Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Navaro
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Če slučajno kdo pozna tale avto

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7194799&show=1

da se ne vozim iz Maribora gledat zastonj.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

pred 2-3 meseci se je prodajala na gorenjskem - privat oglas
Slika
Navaro
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Ja nič se bo potrebno peljat v LJ v ponedeljek da vidimo tole zadevo.
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

kukec napisal/-a:
ne poznam, samo v čem je fora, da nardiš velik servis, in jo naslednji dan daš na avto.net? :roll:
Ker ti večina, ko kupuje avto mori z "jooj treba narest še velik servis, to je 800-1000eur..." in hočejo tolko zbit ceno, zato je "ceneje" narediti velik servis pri kakem popoldancu pa je potem mir in lažje prodaš.
Uporabniški avatar
Doleq4
Alfa Member
Alfa Member

Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

Danes sem pogledal 2 147, takole: (oglas - kilometri po FES in MES)

Rezultate naj si vsak razlaga po svoje, ampak moji isledki:

Notranjost dokaj slabo ohranjena, ni paženo glih preveč, motor opran, servisna čudna, servisni intervali pa tud, zadnji pri 60, avto jih ma "100"
Slika
Slika

in..
Tipo slabo laže, pravi da je kupil testnega, skoraj novega, pozabil je odstranit tablice od JBA trade in kupljen je bil 02/2012. Avto sicer zelo lepo ohranjen, zamenjanje zgornje roke (on o tem nič ni vedu :) ), servisna sicer poštemplana v tujini, ampak isti kuli, ista pisava, isti odtenk barve in "moč" barve štempla...
Slika
Slika

Če kdo ve za kako lepo ohranjeno 147, 5 vratno, benz/dizl, let me know
Zadnjič spremenil Veron, dne Po Maj 20, 2013 8:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
AR-AR
Alfa Junior
Alfa Junior

Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Tole vidu v živo in se v njej tudi popeljal. :wink: Res, da nima 5 vrat, sam je pa ena boljših 147 kar sem jih vidu v svoji karieri. :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7329772&show=1
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

Tole sem mel tudi namen pogledat, vendar je dons ni blo tam. Šef jo baje uporablja za lastne potrebe še, sva se pa zmenila, da pridem jutri dopoldan.

Čeprav je 3vratna, kar me moti, zato je verjento ne bom vzel, bom pa preveril s FES in MES, tako da objavim tukaj.
Pa primarno iščem bencinarko, ker od junija naprej bom delal izredno malo km in še to zelo kratke relacije (10km v eno smer). Pa še pogoj pri nakupu je avtomatska klima.

Sam pismu, tista temno modra barva pri autocommerce je tko lepa, če bi štimal km, bi kljub ceni in slabi notranjosti vzel, ker tisto se že zamenja.
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Nikol mi ni pokazal takih rezultatov z FES. Ponavadi pač tistih tolk % manj oz. 0. Še komu kaže take cifre in zakaj?

Enkrat mi je kazal neke idiotske cifre edino ko sem izbral starešo izmed dveh opcij ki sta na voljo pri 166 JTDm
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

Ko preverim pri maminem Fiat GP, kaže samo par % manj km na računalniku. Sicer ne trdim, da je kar koli, vendar mene so učili, da take "čudne" številke izpisuje enkrat, ko je je bil kak poseg aka "km tunning" narejen.

Tudi pri kolegu, ki ima sicer Fiat Stilo (1. lastnik), sem preveril enako, pri njemu tudi samo par % manj kaže, ker avto ima 100% realne km. Zato se (osebno) teh, ki pokažejo take čudne stvari, izogibam. Kot sem napisal, naj si vsak sam razlaga prikazano na sliki.

Ko sem priklapljal, sem prvo naredil "scan", nato pa priklopil na ECU katerega je izpisalo, Vajo sem ponovil z FES in MES, tako da so rezultati popolnoma enaki.
Tribesman bi znal kaj več povedat, ker je strokovnjak na tem področju.

Pa še, če koga zanima, bom mogoče kasneje na forumu pokazal dokaze o "km tunningu" in ponarejanju servisne knjige enega večjega slovenskega uradnega in pooblaščenega prodajalca.
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Sej pravim zaenkrat sem vedno videl 0, ~ enako, več in to je to. Sem pa slišal naj bi kazalo pri enem avtu res okoli 50kkm kar seveda ni res saj ima že na števcu 160.000

No če ve kdo kaj na to temo? :D Tribes?
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Kraj: Mozirje

žival napisal/-a:Tole vidu v živo in se v njej tudi popeljal. :wink: Res, da nima 5 vrat, sam je pa ena boljših 147 kar sem jih vidu v svoji karieri. :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7329772&show=1
Tole za 4500, kar je še zmeraj precej visoka cifra pa si zmagal.
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

Tole bi znal bit vredu nakup, ampak dvomim, da bo ceno spustil na 4500. Pa še nakeko zaenkrat gledam 5vratne, sem mel prej 3vratno, pa me je po skoraj 2letih začelo kar motiti. Samo verjetno bo potrebno na koncu narediti kompromis tudi glede tega.
Zaklenjeno
  • Informacija