Rad bi, da se vsi ki jih vozite javite in tudi opišete malo svoj avto "upam da ni kakšnih zadržkov", no vsaj zame ni (ni kaj za skrit) sploh pa ne med alfisti
No bom pa kar jaz začel z mojo Q4:
- vse serijsko, 190hp pri 6000rpm, blokada na 6700rpm...
dodatki "le": konični šp. filter, powerful lonec
Turbina oz. tek motorja:
- na prostem teku pri 850rpm je tlak oz. podtlak (-0.4bar)
- pri cca. 1900rpm je tlak na pregibu 0.0, se začenja nadtlak-oz. začetek učinkovanja turbine
- drugače tlak naraša enakomerno z obrati in pri 3500 pa do cca. 5000 oz. 5500rpm se giblje nekje med 0.6 oz. 0.7 do 0.85bar, potem začne tlak padat in je pri največji moči in to je pri 6000 rpm je tlak 0.6bar
-overboost doseže pri meni 1.1bar (prav danes v 3 po hribu navzgor) je šlo čez to mejo, pri nekje 4000rpm je bil tlak 1.15bar (pa sem se že veselil)
Zmogljivosti:
- Končne niti nisem preizkusil, šel sem do 220 max. pri nekje 6200rpm v 5. - sicer pa so meni itak bolj važni oz. me bolj fascinirajo pospeški kot pa gromozansko velike hitrosti...
-za pospeške sem napisal že v mojem profilu, po novem sem takoj po rally-ju v MB julija "zelo navdušen nad rally avti" in sem se na veselje vozil in na koroškem mostu spravil stotko v 6.3sec z edinim idealnim od 10-ih štartov
- tudi po novem, mi je le 1x uspelo peljat 400m pod 15sek, oz. 14.9 natančno, drugače parkrat 15.3 - kot je tudi tovarniški podatek, pa seveda tudi 15.5 in (+) se najde v arhivu ob slabem speljevanju...ipd.
- potem enaka zgodba na 200m oz. "osmino milje", le enkrat res dober rezultat in to 9.30sek, drugače ponavadi tesno oz. glad 10.00
- 1000m brez zaleta na avtocesti v 27.6sek (tovarniški podatek=28.3sek), hitrost pa sem imel nekje 190km/h
--drugače pa je Q4 bila takrat, verzija z vso opremo tale (sport podvozje, avt. klima, el. paket), dodatno pa dalj.centralno zaklepanje z alarmom in obenem ob zaklepanju zapiranje vseh "še odprtih" šip, do konca gor...
..Takole nakratko o moji Q4, sedaj pa ste navrsti VI, lastniki ostalih Q4-irk da spregovorite
LP