo!
po eni strani si zelim, da ji cena ne bi padala tako kot ostalim alfam, po drugi strani bi bilo pa fino, ker potem obstaja opcija, da si jo bomo nekoc lahko privoscli 8)
Slika
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Hude številke. In pomoje res nor avto za vozit.

Sam po teh fotkah pa mi res ni jasno kaj so delal z notranjostjo :doubt: Vsaj črn ledr bi dal da ni kičasto če je že vse ostalo tako monotono.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

So že kakšne informacije čez koliko časa bo prišla k nam, da se bo možno usedit v njo/peljat ter se potem odločat ali je vredna nakupa ali ne?
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Odgovori
  • Informacija