Sklopka + Dvomasni vztrajnik - 2.4 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

croco napisal/-a:Ups, čisto pozabil :) Cena je bila 400€.
Dobra In Prebavljiva Cena
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

A mogoče kdo iz glave ve, kakšne so kaj cene za komplet sklopke s potisnim ležajem? Sem dobil ponudbo od kolega, komplet za 310€ od LUK-a... Gre se pa za AR 156 2,4 20V motor.

Je to poceni, ali je od kakšnega drugega proizvajalca ceneje?
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Skyline R33 GTS-T, Forester SF5 EJ205, Almera N15 GTi, P205 XUD9TE

Da vam razložim... Če kupite LUK kuplungo in je not Valeo npr. (isto je blo za moj avto), to še ne pomeni, da je to kakšno fejkanje. Dejstvo je, da so trije glavni proizvajalci kuplung na svetu:
- LUK
- Sachs
- Valeo

Vendar je v večini primerov pri Alfah prva vgradnja kuplunge Valeo in ker Valeo verjetno ni dal dovoljenja, da se njihova sklopka kopira (ker imajo to pravico), je pač v škatli od LUK ali Sachs, not Valeo kuplunga. Logično je, da zaradi tega ne bo LUK ali Sachs pač križem rok gledal, kako samo Valeo prodaja sklopke dotičnim motorjem, zato pač kupijo dol Valeo kuplungo in jo dajo v svojo škatlo. Čist simple! Takih primerov je ogromno, pri vseh proizvajalcih razervnih delov.
Npr. INA je prva vgradnja španarjev v večini nemških avtojev (Alfe pa imajo po večini prvo vgradnjo Dayco španarje). Kupiš španar od INE in se vidi, da je original številka zbrušena dol, ker če ne bi bila, bi bil del ocenjen kot original. Brez OEM šifre je pa nachbau in temu primerno nižje cene. Isto tak boste našli v SKF kitu zobatega jermena, not veliko krat zobati jermen od Gates in španar od INE. Pač, eni proizvajalci ne pustijo, da se njihovi artikli kopirajo. Je pa to tolko boljše za nas, saj so ponavadi v takšnih primerih "prepakirani" artikli dosti cenejši od artikla ki je prva vgradnja...
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

tocno tako, tudi pri raznih senzorjih je proizvajalcev logo zbrusen in njihova stevilka, zaprto v embalazo od nekega drugega proizvajalca, sevda je cena temu primerno nizja, v bistvu pa se gre za original robo:)
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6

Bojanxe napisal/-a:A mogoče kdo iz glave ve, kakšne so kaj cene za komplet sklopke s potisnim ležajem? Sem dobil ponudbo od kolega, komplet za 310€ od LUK-a... Gre se pa za AR 156 2,4 20V motor.

http://stores.ebay.com/IDIR-CAR-PARTS/_ ... 1068677588

Tule si poišči. Top cene! Roba pa tudi pride izredno hitro.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bojanxe napisal/-a:A mogoče kdo iz glave ve, kakšne so kaj cene za komplet sklopke s potisnim ležajem? Sem dobil ponudbo od kolega, komplet za 310€ od LUK-a... Gre se pa za AR 156 2,4 20V motor.

Če je z ležajem, potem je poceni, ker ležaj pride cca 100 evrov, komplet sklopke pa cca 300 evrov. Sem pa nekje zasledil, da je dal Valeo svojo varianto sklopke ven. Luk je itak znan po škart robi...
croco
Alfa Member
Alfa Member

Če sem pravil videl bi moral ta ustrezat tvojemu avtu. Plata + lamela + ležaj za 145€ original fiat. Seveda v škatli je valeo (isto sem dobil jaz ko sem naročil)
http://www.ebay.it/itm/KIT-FRIZIONE-ORI ... 866wt_1034
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

croco napisal/-a:

Če sem pravil videl bi moral ta ustrezat tvojemu avtu. Plata + lamela + ležaj za 145€ original fiat. Seveda v škatli je valeo (isto sem dobil jaz ko sem naročil)
http://www.ebay.it/itm/KIT-FRIZIONE-ORI ... 866wt_1034
nop ne bo dobra
za 156 24 jtdm 20V pa še Valo 828334 in nobena druga, nažalost, ker je tudi dražja.
croco
Alfa Member
Alfa Member

Če te zanima lahko probam napisat prodajalcu če ima tudi za tvoj model.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lahko probas, ce bo kaj ceneje.
croco
Alfa Member
Alfa Member

alfasan napisal/-a:Lahko probas, ce bo kaj ceneje.
Napiši mi na zs št šasije in model da napišem prodajalcu točne podatke
TommyGun
Alfa Junior
Alfa Junior

Jst se bom verjetno kar za to odločil:
http://www.ebay.it/itm/Kit-frizione-vol ... 3a7eb38f76

Komplet sklopka + vztrajnik 358€
alfa111
Alfist
Alfist
Vozilo: ex 156 2.0 selespeed
156 SW 1.9jtd
156 1.9 jtd

Kdo ve koliko pride menjava vzt. in sklopke na AT? Hvala
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Avto Triglav... Mislim da so mi dali predračun cca 300 evrov samo menjava... Na Avto Trade pa cca pol manj...
Odgovori
  • Informacija