Poraba je en izmed najbolj pomembnih faktorjev pri prodaji avtomobilov.
Zato je na vseh testih omenjena..poglejte kako vsi oglasujejo nizko porabo.
In JA alfa 159 ima eno zelo veliko napako, se posebej 2.4. To je previsoka poraba, tudi zato ni mogla konkurirat v svojem razredu. Lepota je premalo.
Kaj imate raje, lepo žensko ki nic od nje ni in je samo za kazat ali malo manj lepo ki ti da duška se zna obrnit v postelji in v kuhinji.
Da nadaljujem pri alfi.
159 2.4 je odlicen avto, zato bi si zasluzil nakovredno tretiranje med konkurenti.
Tko so jobpa primrrjsli z nekimi jajcibod francozov v kombinacijo z bolvotom in pa dojčlanderji.
Seveda ce jo priganjas kuri 10 litrov. In v vseh testih pise, kako so jo fino priganjal, kako je treba 200-210 konjeg gnat. KRETENI!!!!!
Na tem mestu so naredili katastrofalno škodo. Namensko ali ne, zaradi prehude lepotne, vozne konkurence.
Ce bi dali nekrga normalnega testnega soferja ali pa vsaj novinarja bi lsjko napisal, da se da v tem avtu zelo uzivat tudi pri porsbi 6 litrov.
Torej pred nakupom sem prebral ogromno testov, veliko sem spraseval firumase imetnike tega avta pa so vsi pisali o porabi recimo v povprecju 8,5.
Kar je pa meni prevec, saj naredim kar nekaj kilometrov.
Pa sem reskiral in poskusil na koliko lahko spravim avto pri pezionisticno študentski vožnji, kjer so tudi omejeni resursi za girivo
In pomojem sem pomagal pri marsikateri odlocitvi. Da se da tole alfo voziti tudi za magicnih 6 litrov tako kot passata, bmwja itd.