Sem ravno hotel komentirati vse pripombe, ki se tičejo motorja, pa vidim da "sun30" gleda ravno mojo Alfico.
Bom na kratko povzel. Lastnik te alfice sem skoraj 5 let od dobrih 120k km naprej. In moram reči, da je to še vedno "moja ljubezen", kljub vsem hibam, ki sem jih moral popraviti (volanska letev, menjanje verige, tesnenje vrat). Vsak, ki se je v tem obdobju peljal z menoj je bil navdušen nad vožnjo in zvokom, ki ga motor zapoje - veliko je bilo vprašanj, če je to 6 cilinderc.
Glede povprečne porabe; ko sem se dnevno vozil v službo 10,5 km v eno smer, mi je pila 9,5 litra, včasih še kaj manj. Sedaj ko se eno leto vozi 3 km v eno smer - večkrat dnevno (samo cincanje - čista mestna vožnja - 11,5 litra). Ko gremo na kakšen izlet je poraba pod 10timi litri.
Res, da motor 2.2 JTS verjetno ni naboljši na tržišču, toda je poseben in ima nekaj v sebi, čeprav osnova ni Alfina. Če ga sam primerjam z 1.8 TBI, ki ga ima dober kolega ravno v AR159, se mi 2.2 veliko lepše zvezno vrti in ima boljši zvok. Je pa res, da se navor 1.8 pri nizkih vrtljajih bistveno bolje občuti - turbina naredi svoje, in tudi prestavna razmeraj pri 2.2 so krajša. 1.8TBI za enkrat nima kakšnih večjih težav, kot jo je imel ta z verigo.
Avto prodajam, ker v kratkem pričakujem drugega otroka in bo potrebno vozit dva vozička, za kar je prtljažnjik avta premajhen.
Hudo mi je to Alfa ne naredi kakšnega večjega bolj uporabnega vozila - no mogoče bo v prihodnosti kaj boljše.
Sam mogoče razmišljam v smeri, da si čez nekaj let za svojo dušo omislim spiderco, kajti oblika teh avtomobilov mi je še vedno ena najlepših na trgu. Saj veste ooo--V--ooo