Tresljaji stopalke za sklopko

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Toni1987
Alfa Member
Alfa Member

Kaj bi lahko povzročalo tresljaje stopalke za sklopko? Le ti se "občasno" pojavljajo, ko se pripeljem na križišče, semafor, itd. Če avto vžgem in laufam na mestu, tega tresljaja ni za občutit... Sklopka menjana pred 5-10 tisoč kilometri, potisni cilinder pri menjalniku 20-tisoč km nazaj... Na stopalki se občuti, kot da bi čutil "delovanje motorja"... In to samo ob pritisku do konca...
tejtej
Alfa Member
Alfa Member

Jaz imam te tresljaje samo ko narahlo pritisnem sklopko (ko položim nogo gor). Če sklopko pritisnem do konca, teh tresljajev ni, tako da ravno obratna situacija, kot pri tebi.

Me pa tudi mene zanima zakaj se čuti tresenje.. gre sklopka proti koncu?
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Žiri

145 in 156 vem da ma na hidravličnem vodu do cilindra ventil ko pobira vibracije.... lahko je tud to pri koncu... (sam tega pomoje nikol noben ne menja) :)
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Mislim, da sem na vsakem avtu, ki sem ga imel do zdaj, tud različne znamke, čutil te vibracije. torej sem se nehal obremenjevat s tem že pred leti, ni pa mi nikol bilo prav jazno zakaj.

Sklepal sem da pač dobiš feedback od koša+lamele preko potisnega ležaja, ker ga napneš skoz vilice na cilinder/zajlo in se pač čuti na pedalki.
Zdaj na 166 2,4 JTD imam čist novo (ne obnovljeno) sklopko in se tud čuti.

Morem na sestrinem Punteku probat ki je 2013 letnik (čist nov 2000Km prevoženih) če se tud čuti.

Edit: ne trese.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
moreno147
Alfa Junior
Alfa Junior

Meni pri 147 sklopka ni tresla dokler ni šla k hudiču. Sedaj ko je gor nov komplet pa ob rahlem pritisku pravtako čutim vibracije (in to ne majhne).

Zanimivo :D
sasoz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa 156SW 1.9 16v
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Jaz pa čutim vibracije, ko se pljem in samo položim nogo na sklopko se čutijo vibracije, ko speljujem ali na mestu pa tega ni
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Položi nogo na sklopko, ko se pelješ v 3. prestavi po bregu dol brez gasa, torej, da zaviraš t motorjem, takarat se tud čuti.
IN še ena zanimiva zadeva: V 3. prestavi pri zaviranju z motorjem po bregu navzdol pritisni menjalno ročico naprej, tak vibrira nazaj, kot, da prek čez zobnike vleko :D
Nimam razlage ne za en in ne za drug pojav pa sem avtomehanik in ni kaj še nisem popravil ;)
sasoz
Alfist
Alfist
Kontakt:

Ni slučajno v kakem vstrajniku to problem? Ker baje če je vstrajnik fuč naj bi se tud na pedalu od sklopke čutlio?
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sasoz napisal/-a:Ni slučajno v kakem vstrajniku to problem? Ker baje če je vstrajnik fuč naj bi se tud na pedalu od sklopke čutlio?
Sem imel enomasne (navadne) vztrajnike in je tud vibriralo.
Neizogibno.
sasoz
Alfist
Alfist
Kontakt:

Ok, pol očitno to ni panike :)
Odgovori
  • Informacija