Motorček prostega teka

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Jurgec
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,
Imam 156-ko 1,8 16V v kateri je crknil motorček prostega teka. Ker novi motorček ni ravno poceni me zanimajo naslednje stvari.
Mene zanima, kako imate kaj izkusnje z rabljenimi motorčki prostega teka iz kaksne razbite alfe. Zanima me tudi, ce slucajno kdo ve, ce npr. ta motorček paše iz drugih modelov alf, npr. model-155 1,8 16V ali model 156-1,6 ali 2,0 masina na to mojo.
Prosim za odgovore,
lep pozdrav
vwdriver
Alfa Junior
Alfa Junior

LP Jurgec.

Sam sem imel podoben problem na svoji 156ki ko sem jo še imel. Ni mi preostalo drugega kot da sem šel do svojega serviserja (Petrovčič- verjamem da poznaš) kjer sem naročil novi motorček in ga po enem mesecu tudi dobil, vendar o plačilu za motorček in servisu se pa raje ne bi pogovarjali :/ sedaj vozim vw-ja in dvomim da bom še kdaj šel nazaj na Alfo. tolko z moje strani. upam da boš problem čimprej in čimbolj poceni rešil. :)
LP
Jurgec
Alfa Junior
Alfa Junior

prosim za kaksen bolj resen odgovor....alfisti help ;)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Jurgec napisal/-a:prosim za kaksen bolj resen odgovor....alfisti help ;)
prva možnost je da se poskusi stvar očistit. to je rešitev, ki dela 98%. ostala 2% pa imaš pač smolo in moraš motorček komplet zamenjat. lahko ga zamenjaš z novim ali pa z rabljenim. nov original je verjetno ful drag, neoriginal maš cene tukaj:
http://www.herkules.si/index.php?search ... eo&x=0&y=0 kjer moraš pač najdet svoj model oz svoj motor in kw.

z rabljenimi je pa tako, kot z vsemi rabljenimi stvarmi. lahko da je kul, lahko da ni. če najdeš takega ki dela, ga pa vseeno je fajn očistit in zrihtat. jaz sem šel skozi tole...moj je crknil, sem peljal avto na servis in so mi ga očistili. cena z delom je bla 117€ (sprej je bil 10€, ostalo delo)

tako da jaz ti svetujem, da odpelješ na čiščenje, če še sploh dela (kar v tvojem primeru verjetno še dela, le jebe ga zamaščena loputa).

lp
Jurgec
Alfa Junior
Alfa Junior

Ko sem ga peljal na testiranje so mi serviserji rekli, da se naj nebi dal vec ocistit. Sam sem skepticen glede tega, saj verjetno "spet" hocejo zasluziti. Torej bom poskusil ocistiti loputo. Ker res nevem kako se spravit k tej stvari vas se enkrat vec prosim, ce kdo pozna kaksno stran, kjer je opisan postopek ali mi v grobem opise postopek ciscenja in kje se ta stvar sploh nahaja. hvala.
Igor01
Alfa Member
Alfa Member

za motorček prostega teka pokliči Copex Ljubljana.
Mislim, da so cene ugodne (vsaj bile so) ...

LP
alfistek
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0

a je kdo mogoče že sam čistil ta motorček in kolk je to zahtevno?
blagor nam alfistom
Uporabniški avatar
GORA
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa 75 1.6ie & Alfa 156 2.0TS
Kraj: Ljubljana

Ojla;imam eno prošnjo;na moji 156 1.6TS sem sčistil loputo za zrak,računalnik mi je na Nordu restiral(vsaj tako je rekel),vendar mi obrati v prostem teku ko spustim gas še nekaj časa stojijo na cca 1200,potem pa včasih padejo na 900,včasih pa kar ostanejo na 1200.Sedaj bi poskusil očistiti mot.pr.teka in bi rabil kak DIY za to čiščenje.še eno vprašanje;rebrasta cev pred loputo je seveda malo napokana in sem jo prelepil z močnim lepilnim trakom;je možno.da mi kje še vleče fouš zrak in zato ne padejo zakoj obrati?Hvala za pomoč.

lp,Matjaž
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

ce vlece luft, potem imas tukaj razlog za visoke obrate
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
GORA
Alfa Freak
Alfa Freak

Crazy Alfista napisal/-a:ce vlece luft, potem imas tukaj razlog za visoke obrate
Tudi če sem cev prelepil z trakom-mora biti čisto neprodušno zaprta?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

100% mora tesnit.
Uporabniški avatar
GORA
Alfa Freak
Alfa Freak

OK,hvala vama za odgovor,bom najprej zamenjal to cev.
Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior

GORA napisal/-a:Ojla;imam eno prošnjo;na moji 156 1.6TS sem sčistil loputo za zrak,računalnik mi je na Nordu restiral(vsaj tako je rekel),vendar mi obrati v prostem teku ko spustim gas še nekaj časa stojijo na cca 1200,potem pa včasih padejo na 900,včasih pa kar ostanejo na 1200.Sedaj bi poskusil očistiti mot.pr.teka in bi rabil kak DIY za to čiščenje.še eno vprašanje;rebrasta cev pred loputo je seveda malo napokana in sem jo prelepil z močnim lepilnim trakom;je možno.da mi kje še vleče fouš zrak in zato ne padejo zakoj obrati?Hvala za pomoč.

lp,Matjaž
GORA, Norda bi ti drugače močno odsvetoval. No vsaj jaz osebno imam zelo slabe izkušnje z njim, pa kolikor vem nisem edini tu gor :wink:
Uporabniški avatar
GORA
Alfa Freak
Alfa Freak

Benjamin7 napisal/-a:
GORA napisal/-a:Ojla;imam eno prošnjo;na moji 156 1.6TS sem sčistil loputo za zrak,računalnik mi je na Nordu restiral(vsaj tako je rekel),vendar mi obrati v prostem teku ko spustim gas še nekaj časa stojijo na cca 1200,potem pa včasih padejo na 900,včasih pa kar ostanejo na 1200.Sedaj bi poskusil očistiti mot.pr.teka in bi rabil kak DIY za to čiščenje.še eno vprašanje;rebrasta cev pred loputo je seveda malo napokana in sem jo prelepil z močnim lepilnim trakom;je možno.da mi kje še vleče fouš zrak in zato ne padejo zakoj obrati?Hvala za pomoč.

lp,Matjaž
GORA, Norda bi ti drugače močno odsvetoval. No vsaj jaz osebno imam zelo slabe izkušnje z njim, pa kolikor vem nisem edini tu gor :wink:
Ja,sem prebral nekaj postov o njem;on mi je samo resetiral računalnik ker mi je najbližji in verjetno edini v LJ poleg AC;mogoče še kdo pozna kakšnega da ima tester od Alfa Romeo v Lj ali okolici?Rabil bi za nastavitev prostega teka in lopute.
Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior

Če iščeš uradnega serviserja je to Avto Triglav za Bežigradom in pa VEIT TEAM v Domžalah, blizu Vira. :wink:
Odgovori
  • Informacija