Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Cifre se morajo ujemat +-5%... vse ostalo je sumljivo.

Pri avtih ki imajo DPF lahko pogledaš tudi kolikokrat je bil resetiran interval za menjavo olja. Pa število servisnih intervalov, in pri katerih kilometrih je bil narejen zadnji servis...

Če je 0 je garantiran taho tuning, zato ker to naredijo tako da znulirajo del eproma v ECUju kjer so kilometri, in potem računalnik ne šteje več.
Če je ena glupa številka pa ni 100% taho tuning. Včasih tudi po čipanju, ali pa po upgradeu tovarniškega softwarea na servisu števec začne kazat gluposti.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

V cem je problem realnosti kilometrov. Saj ljudi to nic ne zanima.
alfafan
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo,

vem da ponavadi veljajo najcenejše alfe na avto.net za slab nakup.

Ampak vseeno, pozna kdo tole?

Če so samo roke, potem niti ni slab nakup... če pa je še 100 drugih stvari... mhm....

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7333069&show=1

Slika
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

Zmeni se s prodajalcem, da pelješ na tehničnega (ti plačaš) in naj ti oni povejo, zakaj ne pride skozi tehničnega. Če ne bo za to, potem verjetno še kaj prikriva. Tvegaš 30eur za tehničnega in to je to
alfasan napisal/-a:V cem je problem realnosti kilometrov. Saj ljudi to nic ne zanima.
S kilometri so povezani tudi izredni servisi. Očitno nas je nekaj, kateri želimo avto z realnimi km, no vsaj takega, da zgledajo realni km. Če druge to ne zanima, je povsem njihova stvar. Tisto sem objavil zgolj informativno, točno razlago je pa podal Tribesman.
the_one
Alfa Member
Alfa Member

Če ima tista 156 podvozje tako ubogo da ne naredi tehničnega, bi si skoraj upal trditi da bo potrebno menjati še kaj drugega kot pa le prednje zgornje roke. :)
Drugače pa tako na prvi pogled avto sploh ne zgleda ubogo. Definitivno se najde veliko slabših. Vsaj na slikah.. :) Jaz bi šel pogledat na tvojem mestu.
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Problem je če je že padu tehničnega in ni zrihtal v roku. Naslednjič bodo strogi v kolikor je zavedeno :wink:
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Pa dejansko sploh preverjajo zgornje roke na tehničem pregledu? Lahko to sploh opazijo?
vivora
Alfa Member
Alfa Member

Seveda opazijo. Kolo ima luft.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Veron napisal/-a:Zmeni se s prodajalcem, da pelješ na tehničnega (ti plačaš) in naj ti oni povejo, zakaj ne pride skozi tehničnega. Če ne bo za to, potem verjetno še kaj prikriva. Tvegaš 30eur za tehničnega in to je to
alfasan napisal/-a:V cem je problem realnosti kilometrov. Saj ljudi to nic ne zanima.
S kilometri so povezani tudi izredni servisi. Očitno nas je nekaj, kateri želimo avto z realnimi km, no vsaj takega, da zgledajo realni km. Če druge to ne zanima, je povsem njihova stvar. Tisto sem objavil zgolj informativno, točno razlago je pa podal Tribesman.
Ne, ne želite, ker potem bi se avti s preko 300.000 km prodali prej, kot tisti z magičnimi 67.000 km, pa je v realnosti vse prej kot tako.

Drugače pa pohvalno za tvoj trud okoli objavljanja podatkov o avtomobilih. Več takih rabimo. Edino eno vprašanje: kaj prodajalci se ne branijo priklopa na tester?
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

S kilometri so povezani tudi izredni servisi. Očitno nas je nekaj, kateri želimo avto z realnimi km, no vsaj takega, da zgledajo realni km. Če druge to ne zanima, je povsem njihova stvar. Tisto sem objavil zgolj informativno, točno razlago je pa podal Tribesman.[/quote]

Ni ravno tako. Imam realne kilometre s papirji in dobro podvozje, pa nobenega to ne zanima. 99% jih gleda ceno in da se avto sveti pa da fino lažeš zraven.
Vceraj sta me dva klicala. Kolk je cena, sem povedal, pa zta se xahvalila in odlozila slusalko.
Pa sploh ni drag.
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Mozirje

alfa_samec,ko sem jaz gledal, večina ni mela nič proti priklopu na računalnik, čeprav so bili pa vsi prestrašeni ko sem jim omenil. Seveda pa je bil vmes tut kak takšen ki je rekel da ni šans da "šarim" dokler avta ne kupim :)
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

Zaenkrat noben ni mel problemov, da priklopim. Če pa kdo ne bo pustil, se v istem trenutku obrnem od avta stran.
Da ne bo pomote, mene prav nič ne moti, če ima avto 170.000-200.000 realnih km, sem zato šel tudi gledat tisto 147 z 170.000, ker je vožena večinoma po AC in dejansko tudi notranjost bolje ohranjena kot recimo tale pri autocommerce in če bi imela po računalniku kilometre kot štima, bi jo vzel.

Pa tudi avti, voženi po AC in z več km so ponavadi bolje ohranjeni kot z manj km in voženi po mestu, zato (vsaj pri meni) kilometrina ne igra pomembne vloge, glavno je, da so realni in avto solidno ohranjen. Sej zato pa pravim, da nas je nekaj, očitno vsega 1% vseh :)

Zdele grem dalje pogledat avte, ki jih imam v ožjem izboru. Črnuče, Tomačevska (tale 147 zgoraj), Celje, Šempeter.

edit: sedaj glih preverjam po telefonu, da ne bo tako kot včeraj, ko sem prišel in avta ni bilo tam. Pa tale na tomačevski pravi, da je bila včeraj zvečer prodana. Je kdo iz foruma kupil?
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Mozirje

Glede kilometrov, tam ko maš 37000 pa 2500, jaz sem take cifre že videl, recimo da je imel avto pred 2000km prevrtene kilometre, je od takrat naprej na novo štelo.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

najboljši nasvet pri prodaji avtov do zdaj, ki sem ga slišal je bil: Prevrti kilometre nazaj.
primer cliota imel je 50.000 km, pa je šel nazaj vrtet mislim da na 23.000 oz tam nekje.
Pa daj nehi no, a se to res splača.

O tem sem že pisal pa še enkrat. Danes sem spet srečal fanta, ki ima BMW 335i. Avto je prodajal eno leto, prav nobenega zanimanja ni bilo, "še klica ne". pa sva se pogovarjala par minut, kakp kaj dela alfa in BMW. Pa je rekel, če hočeš imeti stroške ssi kupi BMW. tale avto je on sam uvozil in Nemčije z realnimi kilometri pa ima čist sam sranje z njim. v njega je vrgel že par jurjov za servise. Ne mine mesec, da nebi kaj crknilo. Avto pa je sicer izjemnio lepo ohranjen, kot nov. Toda ker je cena tako visoka tisti z 200 EUR v žepu ne dosežejo do takega avta, da bi ga kupili, samo zato ker je tak kot nov, tisti, ki se pa spoznajo pa hitro vidijo stroške.
Ampak to je pomojem res smola in ne pravilo za BMWjw.
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

takole, danes pogledal kar nekaj 147 in GT, izsledki:
Slika
Slika
Vendar avto nima avtomatske klime, pa še tastar display ima med števci, ko ni lcd ampak prav tisti znakci. Spredaj levo sicer bog se lušč lak, sam so rekl, da bojo poštimal. Senzor pri zavorah ne deluje (javlja napako ecu), to bojo tud poštimal.
Slika
Slika
Avto sicer kr ok, ampak notranjost (volan, menjalnik) dost boga, menjalnik rabi podmazat ali menjat zajle, ostalo nisem niti gledal, ker km niso štimali. Pa tudi na voznikovi strani je poden popolnoma moker, tla in preproga.
Slika
Slika
Javlja napako grelnih svečk, to je reku da bojo uredil, sicer neki čudno je vmes delal motor, kot bi delal na 3 cilindre, ampak celoten avto je bolj bogi, razvalina, tudi notranjost ni pažena, kilometri pa kakor slika kaže.
Slika
Slika
Avto v celoti barvan, ampak zgleda vredu, spredaj levo luč počen nosilec, našel sem gedoro 24 al 26 pod zadnjimi sedeži. Vredu ohranjena notranjost, razn kontrol za stekla, gumb skoraj odpadel, sklopka pa tudi prime praktično takoj pa zelo kratek hod, zdej nevem a je to normalno, sicer pa avto se normalno pelje. Jermenica se kar sliši, ampak verjetno ker je stal?
Ampak napaka v oglasu, podatke ima od prejšnega. Avto ima ročno klimo in nekaj čez 150k km tudi na števcu.
Zadnjič spremenil Veron, dne To Maj 21, 2013 4:57 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
Zaklenjeno
  • Informacija