Puščanje vode na sovoznikovem mestu pri Alfi 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior

Spyke napisal/-a:a spredaj pri filtru pa ni možno
Možno bi sicer bilo ja, vendar pa sem, ko sem avto cca. 2 tedna nazaj peljal na servis, mehaniku ekstra naročil naj pregleda ali voda morda uhaja noter skozi filter kabine (moja namreč nima filtra klime ker klime nima - je ena tistih prvih 156k, z motorjem 1.6, katerih večina je bila narejenih brez klim) in mi je zatrdil, da je bil filter klime popolnoma suh in da skozi filter voda sigurno ne prihaja notr. Prav tako sem jim rekel naj pregledajo odtočne kanale, luknjo kjer piha zrak v noge, ventilator itd. Skratka za vsa mesta, za katera ste mi tukaj rekli, da naj bi bila najbolj problematična. Pa niso nič našli. Dejansko je bilo to zdaj že drugič, ko sem jo peljal "na pregled" zaradi tega puščanja, prvič sem jo peljal do svojega "rednega" mehanika, ker pa on takrat ni nič našel, sem jo zdaj peljal še na en drug servis... Pa jim nikjer ni ratalo nič ugotoviti...

alfa111 - saj danes, ko je možno dežavalo sem videl približno kje naj bi puščalo, torej voda po mojem prihaja od zadaj po tisti steni, za tistim predalom pred sovoznikovim sedežem.

Josephe, hvala za informacijo, se bom šel magar jutri ali pa naslednji teden pozanimati koliko točno bi prišlo popravilo, če bi bilo res okoli 75 eur, bi bilo to kar vredu! :)

Drugače pa hvala vsem za pomoč in info!
Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

Da še enkrat malo obnovim temo. Svojega problema s puščanjem vode za enkrat še vedno nisem povsem odpravil, saj mi vsak mehanik pove nakaj drugega, še najbolj pa se mi dozdeva da vsi več ali manj plavajo v temi in da nobenemu od njih ni povsem jasno kje naj bi voda puščala.
V petek sem šel do enega od teh "avtosteklarjev", kateri mi je zatrdil, da šipa garantirano ne pušča, ker naj Alfam šipe ne bi puščale in, da on česa takega še ni doživel ter da bom stran vrgel denar če bom želel da mi popravi šipo... Rekel pa je, da imam skoraj sigurno zamašene odtočne kanale, in da naj bi se potem voda notri nabrala in začela uhajati čez odprtine za pihanje zraka, ter da naj bi bil filter kabine višje gor tako da je po njegovem to, da je filter kabine suh povsem logično...
Ker sem imel v zadnjem času veliko dela preprosto nisem našel časa, da bi zadevo vzel v svoje roke in sam polival avto toliko časa dokler ne bi opazil povsem natančno kje vode pušča, vendar pa sem si ga danes le vzel.
S punco sva šla na bencinsko črpalko in nato je ona s cevjo spuščala vodo točno v odtočne kanale tam zgoraj za havbo. Vodo je spuščala toliko časa, da je bila po tleh že cela poplava vendar pa ni stekla v avto niti kapljica. Nato pa je curek dvignila malenkost višja, malo nad tiste plastične reže/plošče na katerih so priterjene šobe za brizganje vode in voda se je dobesedno kar ulila izza predalčka na sovoznikovi strani! =D>

Vendar pa po pravici povedano zdaj še vedno ne vem čisto natančno ali je tam pod tistimi plastičnimi režami morda kakšna luknja kjer bi lahko voda puščala v notranjost ali je možno da res šipa ne tesni tam pod tistimi režami kjer se tako ali tako nič ne vidi? Še nikoli jih nisem odstranjeval zato dejansko ne vem kaj je sploh pod njimi?
Morda bi bilo najbolje, da bi jih odstranil in poskusil še enkrat s polivanjem oziroma pogledal ali se morda kje spodaj opazno vidi tisto mesto kjer voda uhaja noter... Verjetno gre namreč za dokaj veliko odprtino...

Ima kdo kakšno idejo?

Lp
Benjamin
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

pod plastiko se nahaja motorček za brisalce, na voznikovi kot sovoznikovi strani pa imaš par lukenj skozi požarno steno ko so navadno zaščitene z gumicami ... odlične luknje za vleči napajalne kable za ojačevalec ... jaz sem vlekel sicer po voznikovi strani a je tudi na sovoznikovi še večja ... možno da se ti je kaka zaščitna guma zje**la ... pa da imaš velik smeti not ...
namreč ko sem jaz odprl sem imel not kako kilo posušenega lipovega časa in iglic iz morja :D

še link kako je bilo pod mojo plastiko ... se vidijo tudi gumice sicer slabše ..
malo za občutek
Klik
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior

Hm... kako pa to zadevo drugače odstraniš? A je slučajno kje kakšen vodič, da ne bom česa odlomu...? :mrgreen:
Za enkrat še nisem postal ravno izkušen mehanik Alf... Čez kakšno leto ali dve pa verjetno že bom :lol:
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Tolmin

Cepe na brisalcih dol, pod njimi sta pa dva sraufa. Odsraufas jih, poberes brisalca dol, pol pa se na plastiki (ta, kjer so sobe za pranje sipe) odsraufas par vijakou in to je to.
Pazi samo na cevke vode od pranja sipe
Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior

Kaj pa tista dva okrogla čepka na vsaki strani te plastike, čisto na vrhu - skrajno levo in desno? Ne vem kako naj razložim katera dva mislim, ampak verjetno kdo že ve. :wink: Kako tista dva odstranim?

Drugače pa hvala za pomoč!
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ce se prau spomnem, mata utor za sraufncigr. Se pravi, da samo zasukas in sta zunaj
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja tista 2 cepka moraš dobit vn spodaj je vijak ... meni sta razpadla ko sem se ju dotaknil ...

bi te pa opozoril, ko boš plastiko dol vlekel .... ima kot neke jezičke ki se držijo šipe ... tudi nanje pazi poleg cevk ...
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

folc napisal/-a:ja tista 2 cepka moraš dobit vn spodaj je vijak ... meni sta razpadla ko sem se ju dotaknil ...

bi te pa opozoril, ko boš plastiko dol vlekel .... ima kot neke jezičke ki se držijo šipe ... tudi nanje pazi poleg cevk ...
Ena smrekca 7€ #-o
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

hehe ja cene so pač cene ..
jaz imam namen se v Ita pozanimati koliko bi prišla nova plastika ko moje je mal zbledela ... :D
sicer pa nič se bat ... počasi z občutkom ne na silo raje delaj pol ure več kot da kaj zlomiš :D
Odgovori
  • Informacija