Cukanje: Injektor? - AR 156, 1.9 JTDm 16V

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
JernejL
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo!

Še jaz bi prosil za kakšen nasvet glede mojega problema oz. problema moje 156sw 1.9 JTDm, 150cv. Po menjavi LMM-ja in blindiranju EGR-a se stvar s cukanjem ni izboljšala, končno pa se je prižgala znana lučka m. c. s. f. in tokrat se je dalo iz kode razbrati, da gre za injektor št.3.

Ko sem snel dol konektor, je bilo v njem mokro od goriva. Izven konektorja sicer ni sledu o kakšni kapljici, tako da puščanje očitno ni zlo veliko, ni mi pa uspelo ugotovit, kje gorivo sploh lahko priteče v konektor. Ko sem vse očistil, je avto delal okej, tako da je verjetno res problem samo v konektorju.

A ima kdo mogoče kakšno mnenje, kje bi stvar lahko puščala in kako naj to preprečim ali zatesnim? Bi bilo potrebno kar cel injektor zamenjat?

Hvala za kakšno koristno informacijo!
LP vsem
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Verjetno ti je počilo ohišje elektromagneta in pronica nafta iz notranjosti injektorja v konektor.

Najlažje da zamenjaš injektor, kupi enega rabljenega za kakih 80€ pa si zmagal.
Uporabniški avatar
JernejL
Alfa Junior
Alfa Junior

Oukej, hvala, bom poiskal enega. Ko zrihtamo še tole cukanje pa imam še eno stvar, ki mi ni preveč všeč:
Če pri speljevanju v prenizkih obratih spustim sklopko, do cca. 1900 obratov sploh nima moči. Jasno, da jo ima precej manj, kot nad 2000, ampak včasih se pa reees ne premakne. Imaš morda še tu kakšno idejo? LMM je praktično nov...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hecna zadeva, težko rečem da se mi sanja kaj bi lahko bilo :)

Brez podrobnega pregleda delovanja senzorjev bo težko...
Uporabniški avatar
JernejL
Alfa Junior
Alfa Junior

Bom to še malo pustil, če ne postane preveč moteče:)
A veš mogoče, če pašejo not injektorji od npr. Opel CDTI 150 16V? Da mam malo več manevrskega prostora pri iskanju delov...

Res hvala za pomoč!
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Oplovi injektorji so kar se tiče "map za dolžino vbrizga v računalniku" videti enaki, čeprav je Bosch koda na injektorju drugačna. Lahko je kakšn drug parameter drugačen...

Tako da če nočeš tvegat raje izberi Alfine.
bmw325
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kamnik

Fantje živjo. V ponedeljek, ko sem se peljal iz službe domov (okoli 15.30 ure) mi je avto pri ustavljanju pred semaforjem nenadoma ugasnil (ko sem pri približno 50km/h šaltal iz tretje v drugo prestavo). Potem avto kakšno minuto ali dve sploh ni hotel vžgati, ko pa je vžgal sem se normalno odpeljal domov. Ko sva ga z prijateljem priklopila na računalnik ni pokazalo nobene napake, je pa on posumil, da bi me lahko zajebavale šobe. Odpeljal sem ga Burja servis v Kamnik, kjer so dol vzeli vseh pet šob in jih dali testirati na Bosch mašino, kjer pa ni pokazalo nobene napake oz.okvare na šobah, niti njim ni računalnik pokazal nobene napake, pa so se šli še skoraj 100km peljati z avtom. Vendar sem pa opazil, da sedaj avto ne vžge več tako lepo, kot je vžigal prej. Ali ima kdo kakšen nasvet, kaj naj še pogledam oziroma naredim? Hvala boysi.

LP...
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mogoče senzor na vztrajniku?
bmw325
Alfa Member
Alfa Member

Fantje živjo. Naredil sem veliki servis, zamenjal še sklopko in dvomasni vztrajnik, zamenjal eno šobo, včeraj mi je počila še cev iz turbine, še to zamenjal, danes zjutraj pa ko ga vžgem ne dela pedalo za gas (obrati se sploh ne premaknejo). Avto ugasnem, pedalo dela samo polovično, obrati pridejo samo do 2.000. Spet ugasnem avto in vse deluje normalno. Kaj bi to lahko bilo? Ali se lahko "pokvari" pedalo za gas ali se je pokvaril potenciometer? Hvala za odgovore.

Lp...
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

s kontakt sprejem naspricat konektorje na racunalniku in na pedalu
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Lucky_Boy
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

vidim da nimam samo jas problemov. :(

drugace pa, kaj se tice sob in tega, so vsi salabajzerji kot vidim. in to lahko potrdi tribes. jas sem jih dal testirat, placal 1oo€, dobil nazaj in so rekli da so vreduuuu. seveda nek tislar se ne more spoznat na to in pac vredu. zmontiramo nazaj noter, se priklopi tribes in mi pove da sta prvi in peti injektor boga, mu pokazem izpiske in mi lepo razlozi kako in kaj.... tako da pojma nimajo. izogibajte se prosim Korenjaka na ptuju, bi mu mogli licenco bek vzet za Bosch. turbino sem pa tud mel 4x tam in je ni skup spravo....

bmw325, torej si zmetal ze lep kup dnarja. :? gas lahko preveris z programom (fiat ecu scan). ce ni skrivnost, koliko si dal za vztrajnik?

JernejL, ce rabis injektorje, imam na zalogi od alfe 166 2,4jtdm ki so isti kot tvoji, cca 15ok prevozenih.

LP Lucky
Fiat bravo 2.0 20V Turbo
Alfa 156 2,4 JTDm
bmw325
Alfa Member
Alfa Member

Lucky_Boy: lastnik alfe sem že šest let, tako da nekaj denarja sem že zmetal vanjo, ampak sem z avtom zelo zadovoljen. Gas pedal mi bo preveril kolega, ki mi jo sedaj popravlja, tako da upam, da ne bo kakšna prehuda napaka. Za vztrajnik (nov) sem dal 270,00 EUR...
bmw325
Alfa Member
Alfa Member

Nov dan, nov problem. Računalnik pokaže, da je problem v LMM-ju in ne v gas pedalu oziroma potenciometru. Kupil sem novega in ga zamenjal en teden nazaj pri velikem servisu. Ali je možno, da se je pokvaril oziroma da ni tapravi (da mi dobavitelj iz Italije ni poslal pravilnega)? Mogoče Tribes kaj poreče na to temo. Ko je bil prejsnji teden veliki servis narejen, ni na računalniku kazalo nobene napake...
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

Poizkusi LMM odklopit začasno... če je to krivo bi avto moral delat ok z odklopljenim.
Se vžge lučka motorja in ne gre tako kot bi moralo ampak gre pa... za test je ok.
bmw325
Alfa Member
Alfa Member

Ali je možno, da se je 1.teden star LMM že pokvaril?Avto ko ga vžgeš ali sploh ne moreš speljati (ker gas pedalo ne dela - se obrati ne dvignejo) ali pa gre normalno in ne sveti nobena lučka na armaturki...
Odgovori
  • Informacija