Alfa Romeo 156 FL SportWagon JTD - NejcZ (Eibachi, stran 7)

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

NejcZ napisal/-a:Torej na pooblaščenem servisu so mi dali nižjo ceno za ležaj kot direktno SKF, tako da jutri menjam kar na Petrovčiču v MB, da bo še garancija zraven itd, pa vsaj nebo nek kitajski no-name lager. Nebo pa poceni :doubt:

Sem pa bil danes tam na pregledu in zgleda vredu servis, sem bil zadovoljen z odnosom. Pogledal mi je še kaj ropota spredaj in na srečo ni nobena roka ali kaj drugega hin, ampak je nažalost stabilizator zluftan. Priporočili menjavo drugje ker menjajo samo komplet :mrgreen: Takoi da bom nabavil tiste puše in zamenja v bližnji prihodnosti, potem pa upam da bo malo mira, malo.... prosim :badgrin:
Jaz imam izkušnje tako s Stepančičem kot s Petrovčičem in mi je slednji veliko boljši (predvsem g. Maks, mehanik, se spozna na alfe), tako da tudi jaz hodim k njim.
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Kraj: Mozirje

Jaz sem se tako odločil predvsem zato ker sem na prejšnjem avtu menjal lagerje z kitajskimi in so bili po 3/4 leta spet hin :roll:

Še ena slikca mi je ostala:
Slika

Alfica komaj čaka da nehajo stvari crkovat da lahko namontira drugo podvozje :mrgreen:

edit; 104€ kasneje je zadaj nov lager, končno je mir, zdej so še samo gume glasne :P Alfe še en mesec nimam, pa je že 630€ zahtevala :mrgreen:
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist

Žan mi je zamenjal še gumice stabilizatorja, tako da sedaj trikrat manj ropota. Popolnoma pa bo nehalo ropotat ko dobim naročena končnika stabilizatorja, ker je en precej bogi.

Naslednji korak pa nižanje, tu se pa še odločam kako pa kaj.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Nejc pa tui imaš sam stroške. ČE bi mojo vzel bi ti bilo marsikaj prišparano (no razen sklopke), če bi te motilo.
Sam se da vseeno 230 peljat
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist

Sej ta bo tudi po čipanju šla toliko hehe 8)
Drugače pa ja no, so bolj kot ne malenkosti, tolko da ne pozabiš da maš Alfo :lol: Zdej pa mislim da kakih izrednih stroškov nebo no, vsaj ne namiguje na nič :lol:
Aja, klima je za nafilat, to morem zrihtat drugi teden ko bom mel nekaj časa :mrgreen: Kakšna priporočila komu peljat?

Mislim pa da nisem slabo kupil. Novi so tut amortizerji in vzmeti, manšete, avto pa cel spodaj zgleda kot da je iz fabrike, z auspuhom veed. =D> Še teh 147k km ne pokaže.
slovenec88
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Nazarje

Aha! Ti bi mel moje vzmeti (eibach prokit)? Sma se lih dons z Žanom čula.. :D
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist

Bo držalo :) Ampak bom verjetno prej novi komplet naročil predno se ti odločiš :D
Sicer pa sm dane izkoristil višek mojih sposobnosti in zamenjal še levi končnik stabilizatorja. Vzelo mi je eno uro, od tega menjava 7 minut, dvigovanje avta pa 43 ker sem vmes še kolega čakal da se naje in mi stojala za avto posodi :mrgreen:

Slika

Slika
ŽaaN_16v
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Gornji Grad

heheheh, ste se pobi sami lotli :) sj res ni neke znanosti... wd pa še tud drži od zadnjič :mrgreen: :) je pa avto res ohranjen, spodaj je ko nov,.. suh ko poper, bi dal roko v ogenj da so kilometri realni 8)
Chuck Norrisu 2.0 TwinSpark nikoli ne zariba!
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist

Ja zadnjič si mi ti lepo odtegnil pa zategnil vse šraufe in je šlo prov lušno narazn 8) Danes pa še luči spoliram, bom videl kako bo ratalo :P
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist

No ker mi je hotel kolega računat 20€ za poliranje luči, kar je sicer poštena cena :P, sem jih raje zapravil 150 in nakupil kar nekaj materjala, ter se luči lotil sam. Naslednji korak je streha, ki je edini nespoliran in nevoskan del na moji Alfici, to pa kak drug vikend :P

500,800,1000,1200,2000,2500 brusni papir (vse na vodo seveda)
nekaj srednje/fine polirne paste in rezultat je tu 8) 8)

Slika

Seveda bi z kakšno pasto za finiš bilo še 3% bolje, ampak luči so kot nove že sedaj. Je pa smotano pri Alfi ker ima luči malo pod blatnikom, tako da sem odšraufal samo zgornji nosilec luči in ga malo pajsal z šraufncigerjem da sem še zgoraj prišel solidno zraven. Mnenja? :P
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Hja, s te razdalje in pod tem kotom izgleda odlično... :wink:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist

V živo na normalni svetlbi izgleda boljše, pa z slabim telefonom je slikano, tako da.. Ena before/after. Če se kdaj spomnim bom z DSLR naredil, da se vidi prava razlika :P Sej pravim, edino kar je ostalo je par pikic od znotraj.

Slika
Uporabniški avatar
Ziga.
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Celje

Če bi bila 20eur poštena cena se ne bi cenkal za 5 eur in nebi zapravil 150eur za material ;)
italiano è il migliore <3
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist

Kakor vzameš, glede na to da bi sam pripravil luči, je za 2 minute uporabe polirke to preveč :) Sicer pa bo tako še kaj drugega za zrihtat (kak pleh), da sm vzel še nekaj dodatnih stvari po tem ko sem to nabavil in bo prišlo prav za veselje :)
Sicer pa sem jaz potem ko si jih je sam pobrusil tako kot sem mu rekel, spoliral kolegu zastonj :wink:
Cena pa je poštena če gledaš da če na roke brusiš, rabiš cca uro na luč, če so fajn zjebane. Moja ena je bila oksidirana, ena pa potegnjena od zidu.

Če se bo kdo lotil:

-polirka z nastavljivimi obrati (cca 1500 sem nastavil)
-srednja gobica (čimmanjša, odvisno od luči no..)
-groba/srednja polirna pasta
-500,800,1000,1200,2000,2500 brusni papir

Potem pa po želji. Kak prelet z fino pasto ne more škodit, pa par kaplc voska :) Lahka še povem (če se bo kdo lotil), da sem prvič orng zajebal ker nisem uporabljal vmesnih brusnih papirjev in sem šel po 500 navzgor, niso šli vsi risi ven!
brinjovc
Alfist
Alfist

lepo si zrihtu....

zdej vem ki se ustavt če bom kej nucu :D
You are not a true petrol head, until you own an alfa romeo!

http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=30630
Odgovori
  • Informacija