reprogramiranje eeprom - body computer

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
tejtej
Alfa Member
Alfa Member

Zdravo.
Kdo bi mi lahko reprogramiral eeprom, če nabavim nov rabljen body computer? Verjetno ga bo treba zamenjati.
Kolikor mi je znano body computer vsebuje VIN št. avtomobila in v povezavi z immobilizatorjem prepreči vžig avtomobila (če se ta št. ne ujema).
Tako da je potrebno re-flashati nov rabljen body computer s staro VIN št. Imam prav? Je že kdo to delal?

Ima kdo informacijo na katerem bloku v rom-u se nahaja ta informacija?

Hvala za informacije že vnaprej!
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Najlažje da odpreš oba, in prelotaš eeprom iz starega na novega...

Vse ostalo bo težje. Pa tud to ni čist enostavno :)
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Za medsebojno zamenjavo upaj ,da je eEPROM na podnožju!

Drugače pa obvezno najti nekoga, ali pa če imaš ti, da ima nastavek, s katerin naenkrat pogreje vse pine in izvleče eEPROM. Na kratko, da se ne pregreje, ker so eEPROMI kar občutljivi na temperaturo in potem je adijo!

Tudi za sam PCB zna to pregretje biti problem, posebej, če je večplastno.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

EEPROM je SMD in je prispajkan, kar ni noben problem odstranit in nazaj prilotat brez pregrevanja. To je 2 min dela vseskupaj.

Seveda je problem ker obstaja več verzij body computerja, in moraš dobit enakega... če ni enak bo sranje^2... :D
Tko da iskat enak motor z enako opremo, in isti letnik.
tejtej
Alfa Member
Alfa Member

Ubistvu je ideja, da se prelota rom še boljša.
Verjamem, da je potrebno dobiti istega. Torej, 1.6TS 120HP l.2001 distinctive oprema. Veste za kako razbito 147ko, ki bi ustrezala? Kak odpad? Na ebayu se takšen body computer dobi za cca 50€.

Pa še to:

kje se nahaja ta body computer sploh? Bral sem, da je tam pri varovalkah nekje, za volanskim obročem.
(glej sliko)?
Je na sliki, ali je potrebno razkopati armaturko, da prideš do njega?
Tnx!!

/edit - očitno se nahaja za ploščo z varovalkami. Potrebno je torej odstraniti ploščo z varovalkami, da se dokopaš do enote..
Slika
tejtej
Alfa Member
Alfa Member

Na ebayu sem našel body ecu za isti motor, letnik in (baje) opremo. Še čakam na potrditev.
Kje bi lahko našel part number za body computer?

Če se bo izkazalo, da je body ecu isti, ga bom naročil - cena 40€.
Potem pa samo odlotam moj eeprom, ter ga prilotam na novi rabljeni body ecu, je tako?

Kako lahko testiram, da novi body ecu deluje? Če sem se prav informiral bi moralo vse delovati, ko priključim nov body ecu - le avto ne bi vžgal, ker immobilizer ne bi dovolil vžiga zaradi napačne VIN številke v eepromu body computerja? Imam prav?

Obstaja kakšna možnost, da se immobilizer onemogoči? Potem bi lahko samo zamenjal body computer in ne bi rabil nič čarati okoli te elektronike... ?

Hvala za informacije.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Najprej daš body computer v avto in sprobaš če dela. Avto bi moral vseeno vžgat in vse funkcije razen odklepanja na daljinc morajo delat, immobilizer je vezan direktno na motorni računalnik.

Potem je pa opcija da s fiatecuscanom sprogramiraš daljince v nov body computer. Če to ne bo šlo je pa na vrsti lotanje eproma.
tejtej
Alfa Member
Alfa Member

Čak, sam mal.. Če dam noter nov body computer iz enakega avtomobila torej vse deluje?? (razen daljinskega odklepanja - brez tega lahk živim)

Kaj je potem fora VIN številke?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nevem če ima VIN številka kaj veze z body computerjem... zdi se mi da ne...

Pa tud če je zapisana notri je vseeno... pač boš mel v body computerju drugo številko... big deal :)
tejtej
Alfa Member
Alfa Member

Ali lahko kaj pokvarim, če odstranim body computer, ter malo preverim vezje, da ni kje vlaga ipd.? Eeprom se ne bi smel zbrisati.

Najprej bom vizualno preveril čip / vezje, da ni samo vlaga prišla tja.

Pa tisti MCSF error bi bilo fajn zbrisat enkrat, ko boš v času ;)
Odgovori
  • Informacija