torej kot že naslov pove je nastala težava pri nastavitvi zobatega jermena , saj predn se je glava vzela dol ni nihče nikjer nič označil , nikjer pa ni nobenih označb , gola nastavitev me pri uradnem servisu pride baje 100€ prav toliko stane orodije ki je potrebno za nastavitev jermena ,... gre za 1,8TS motor in me zanima če se kdo zna lotit tega brez orodija oz. če morda ima kdo v okolici MB. potrebno orodije za posodit !
LP.
Redko kdaj bi naj obupali zaradi nemogočih stvari , Zaradi težkih pa nikoli !!!
pozdravljen. najbolje, da reskiras teh 1oo€, in ti bojo na servisu nastavili tako kot mora bit. zaj nevem ali ima ta motor variator? drugace pa je nastavitev dokaj simpl. rabis le blokerja za sesalno in izpusno odmicno. ce je vztrajnik dan gor kot mora bit, je na vztrajniku in menjalniku oznaceno 0, 5, 1o stopinj. nastavis na 0 in je to to. po avtodati ti odsvetujem, ni trotlziher.
Naredte tko k sm ti na fbju pod sporocila poslu more laufat js sm svojga 2.0TS dvakrat dau tk u fazo brez problema. Sam obvezno prvo na roke presukat. Zgorno mrtvo lego bata na prvem cilindru se da pa tut s šraufcigrom nastavit č si mal natančn.
smo rešli drugače , ,... je pa ''vesela'' novica da so bili menjani tefloni in vsi ventili ,.. dihtunga glave itd. ker pa nisem reskiral teh 25 dodatnih € in dal glave na rengen , je dans ko je vse narjeno skupaj blo ugotovljeno da niso krivi ventili ali tefloni ampak da je glava počena ,... če ne ki slučajno še kaj hujšega ,.. tak da če mogoče kdo ve za dober 1,8 TS motor ali glavo bi mi prosim sporočil pridem iskat takoj !
ps. hvala vsem za odgovore !!!
v bistvu sploh ni zakuhal ampak sem fejst pozno ugotovil da se vozim brez olja ,... na poti na morje pa kolko je letelo , in to približno 2 uri ko pa sem se na črpalki ustavo da bi tankal so bli ventili zelo glasni in takrat sem tudi dolil olje je pa postajalo stanje vedno slabše ko sem prišel domu in zdaj ko so menjani tefloni in vsi ventili + olni filter , dihtunga glave itd. zapravo sem približno 300€ za dele +180€ za delo sem danes dobo novico da je glava počena ,... če še slučajno niso kaj ležaji v motoru kaj fasali oz. kaj podobnega,...