Praznenje akumulatorja

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
ridley
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Problem je sledeči, akumolator je star manj kot eno leto FIAMM DAIMOND 70ah, ko je avto stal cca 10 dni se je spraznil tako, da avto ni več vžgal. Sem ga vžgal preko drugega akumulatorja. Vozil celi dan ampak drugi dan mrk :evil: . Akumulator nafilal z polnilcem, ga odnesel na test in akumulator je vredu. Ga namestin v avto, alternator fila 14.13 V. Vse kot mora bit.
Sedaj ga testiram, ko je avto zaklenjen (avto ima seriski alarm) je napetost v 18 urah padla iz 12.90V na 12.60 V (nisem električar ampak to je očitno preveč). Sedaj imam avto odklenjen in mi je v 5 urah napetost padla iz 12.60 V na 12.59 V (kar sem mi zdi O.K.).
Zanimam me, če je že gdo imel podobne probleme?
Katere varovalke naj najprej probam odklopit (F 38 avtomatsko odklepanje prtlažnika, F 39 alarm....)
Katera je varovalka za centralno zaklepanje ali v katerem sklopu je?
Hvala za odgovore in pomoč, če je podobna tema že bila prosim za link, ker jaz ne najdem.....
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

fizično odklopi modul za odpiranje šip pa dej med eno klemo pa akumulator amper meter.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

sej akumulator ma lahko samo 12 voltov pa bo normalno vzgal

si siguren da je akumualtor dober? dostikrat se zgodi da ga preverijo in napisejo da je dober drug dan ap crkne

ampermeter vmes in pomerit ce res prazni

ali pa akumualtor odklopit za par dni in ga nazaj priklopit-ce ne uzge je zanic(sam se sprazne-celice pridejo v stik)
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
ridley
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

WiTBoY napisal/-a:fizično odklopi modul za odpiranje šip pa dej med eno klemo pa akumulator amper meter.
Mi lahko točno poveš, kaj bom s tem ugotovil. Klemo odklopim in z amper metrom zmerim kaj oz. na kaj ga nastavim in kakšne vrednosti mi mora pokazati.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

eliminiras modul za odpiranje ali pa zves da je krivec

odklopi eno klemo akumulatorja in vmes daj prikljucke ampermetra

prikljucke nastavi na ampere(polozaj prikljuckov) in pa nastavi skalo(obmocje) na enosmerni tok(amperaza) na anjvec kar imas

tja 0.3 do 0.4 miliamperov je se normalno
Uporabniški avatar
Spyke
Alfist
Alfist
Kraj: Loka pri Mengšu

Pri meni je bil pri prejšnem avtu krivec radio. Med akumulator in prikluček sm dal ampermeter in vn jemal varovalke eno pa po eno ko sm ugotovil varovalko sm naprej ugotavljal kaj je vezano nanjo in prišel do radia.
pocar
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Slovenija

če boš meril tok tako da boš prekinjal tokokrog in vmes priključeval A-m na območju manjšem od 200 mA ti bo ob priklopu ziher skurlo varovalko od inštrumenta.če že vzemi A-meter daj na 10 ali 20 A območje,ki nima varovalke in priključi,še boljše pa je da najprej zvežeš-priklopiš A-meter in nato odklapljaš klemo,tako da ne prekinjaš tokokroga.30 mA je za tak avto povsem normalno,mogoče ko se sklopijo vsi sistemi pade na 15-20 mA, pod to pa nisem še izmeril.
Uporabniški avatar
ridley
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Evoga izmeril prva slikica ko avto ni zaklenjen, kaže 0,02.
Druga slikica ko je avto zaklenjen, niha oz. skače med 0.03 in 0,02.
Povejte mi, če je to o.k. Meni se zdi vse o.k. Mislim, da je akumulator oz. celica na akumulatorju prišla v stik in kaj zdaj? Naj čakam, da bo spet crkno, ker ne vem če mi ga bodo hoteli zamenjet, ker je še pod garancijo.
Slikice nalimam naknadno.Slika
slika 2 Slika
Zadnjič spremenil ridley, dne Če Avg 01, 2013 5:10 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

to je uredu-po drug akumualtor kot sem ze rekel :)
Odgovori
  • Informacija