Obnova Lancie Delte Integrale...

Vse o oldtimerjih, izkušnje, obnova,...
Odgovori
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Tole je slika cevke, ki sem jo menjal. Stara cevka je bila pretrda in ni dobro tesnila. Za montažo prejšnje cevke sem mislim da porabil nekaj ur. Ta pa je praktično skočila gor v kakšni uri!

Slika

Potem pa sem si privoščil še nekaj časa za lišpanje in sem še malo olepšal izpušni kolektor, ki so se mu zaradi pranja naredile rjaste lise.

Slika

Potem se mi je pa začelo mudit in sem avtu kar na hitro namontiral stari odbijač, ker moram do 18.6. avto spravit na tehnični in sem želel prej še kakšen kilometer narest, da vidim če vse dela.

Seveda avto ne deluje več... komaj vžge in bencin ga zaliva kot za stavo... AFR pravi da je mešanica 10:1 zadaj se pa kar črno kadi iz avta...

#-o
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Po 2 dneh švicanja smo očitno odkrili, da je bila težava v tem, da sem na ventilu prostega teka zamenjal eno cevko, ki je bila počena. In ker sedaj ni več bilo toliko zraka je bila CO nastavitev v prostem teku tako zamaknjena, da ni hotel več delat avto... #-o

Sem pa tudi tehničnega potem opravil, čeprav sem naletel na 2 strica, ki sta pojedla vso pamet celega sveta...

Me je pa kr presenetilo, kako so draga zavarovanja in cestnine:
-zavarovanje z 90% popusta + asistenca = 120€
-cestnina + ostale malenkosti = 85€
20VT
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lj

zavarovanje imaš poceni, drago si plačal asistenco
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Testni kilometri....

http://www.youtube.com/watch?v=OS4r-tHXQhY

Trenutno AFR na 1bar boosta okoli 12!
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Počasi sem začel se pripravljat na rihtanje sprednjih pest... Ležaji OPTIMAL, ki sem jih poceni dobil so po 1000km že začeli puščati mast, poleg tega pa mi je vulkanizer lani kar na pištolo zabil kolesne vijake v pesto in mi je na sprednjih kolesih, na vsaki strani po 1 vijak pobral navoj...

Tako sem v garaži izbrskal rezervna pesta in se jih lotil obnavljat.... Očitno so v časih, ko je bilo rezervnih delov še zadosti menjali kar akso in komplet pesto, ko je šel ležaj k vragu :) So bili pa tako vztrajni, da je en ležaj kar narazen padel sam od sebe!

A mi kdo verjame, da sem tole vse lepo nastavil, da bom sprešal ven ležaje, pa si ne upam napumpat! #-o

Slika
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

zanimivo je, ko kdaj kak ležaj noče ven, pa ti preša cel akšenkel krivi :D
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

jaz recimo nebi stiskal. kot je napisal kosir ti lahko pokrivi desni uhelj. podlozi po notranji strani nekako.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

sej če ne pretiravaš, gus skoči nazaj v prvotno obliko...
ima nekaj prožnosti, sam ne preveč...
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
ebatis
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Vrtojba
Kontakt:

Jaz med prešanjem tudi malo s kladivom potolčem. Gre lažje ven zaradi vibraciji.
INCREDIBILE MA VERO!!!!!

BOXER SOUND
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Brenar, pa pogret?

LP
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

najbolš način je da maš cev z notranjim premerom zunanje mere ležaja ... rabiš vse skupaj 5-7 cm :D in zadeva je zun wala .. ali pa 2 železni palci kot so na sliki samo vzdolž postavljeni direkt pod pesto ležaja :D še vsak je šel ven z prešo ali brez ... če ne zlepa pa z brenerjem :D
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Ma sej če sem čist iskren je največji problem to, da cvikam napumpat zadevo!

Mam slabe izkušnje z prešo.... zadnjič ko sem to delal, mi je zadeva ko je ležaj popustil odkočila in tisti veliki kos polnega železa, ki podpira pesto na sliki je pristal na mojem nožnem palcu in mi ga zlomil.

Traume sedenja na urgenci, nezmožnost vožnje in ženino negodovanje naslednje 4 tedne, še vedno niso pozabljene :lol:
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

kar pogumno, le desno železno palco ki sedaj "leži" daj pokonci čist k luknji ležaja pa še eno malo imaš na levi navrh ... naredi tako kot na levi strani in čisto počasi....

imaš to ročno prešo? če imaš potem je tolk več občutka ... in le počasi .... tik pred koncom pa kladuce in bum ležaj vn :D

PS:(gojzarje s kapco met na seb, al pa ploh čez noge :D)
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

zanimivo da velik folka pocne to pocasi :) jaz osebno ko nastimam in nacentriram nahitro napumpam in samo vn odleti lezaj :)
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja, seveda gre, z hobby prešo 5T, če pa to delaš z 50T prešo. ti ta hitrost lahko pomaga, da dobiš projektil v glavo. Pri fiat ducatu včasih ne dobiš ležaja ven iz pesta niti z 50T prešo, prej odtrga "zeger". Na hitro bi šlo če bi imel idealne puše s katerimi pritiskaš in majhen pomik. Ponavadi vsi delamo z improviziranimi pušami iz starih ležajev in gedor, ter pomikom 30cm plus...
Odgovori
  • Informacija