csamo001 napisal/-a:ALFA Romeo 1910 napisal/-a:Imel sem priliko vozit obe (159 si lastimo) Oba sta krasna avtomobila še zlasti z 2.4 175hp motorjem oz. 159 200hp ali 210hp saj sta 1.9 motorja dovolj ampak ko probaš 2.4 vidiš da še zdaleč nista. Če uzameš 159 je bolje da je letnik 2008 in več vsaj tako po forumu ko čitam dobivam občutek da je boljša kar bi tudi morala bit bit ker je novejša in verjetno so napake v veči meri odpravljene vozil pa sem tudi 156 SW in moram reč da je res raketa zlasti zaradi tega ker je 159 že malo težka ampak še vedno krasen avto za vozit in pogledat kar se pa tiče videza lahko sam oceniš.
Je pa vzdrževanje podvozja baje pri 156 dosti dražje kar na teh naših krasnih cestah niti ni čudež. Ampak pomjem mnenju ali vzameš eno ali drugo ti ne bo žal če le nebo cel avto

Ravno to je moj serviser izpostavil: da pri 156-kah praktično letno menjuje roke, ipd.
Vprašanje kaj vgrajuje kot nadomestke....če je "fake" potem verjamem, da vsako leto menjuje pa še to mislim, da malo pretirava.
Najboljše je original oz. od prekoma s katerimi naj nebi bilo več težav (roke itd...)
Jaz sem pri svoji 156ki v štirih letih odkar si jo lastim menjal zadnji prečni drog (70€) ter sprednjo levo roko (65€) kmalu po nakupu in imam od takrat mir. V tem času sem prevoli 60kkm. Se je pa sedaj počasi začela oglašati še prednja zgornja desna roka vendar je ta še prva vgradnja.Avto pa ima 171kkm.
Sigurno je podvozje od 156 bolj občutljivo od 159 vendar je to nekoliko odvisno tudi od voznika ter kje se z avtomobilom voziš...
Kakšni so problemi pri 159 nevem, vendar jih je bilo že nekaj na forumu, ki so menjali roke itd...