Piskanje

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

Imam alfo romeo 156 mjet, letnik 2004. Do približno 2500 obratov mi začne poleg lepega zvoka turbine še nekaj dodatno piskati, cviliti, tuliti. Turbina je bila obnovljena pred letom in pol. Prvo sem misli, da je kakšen jermen, ampak verjetno ti to, ker začne samo pod večjim pritiskom. Na mesto v "nuli" pa tega ne dela. Mehanik pravi, da je verjetno visko sklopka? Ve kdo, kaj je to. Jaz sem prvič slišal. In koliko je strošek? In pa ali bi lahko bila kakšna cev napokana? Se mi zdi, da se bolj sliši na sprednjem desnem koncu... :D LP
PAJCI1
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica

Visko sklopke nima ta avto!
Lahko da ti je šala kakšna cev od turbine!
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

Bom pregledal cevke...mehanik je omenjal to visko sklopko v povezavi z alternatorjem? A ni na alternatorju tudi neka sklopka?
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

alfa156romeo156 napisal/-a:Bom pregledal cevke...mehanik je omenjal to visko sklopko v povezavi z alternatorjem? A ni na alternatorju tudi neka sklopka?
Ne, če se vrti motor se vrti tudi alternator.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če piska v visokih obratih samo pod visokim plinom, potem je zelo verjetno luft v ležaju turbine in potem kompresor drgne ob ohišje...

Probaj vozit v višjih obratih tako da dodaš in spustiš gas, ali pa če pospešuješ z zelo malim gasom, če piska samo takrat ko daš več gasa pol je skoraj sigurno turbina.
Uporabniški avatar
Apophis
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

SHadowX napisal/-a:
alfa156romeo156 napisal/-a:Bom pregledal cevke...mehanik je omenjal to visko sklopko v povezavi z alternatorjem? A ni na alternatorju tudi neka sklopka?
Ne, če se vrti motor se vrti tudi alternator.
On verjetno misli "račno", kot imenujejo jermenico alternatorja ali sklopko alternatorja, ampak ta ne cvili.
jtd-M 20V
Uporabniški avatar
Apophis
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

TribesMan napisal/-a:Če piska v visokih obratih samo pod visokim plinom, potem je zelo verjetno luft v ležaju turbine in potem kompresor drgne ob ohišje...

Probaj vozit v višjih obratih tako da dodaš in spustiš gas, ali pa če pospešuješ z zelo malim gasom, če piska samo takrat ko daš več gasa pol je skoraj sigurno turbina.
Kaj pa kakšen počen vijak na izpušnem kolektorju?
Takrat tudi nagravžno piska ob visokih obratih.
jtd-M 20V
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma na 1.9 je to tako redko... ni pa nemogoče.
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

turbina je bila obnovljena pred letom in pol....naj povem, da ni ravno piskanje...ne vem kako naj se izrazim...ni tuljenje, ni piskanje, bolj čričkanje....pač turbina se prav lepo sliši tja do 2400 obratov, potem pa začne to zraven hrušet...avto pa normalno gre in vse...
Tribes man, bom poiskusil to zjutratj...cevk še nisem imel časa pregledati, ker delam cele dneve...:D P.S. upam da ni spet turbina...:D

aja, naj povem še to....kolega je, sicer na passatu, odlomil nosilec na itercoolerju...tako da je bila za mezinec velika luknja...no, it zvok je bil skoraj poovsem enak, kot moj...tako za primerjavo...
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

Piska samo pod velikim plinom...ni možno, da bi bila kakšna cev počena, in bi zrak uhajal? kot sem že povedal, turbina je bila obnovljena pred letom in pol, je možno, da bi že šla?
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

No, se neka sem izvedel...turbina nima kroglicnih lezajev in ne more škripati...menda je ta račna...menda moram vzeti jermen dol, pa se bo videlo, ali piska ali ne...ali pa je potisni ležaj na menjalniku...turbina menda 100% ni, ker tedaj bi na mesto tudi isto delalo
...
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Kolegu (možu od sestrične) tud piska 166 20V Drugem kolegu Peugeot enosprostorec ... pri višjih obratih in pri obremenitvah. Še dan danes nislo postali pametni iz tega. Avti pa grejo kot je treba.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Če je bil zobati jermen pred kratkim menjan, je lahko preveč našponan, posledica je piskanje, žvižganje...
sasoz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa 156SW 1.9 16v
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Imel bi sma eno vprasanje in sicer sem nabavil ar 156 1.9 mjet in se sliši turbina tja od 1800 obratov pa naprej, sliši se zelo tiho, kot bi mel recimo na strehi nosilce in se sliši veter na tak način:) Me mora skrbet da bo kmau šla al je to ok in se turbina mora mal slišat?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ene žvižgajo bolj druge manj, večinoma to ni noben problem... Ko je kritično začenjo tulit kot sirena, ali pa se sliši kot bi kaj drgnilo, tak kovinski zvok.
Odgovori
  • Informacija