Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

Ja vem, da se da... sam dvomim da so imeli vsi pravo orodje... še sedaj verjetno ne.
Nekateri pa imajo ja... za avtoelektroniko bi rekel da 100% imajo :)
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Mozirje

Nevem, mi smo kupli avto tam in so podatki servisov štimali tudi v bazi. Pod garancijo je zamenjal celo parkirno žarnico (poleg enega motorčka zaradfi katerega smo bli tam) in usput nalil Vitrex. Kaj še lahko hočeš od prodajalca?

Je pa res da servisna knjiga je bila mal sumljiva ker so bli bolj kot ne vsi vpisi enaki, ravno zaradi tega se je tudi preverjalo kilometre na pooblaščenem servisu.

Jaz ful ne maram dilerjev ker vsi nekak dobijo same sfukane avte v prodajo, ampak tu je blo tak kot je treba. Uglavnem jaz sem bil zadovoljen, ti pa si očitno premalo denarja pokazal :mrgreen:
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Glede na to da vsi servisi v Sloveniji vozijo avte, ki jih na servisih ne znajo zrihtat, k njim, ne vem če je kakšno "orodje" ki ga nimajo... Vem pa, da kilometrov ne previjajo...
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
Kraj: Ljubljana

NejcZ napisal/-a:Nevem, mi smo kupli avto tam in so podatki servisov štimali tudi v bazi. Pod garancijo je zamenjal celo parkirno žarnico (poleg enega motorčka zaradfi katerega smo bli tam) in usput nalil Vitrex. Kaj še lahko hočeš od prodajalca?

Je pa res da servisna knjiga je bila mal sumljiva ker so bli bolj kot ne vsi vpisi enaki, ravno zaradi tega se je tudi preverjalo kilometre na pooblaščenem servisu.

Jaz ful ne maram dilerjev ker vsi nekak dobijo same sfukane avte v prodajo, ampak tu je blo tak kot je treba. Uglavnem jaz sem bil zadovoljen, ti pa si očitno premalo denarja pokazal :mrgreen:
Dobijo ''sfukane avtomobile''? Pa kaj še, to če jih jih namenoma takšne kupijo in potem prirerajo akcijske cene vozil pod odkupno Eurotax. Potrebno je dobiti samo poštenega avtopreprodajalca, načeloma še niso izumrli žal pa akcijskih cen ne poznajo oz. si jih ne morejo privoščiti. Roko na srce so pa vozila iz tujine veliko bolje vzdrževana in ohranjena kot Slovenska zlata vredna vozila. Da ne rečem, da je tudi višji standard itd itd.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Prosim lepo, nisem rekel da previjajo kilometre.
Toda nakupovanje rabljengs avtomobila niso volitve, kjer lačnim psom lahkno prodajš koščene obljube.
Če oglasuje da ima avto potrjeno servisno knjigo in ce mi recejo, da imajo servisni izpis, ki ga ima lising hiša potem mi naj ga prosim pokažejo. Jaz pa bom poklical na servis, kjet je bil avto servisiran. J,.... en mehanik se bo zagotovo dpomnil, ce je.bil ta avto res servisiran pri njih.
Vse ostalo pa je ena debela laž, ki jo zapakirajo v lepe obljube.
Če se.bomo kupci začeli obnašati manj fukotožno, da nas bo jebal vsak ki ima 5 minut časa bo zmanjkalo manevrskega prostora nepostenim handlarjem.
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak

alfasan napisal/-a:Prosim lepo, nisem rekel da previjajo kilometre.
Toda nakupovanje rabljengs avtomobila niso volitve, kjer lačnim psom lahkno prodajš koščene obljube.
Če oglasuje da ima avto potrjeno servisno knjigo in ce mi recejo, da imajo servisni izpis, ki ga ima lising hiša potem mi naj ga prosim pokažejo. Jaz pa bom poklical na servis, kjet je bil avto servisiran. J,.... en mehanik se bo zagotovo dpomnil, ce je.bil ta avto res servisiran pri njih.
Vse ostalo pa je ena debela laž, ki jo zapakirajo v lepe obljube.
Če se.bomo kupci začeli obnašati manj fukotožno, da nas bo jebal vsak ki ima 5 minut časa bo zmanjkalo manevrskega prostora nepostenim handlarjem.
Pri Alfi se malo reskira. Kupi drugo vozilo ali pa novega. Pri nekaterih stvareh je pa potrebno malo zaupati, pač po občutku.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zdaj pa ze.6 tedniv gledam za 159ko in samo en handlar mi je do sedaj kljubtemu, da pise da ima servisno knjigo po pravici povedal, da ima avto zagotovo vec kilometrov kot kaze stevec. Pazi zdaj to, ampak se vefno lahko da garancijo na kilometre, ker itak ne morš nič dokazat.
Škoda ker je slo za 1.9 jtd, ce bi slo za 210 konjsko bi verjetno bil zelo resen kandidst za nakup.
Tukaj ne gre za obcutek, da be avto dober. Ampak obcutek kupovanja z odprtimi kartami.
Tuki pa eni ocitno uzivate v mazohizmu in sadističnim nasmehom handlarjev, ko vas nategujejo.
Vtipkajte v avtonet alfa 159.
Samo ena ima vec kot 200.000 km. Pa ne me jebat avto je pa na trgu od leta 2005. Pa tolk kilometrov naredi parkiran avto v teh letih.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Jap, misteriji Slovenije :D

Kdor pa verjame, da ima 3 leta stara dizlska Brera 37.000km, in to za ceno, ki je kakih 5-10.000€ nižja kot v tujini za podoben avto, je pa tud vreden kakšne nagrade :)
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dober/odličen avto sploh ne bo prišel na avto net ( zelo verjetno ).
Dobro robo pokupi žlahta :D

LP
alfa111
Alfist
Alfist
Vozilo: ex 156 2.0 selespeed
156 SW 1.9jtd
156 1.9 jtd

Josephe napisal/-a:Dober/odličen avto sploh ne bo prišel na avto net ( zelo verjetno ).
Dobro robo pokupi žlahta :D

LP
Pa tudi ne za ceno na anetu :D
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak

Ne vem kaj imate s cenami na anetu, katere so že tako v večji meri pod vsemi cenami zdrave meje. Meni je bolj kot ne merodajen Eurotax. Tisto kar je pod Eurotax je pa že tako sumljivo in samo obvoz.
alfa111
Alfist
Alfist
Vozilo: ex 156 2.0 selespeed
156 SW 1.9jtd
156 1.9 jtd

ziga_ napisal/-a:Ne vem kaj imate s cenami na anetu, katere so že tako v večji meri pod vsemi cenami zdrave meje. Meni je bolj kot ne merodajen Eurotax. Tisto kar je pod Eurotax je pa že tako sumljivo in samo obvoz.
Če si to s ceno mislil kot odg. na moj komentar, sem jaz mislil obratno, ravno to, da dober avto se več plača :)
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak

alfa111 napisal/-a:
ziga_ napisal/-a:Ne vem kaj imate s cenami na anetu, katere so že tako v večji meri pod vsemi cenami zdrave meje. Meni je bolj kot ne merodajen Eurotax. Tisto kar je pod Eurotax je pa že tako sumljivo in samo obvoz.
Če si to s ceno mislil kot odg. na moj komentar, sem jaz mislil obratno, ravno to, da dober avto se več plača :)
Opla, sem narobe razumel. Drugače pa ja, tko je ''mal denarja mal muzke''.
mates
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Za hribom

Po Eurotaxu je moj avto vreden jurja vec kot so prodajne cene? In ni sans da za tolk prodam. Cene pod eutaxom so iz vecih rezlogov.
Zato ker je kriza in morjo cene spostit, da sploh kej prodajo in pa pri eurotaxu je vracunana cena novega vozila brez vseh popstov, ki ti jih prodajalec da. Se pravi, maloprodajna cena avtomobila A je na papirju 30 tisoc, na to ceno dobis bozickov popust, popust za lizing pa mogoce se kaj, in to eurotax ne vracunava.

V tujini imajo avtomobili z letnicami 2009 do 2011 skoraj vsi med 90 do 200 tisoc. Nizje kot ima kilometre drazji je. Pri nas se pa prodajajo z 60-80 tisoc.

In vsi trdijo, da niso prevrteni, ja valda.
In odAlfala sta domov
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak

Alfa že tako ni draga kot rabljena v svojem razredu. In mislim da bi morala iti po realni ceni. Seveda takšnemu kupcu, ki se bo zavedal kaj ga čaka pri akcijski ceni... Drugače je tudi težko dobiti realno Alfo iz tujine po ugodni ceni. Ker te že davčna lepo stisne itd. Tako da to da je recesija ravno ne drži.
Zaklenjeno
  • Informacija