Zavore

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

na 115k km me čaka menjava ploščic...pa me zanima, če ma kdo kako priporočilo, za razliko 20-30€ v ceni se mi ne gre, rad bi da primejo, ker bremze rabim :D
pa nisem med tistimi vozniki, ki se zaradi straha da bo dobil kazen ker vozi 90 na 90 vozijo 10km/h pod omejitvijo...tako da za kakšne informacije kaj kupiti pa kje lepo prosim 8)
alfa159slo
Alfa Member
Alfa Member

Imaš še original zavore gor? Mene tudi zanima katere bi priporočali za 150KM različico. Kolikor sem malo prebrskal, nekateri priporočajo EBC Green.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

pri teh km so ble ploščice verjetno že enkrat menjane
alfa159slo
Alfa Member
Alfa Member

Ne ne, mislil sem če imaš še serijske zavore gor, nič "aftermarket"? Ker sem avto že zapeljal na servis, mi bojo dali nove originalne ploščice. Bi pa rad naslednjič dal kaj boljšega.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ne bi ti vedel povedat, ker ga mam komaj 34k km...morem pa hitro najdit neke ploščice ki se jih splača dat gor
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem moje nalmenjal pri cca 130 000 spredaj in so bile original, lahko pa da so že bile menjane vmes.
fd3s
Alfa Member
Alfa Member

pozdrav,

ker me čaka menjava vseh diskov in ploščic me zanima kaj priporočate za 156 1.8ts?
Odločam se med temi primerki http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/ ... :6200.html
ali bi kar original nove nabavil(ali od ferode iz celja npr?) ? Včasih se pri hitri vožnji prehitro "vdajo".
Če bi hotel večje diske (v 18'' zgledajo zelo majhni :) bi rabil tudi čeljusti, se da to od kakšne razbite 2.5v6 prestavit?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Original bodo verjetno kar precej dražji od Ferodo, Brembo in podobnih. Sam bi vrgel uč še na ATE, glede na to, da so navadni diski, se presenetljivo dobro obnesejo.

Samo v vednost, 2.5 V6 ima enake zavore, kot 1.8 TS, razen če imaš prvo serijo 156 1.8 TS, katera ima še "palačinke" brez prisilnega hlajenja.

Variant 1:
284 x 22 x 43.5 mm (disc diameter x disc thickness x height)
1.6 TS / 1.8 TS / 2.0 TS / 2.0 JTS / 2.5 V6 / 1.9 JTD / 2.4 JTD

oziroma "palačinke"

Variant 2:
281 x 15 x 44.7 mm (disc diameter x disc thickness x height)
1.6 TS / 1.8 TS / 1.9 JTD - solid, not ventilated brake discs.
The price for this set is higher because the discs were only installed in a small number of cars and the production of small quantities is not that economical for Brembo.

Sicer vedno obstaja možnost nadgradnje zavor z drugimi čeljustmi, vendar ni tako enostavno, da bi samo premontiral, je potrebno tudi malce predelave.
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Moja je sicer 2.0, lani pa sem menjal diske in ploščice. Diski brembo, ploščice TRW. Zaenkrat zelo zadovoljen, prevoženo 4.000 km.
fd3s
Alfa Member
Alfa Member

Aha celo tako, ja imam palačinke torej :D Nekako sem imel v mislih dobiti nekje stare čeljusti od 2.0 naprej ki imajo na sredini reže za hlajenje in neke malo boljše ploščice. O kakšni predelavi govorimo? Doma imam namreč samo švas aparat na elektrode, razen popravljanja rje pa nimam ravno izkušenj.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Žiri

mislim da je samo plug and play, prešranfaš zadeve... Pa odzračiš zavore...
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
fd3s
Alfa Member
Alfa Member

Hvala, bom poskusil tako. Če pa nebo pasalo pa pridem nazaj po nasvet. Odzračuje se pa najprej na glavnem potem pa na vsaki čeljusti posebej ane?
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Na glavnem cilindru se nič ne odzračuje.
Posodo za zavorno olje samo sprazniš, najileš not svežo in nato na vsakem zavornem cilindru na ta malem vijaku-oddušniku počakaš, da ti sveze olje priteče ven.
Seveda, en ti more pedalo pumpat vmes in na koncu pridržat dol, ko ti odušnik zategneš pa je. Priporočam prozoren žlauhec. Ne pozabi vsakič ko končaš z enim cilindrom dolit vežo zavorno v posodo, ker, če ti zmanjka in potegne luft je to odvečno sranje, ki če ne greš celega postopka znova ponavadi ne odpraviš.

Jaz imam sicer oriđinale zavorni sistem imam pa diske Brembo in ploščice Zimmerman in zdaj po 15K ne cvili niti ena, zagrabijo pa kr dobro. Pa sem vzel "klasiko" nič kaj extremnega. Me pa mikajo V6 TB bremboti. To pa drži ;)

Res pa je, da či imaš slabo gumo (ne ciljam zdaj na znamke) prej podrsi in vključi ABS in ti nevem kak zavorni sistem ne pomaga nič, ker ti guma ne drži.
Sem mnenja, da oriđinale pa prava guma zna vredu zagrabit.

Čeprav šimfajo Alfe, glede bremz pa še nisem slišal niti ene kritike.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Glede zavor v primerjavi z ostalimi znamkami pa alfi res kapa dol. Fotr ima zdaj fiesto st pa niti pol tako dobro ne primejo zavore kot pri 156ki. Odlicne zavore tudi pri 145qv, 155 1.8. Res brez pripomb!
Odgovori
  • Informacija