Letne gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

Foggy napisal/-a:Tudi sam si moram letos omisliti komplet letnih pnevmatik. Sem malce gledal pri različnih ponudnikih in se mi zdi še najbolj ugodno in dostopno pri MATSPORT ali ALUMODA.

-Dunlop 225/45R17 SP Sport MAXX TT

Glede XL robov, pnevmatika ima kar precej trše bočnice, kar pobere kar nekaj udobja, tako da če nisi ravno "dirkač" ne vem če jih ima smisel kupovati.
Jaz sem si omislil novejši model teh Dunlop, Sportmaxx RT, XL. Pa sem dal za kos 109€ pri GUMAX.SI. Povsod drugje so jih imeli za cca. 136€.
Ne vem, malo pobrskaj po njihovi strani, tudi popust se da brez problema dobit.
Sem pa namenoma izbral XL varianto, se mi zdi da je stik s cestiščem v ovinkih bolj "direkten", razlike v udobju pa nisem opazil.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Axi napisal/-a:Kaj pa Pirelli Cinturato P7 Blue? Bo treba počakati še na kakšne teste letos...
Bi znala biti zanimiva, je pa ca. 20€ dražja od teh kar sem zgoraj napisal, katerih cene si gibajo okoli 100€.
madcroc napisal/-a: Ce dobis potenzo pod 100e je to ze kar lepa cena, pod 100e so gume ranga Kumho, Fedral, Wanli,...ce se pa hoces varno pa zanesljivo vozit potem pa pod 100e ni gume.
Zgoraj naštete Potenze se brez problema dobi za 100€, nižjih cen pa res nisem nikjer zasledil.
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Črnuče

ali ima kdo viška kupon za gumax?
V8
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844

Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kot kaže bo glede na ceno in vozne lastnosti najbolj optimalno izbrati Goodyear 225/45R17 EagleF1Asymmetric 2.
Uporabniški avatar
TheRealDeal
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Zagorje ob Savi

Foggy napisal/-a:Kot kaže bo glede na ceno in vozne lastnosti najbolj optimalno izbrati Goodyear 225/45R17 EagleF1Asymmetric 2.
Tudi jaz se nagibam k tej odločitvi.
greddy
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Trzin

Goodyear EagleF1 lahko samo priporočam, res da jih imam v 16" vendar se ceste držijo res odlično tako v suhem, kot v mokrem, ter so tudi precej tihe =D>
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Murska Sobota

Mogoče kdo ve ali se še kje dajo dobiti nove Goodyear Eagle F1 (smrekica profil), mislim da je bila oznaka GS D3 ali nekaj podobnega?

Hvala.
POTENZA ITALIANA
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

Zanimivo, "nove" oznake se že razlikujejo od prodajalca, do prodajalca. To sem slučajno opazil za svoje gume, ostalih nisem gledal.

http://www.gume-direkt.com/cgi-bin/rsho ... sowigan=So

http://www.superguma.si/pnevmatika/1006 ... xx-RT-mfs-

In še vedno imajo kitajci super oznake, linglong, pa nankang z A oznako - oprijem v mokrem :mrgreen:
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Se da spodaj "prilepljene" gume dobiti kje ugodneje??

http://www.gumax.si/default/goodyear-ea ... -94y.htmll

Cena je ugodna, vendar ne škodi vprašati.
Zadnjič spremenil ROBERTH, dne To Mar 12, 2013 8:38 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

mene tud zanima nasvet...

najraje bi sicer 235-40-19 vzel, vendar te so precej drage(200+€ komad kakšne priznane firme)...zdaj se pa nagibam k 225-40-19 in sicer te:

Slika

našel sem na forumih že pohvale in tudi kritike...tudi tu je bilo govora o njih...
sama glasnost me ne bi tolko motla, bolj mi je pomembno da guma drži, pa da v dežju nisi kot na drsališču
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Moja izkušnja z gumami Kumho je zelo pozitivna.
Sicer ne v tej dimenziji in tudi model je bil starejši, vendar odlična guma skozi oči kaj dobiš za to ceno.
alecp
Alfa Junior
Alfa Junior

Eno sezono sem na Kumho KU39 225-50-17. Po suhem zelo spodobna guma, po mokrem ima proti npr. Potenzi nekoliko manj oprijema, glasna ni, obraba ni pretirana, poraba v mejah normalnega. Za eno sem plačal lani cca 110EUR. V končnem se mi zdi glede na dano in dobljeno dokaj dober nakup. Seveda pa ima pri gumah vsak svoje potrebe in vsak svoje mnenje.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

kumho in potenzo vem da se ne da primerjat...sem na 156ki mel RE050, in vem, da ko bom mel € za njih jih takoj dam na avto, ampak trenutno nimam 800€ :P
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Furam asimterične gume..katastrofa. Dokler še bojo, jih sfuram, pol pa nazaj na Kumho Ecsta SPT1!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Odgovori
  • Informacija