Da vidmo' kolko "Q4" nas je tukaj!?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kamnica pri MB

Kot sem že omenil zadnjič, da se je govorilo, daj je ta avto izredno redek, ampak pridružitev temu forumu je pokazala da nas je kar nekaj lastnikov 155 Q4 v Sloveniji :D

Rad bi, da se vsi ki jih vozite javite in tudi opišete malo svoj avto "upam da ni kakšnih zadržkov", no vsaj zame ni (ni kaj za skrit) sploh pa ne med alfisti :mrgreen:

No bom pa kar jaz začel z mojo Q4:

- vse serijsko, 190hp pri 6000rpm, blokada na 6700rpm...

dodatki "le": konični šp. filter, powerful lonec

Turbina oz. tek motorja:
- na prostem teku pri 850rpm je tlak oz. podtlak (-0.4bar)
- pri cca. 1900rpm je tlak na pregibu 0.0, se začenja nadtlak-oz. začetek učinkovanja turbine
- drugače tlak naraša enakomerno z obrati in pri 3500 pa do cca. 5000 oz. 5500rpm se giblje nekje med 0.6 oz. 0.7 do 0.85bar, potem začne tlak padat in je pri največji moči in to je pri 6000 rpm je tlak 0.6bar
-overboost doseže pri meni 1.1bar (prav danes v 3 po hribu navzgor) je šlo čez to mejo, pri nekje 4000rpm je bil tlak 1.15bar (pa sem se že veselil) :mrgreen:

Zmogljivosti:

- Končne niti nisem preizkusil, šel sem do 220 max. pri nekje 6200rpm v 5. - sicer pa so meni itak bolj važni oz. me bolj fascinirajo pospeški kot pa gromozansko velike hitrosti...

-za pospeške sem napisal že v mojem profilu, po novem sem takoj po rally-ju v MB julija "zelo navdušen nad rally avti" in sem se na veselje vozil in na koroškem mostu spravil stotko v 6.3sec z edinim idealnim od 10-ih štartov

- tudi po novem, mi je le 1x uspelo peljat 400m pod 15sek, oz. 14.9 natančno, drugače parkrat 15.3 - kot je tudi tovarniški podatek, pa seveda tudi 15.5 in (+) se najde v arhivu ob slabem speljevanju...ipd.

- potem enaka zgodba na 200m oz. "osmino milje", le enkrat res dober rezultat in to 9.30sek, drugače ponavadi tesno oz. glad 10.00

- 1000m brez zaleta na avtocesti v 27.6sek (tovarniški podatek=28.3sek), hitrost pa sem imel nekje 190km/h

--drugače pa je Q4 bila takrat, verzija z vso opremo tale (sport podvozje, avt. klima, el. paket), dodatno pa dalj.centralno zaklepanje z alarmom in obenem ob zaklepanju zapiranje vseh "še odprtih" šip, do konca gor...

..Takole nakratko o moji Q4, sedaj pa ste navrsti VI, lastniki ostalih Q4-irk da spregovorite :D . pa saj ni treba tako natančno - najbolj me zanima glede motorja "tlak polnjenja, konji...pa seveda nasplošno, da vidimo koliko nas je" :wink:

LP
Dean
Uporabniški avatar
wolf66
Alfa Member
Alfa Member

Q4, let. 93. (saj jih imamo verjetno vsi)

Modificiran čip: overboost 1,5 bara, stalni pritisk 1,25 bara
Odpiranje turbine pri 2000 obratih
Blokada obratov pri 7200 obratih
Odstranjena katalizatorja in predzadnji lonec
Športni filter v originalnem ohišju
Svečke NGK B8EGV
Končna hitrost: 245 km/h (trenutno ne, ker je spustil intercooler :( )
Pospeškov še nisem upel natančno izmeriti
Uporabniški avatar
djsly
Alfist
Alfist
Kraj: Lublana

q4 '93

trenutno samo 1 konj, ki se z njo ukvarja..hehe...ko pa jo spravimo v pogon pa 200 konjev flat :)
Uporabniški avatar
alfatuner
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

E moja pa l 93 trenutno brez motorja ker sem pač kupil zaribano
Roba za sestavt je na zalogi sam cajt pa manjka!
Mam preveč dela z menjalniki!
Bo pa po novem letu enkrat zapela z enih par konjev več kot serijskimi
TUNIN TILL PERFECTION!
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

=D> lepo, lepo =D>

Se pravi do sedaj smo že 4 =D> no sicer od tega 2 vozne :mrgreen:
Dean
stieber
Alfa Member
Alfa Member

V Sloveniji je očitno nenormalno število Q4k.
Na forumu sta poleg že tistih, ki so se javili, vsaj še dva, če ne trije, ki jo imajo. Ali pa celo štirje, vem pa še za dva, ki nista tu, pa jih vseeno imata.
Aja, pa en bivši lastnik je še tu gor.
Ma tega imaš kolikor hočeš. :)
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: slov. bistrica

se moja nevozna :) vozna bo pa ko bo cajt in denar. rdeca l.93 :)
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

Pa se moja:
Glih tak 93 letnik

Vse original,razen odstranjen srednji lonec(v bistvu direktna cev sam z zadnjim loncem:)),sportni filter in blowoff ventilck:)
Drgac sm se maks pelu 230kn/h po ravnem za pospeske pa ne vem,verjetno
kr original:)Plani zanjo so pa se veliki(se pravi tud velk dnarja:))
darko567
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

še en srečni lastnik Q4ke

Modifikacije hm:
glava motorja predelana
tesnilo motorja močnejše
večja turbina ( kostanten pritisk 1.6 bar vse do 7000 rpm naprej blokada)
drugi kolektorji
drug čip
povečan pritisk goriva na max (ki ga določa ta program na epromu)
druga sklopka ( BY SINTER)
olajšan usrtajnik ter zbalansiran z glavno gredjo
večji intercoler
podvozje še pripravljamo zavore so ob 166.t brembo ter karbon ploščice

V kratkem pa še H ojnice ter kovane bate seveda večje kot so standard močnejše vijake na glavi motorja, večje šobe ker je cilj nekje 2.0 bar, itd (ostalo naj bo mala skrivnost za enkrat pač toliko)

LEP POZDRAV
Darko Q4
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

darko567 napisal/-a:še en srečni lastnik Q4ke

Modifikacije hm:
glava motorja predelana
tesnilo motorja močnejše
večja turbina ( kostanten pritisk 1.6 bar vse do 7000 rpm naprej blokada)
drugi kolektorji
drug čip
povečan pritisk goriva na max (ki ga določa ta program na epromu)
druga sklopka ( BY SINTER)
olajšan usrtajnik ter zbalansiran z glavno gredjo
večji intercoler
podvozje še pripravljamo zavore so ob 166.t brembo ter karbon ploščice

V kratkem pa še H ojnice ter kovane bate seveda večje kot so standard močnejše vijake na glavi motorja, večje šobe ker je cilj nekje 2.0 bar, itd (ostalo naj bo mala skrivnost za enkrat pač toliko)
WOW, to je pa že kar nekaj =D> se pravi ti jih pa imaš že kar nekaj pod haubo "konjičkov", zato mislim da bi ti danes tisto bemfo zlahko odpravil :mrgreen:

Ko sem prebral vse našteto sem si zamislil da to verjetno tudi stane nekaj, če ti ni težko povedat me nasplošno zanima katera oznaka je te "večje" turbine in koliko stane približno taka (saj sem interesent), za v prihodnosti mogoče enkrat :D
Dean
darko567
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

OZNAKA je kkk (je pa hibrid ki ga je naredila ena firma ki se imenuje STK, turbo STK tehnik) nekje 1000 eur predelava je draga sam hvala bogu sem avtomehanik pa si dela ne morem računati hehe saj vidiš da še nism končal mal me dnar baše tko k vse nas ampak do aprila bo vse na red za dirkanje. Praviš če se čuti razlika moram ti priznat da se kar lepo čuti bi se moral usesti v avto da te zapeljem en krog pa bi videl.

lp
Darko Q4
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: slov. bistrica

ko takle berem od darkota poste me takoj prime da bi banko oropal :) pa hop po kovane bate :D mogoce bi ze blo dosti ce postarju penzije bek poberem :D

resno: sicer bi padel kak miljon pa pol v Q4 pa mam za spomladi vecje plane z denarjem tak da bo Q4 se lepo pocivala do naslednje zime.

darko: zanima me kje vse nabavljas dele, predvsem me zanimajo kovani bati in ojnice vse ostalo bi se ze znasel :)
hvala :wink:

lp
Uporabniški avatar
djsly
Alfist
Alfist
Kraj: Lublana

http://www.gozzoli.it/

Sam je treba dnar met.
Cene so brez ddv ! ! ! Tko da je kar drago.
Uporabniški avatar
wolf66
Alfa Member
Alfa Member

Darko, eno vprašanje. A imaš zamenjan baro senzor? Na Q4 ima največjo vrednost ravno 1.6 bara in verjetno bi ti kdaj vsaj za trenutek preseglo to vrednost in prekinilo vžig.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kokr sm vidu takrat ko smo se na rally vozil gre darkotova svinjsko dobr:> pa se najlepsa 155ka v slo je (za moje pojme)! se priporocam za en krog:))
Odgovori
  • Informacija