Lepo pozdravljeni...
Imam eno težavo in me zanima kako naj jo odpravim ali kaj bi lahko bil vzrok tega.
Sem ponosni lastnik AR 147 letnik 2004 120KM z 140000km. Opazil sem,da se mi je začel motor pregrevati. Ob normalni vožnji se mi po 10 km segreje na 90stopinj, kar se mi prej ni dogajalo...tudi ko vozim se mi včasih temperatura dvigne na 130 nekaj časa je tam in nato začne padati...Olje je v mejah normale in redno menjano...hladilna tekočina je tudi v meji...sem pa opazil,da ko se mi segreje na 130 mi je ''špricnilo'' nekaj hladilne pri posodici...
moje predvidevanje:
-ali ventil za haldilno ne deluje pravilno
-senzor temperature motorja
-mogoče zamazane cevi hladilnega sistema
idej mi je zmankalo...rad bi se sam malo pozanimal predem peljem do mehanika...
najlepša hvala za vaš odgovor in lep pozdrav
To se mi je začelo pojavljat pred 14 dnevi,ko mi je prvič temperatura narasla na 130...stopnje pri ventilatorju tudi delujejo...kaj preverim pri hladilniku? Točno na katero stvar naj bom izredno pozoren...je možno da pride do zračnega žepa v hladilnem sistemu?
zelo se nagibam k nepravilnemu delovanju termo ventila...bom pa vse ostale predloge preveril..hvala za info,če je pa še kakšen predlog je pa zelo dobrodošel...bom obvestil kaj je bil vzrok....
kako preveriš če je zračni žep in kako se ga rešiš?
Normalno, ker je voda stalno krožila po celem sistemu in se hladila. Pravilno pa deluje tako, da je pri mrzlem vžigu termostat zaprt in se najprej segreje voda v motorju in potem termostat počasi dovaja hladno tekočino iz hladilnika.
alfa_samec napisal/-a:Normalno, ker je voda stalno krožila po celem sistemu in se hladila. Pravilno pa deluje tako, da je pri mrzlem vžigu termostat zaprt in se najprej segreje voda v motorju in potem termostat počasi dovaja hladno tekočino iz hladilnika.