Kot sem v naslovu napisal imam v sprednjem žarometu umazanijo.Zanima me, če se da to kako očistiti.Se je pa to zgodilo izključno samo v enem.Je morda cel žaromet zanič, ne tesni vredu?
Če se ne motim se je to že pisalo v eni temi (ali se je šlo samo za vlago ).
Boš pa najučinkovetejše rešil zadevo da vzameš cel žaromet dol, ga opereš pa posušiš. Ko je zunaj pa še pregledaš kje bi lahko prišla baraba noter. Malce sem že pozabil kako se odstrani, ampak za luč dol vzet, ne rabiš imeti diplome iz strojništva, gre hitro dol.
Na žarometu so bili vsi pokrovčki.Bom ga vzel ob priložnosti dol in podrobno pogledal ter poskusil z namakanjem.Sem se pa pogovarjal z prijateljem, ki je imel podoben problem vendar na golfu in je rekel, da so njemu skozi zračnike za kondenz prišli pajki .Na srečo je bil avto v garanciji in so mu zamenjali žaromet.Hvala za odgovor.
Marsikater žaromet na 159 je tko sestavljen, da če pogledaš od spredaj vidiš, da zadnji del ne nasede 100% na tist kroman del z lečo. Prov vidi se luknja in tukaj pride prah in insekti noter.
Žaromet ima na spodnji starni oddtok za kondenz, najverejetneje so ti živalce prišle tam notr, ker drugje ne morejo, če je žaromet cel. Najbolše snet žaromet dol, samo potem nastane en problem, kako ga rastavit, ker je zlepljen..... po moje je najboljše, da na sesalec daš tenko cevko in posesaš ven živalce....
Za žaromet ven dobit pa rabiš prednji odbijač snet dol.....
Pa ne priporočam ti pranje žarometa znotraj, ker ti bodo potem ostale lise od vodnega kamna.