Poraba vaše alfe

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

ARfan napisal/-a:
sasoz napisal/-a:
smukc napisal/-a:jst bom reku tko... kdo ni furu jtd 2.4 nj negovori :wink: ker 80% ne more pozabt tega motorja in jim 1.9 pač ni več sprejemljiv :wink: 8)
Se 500% strijnam s tabo, še zdej mi je včasih žal da nisem nabavil 2.4, čeprav tud 1.9 lepo gre, sam tisti zvok pa navor.... mmmmm:)
Dobro tako superioren pa tale 2.4 spet ni....govorite kot da bi po zraku letel...meni se ni zdel nič posebnega.
V 156 pride do izraza, ker je avto dokaj lahek...159 pa je malo drugače.
sam 159 z 1.9 pa negre nikamor.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Banny napisal/-a:Glej, Alfasan, še use aute do sedaj sem sam kupil, pa ni bilo važno, a je bil kot prvi avto renault 5, ki mi je kuril dobre 13l/100km in sem delau vsak dan po 100 km, ker sem hodil v šolo, ali je sedaj 156 s 7l porabe in manj km, ker ne hodim več v šolo. Vedno sem si sam kupil avto, ter sam tankau. Tako, da učasih zadrži kakšen komentar zase glede let in mamic ter očkov. Nevem no, učasih imam občutek, kkr da nas preziraš, kakor. da nikoli nisi biu naših let. Imam tudi prijatla mojih let, ki vedno dokazuje kako s cliotom 1,5dci ima porabo 3,9l100km. Pa kaj zato, če si pa nikoli ne da duška?

Tako ali tako pa sploh ni važna poraba, važno da v vožji uživaš, ter prideš ceu na cilj
Banny mislim, da nisi dobro prebral mojega posta.
Napisal sem 200 konjski avti in ne razred renault 5, yugo, katrca, peugeit 106.
Vedno natancno preberi.
In seveda si dam duska.
Prednost konjev jev tem da zelo hitro dosežeš svojega duška in potem zopet voziš normalno. S tem nikogar ne oviraš. Pa se bremze ima 2.4 odlicne, ce se slucajno zakalkuliras in se miras vstaviti.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Poraba je en izmed najbolj pomembnih faktorjev pri prodaji avtomobilov.
Zato je na vseh testih omenjena..poglejte kako vsi oglasujejo nizko porabo.
In JA alfa 159 ima eno zelo veliko napako, se posebej 2.4. To je previsoka poraba, tudi zato ni mogla konkurirat v svojem razredu. Lepota je premalo.
Kaj imate raje, lepo žensko ki nic od nje ni in je samo za kazat ali malo manj lepo ki ti da duška se zna obrnit v postelji in v kuhinji.
Da nadaljujem pri alfi.
159 2.4 je odlicen avto, zato bi si zasluzil nakovredno tretiranje med konkurenti.
Tko so jobpa primrrjsli z nekimi jajcibod francozov v kombinacijo z bolvotom in pa dojčlanderji.
Seveda ce jo priganjas kuri 10 litrov. In v vseh testih pise, kako so jo fino priganjal, kako je treba 200-210 konjeg gnat. KRETENI!!!!!
Na tem mestu so naredili katastrofalno škodo. Namensko ali ne, zaradi prehude lepotne, vozne konkurence.
Ce bi dali nekrga normalnega testnega soferja ali pa vsaj novinarja bi lsjko napisal, da se da v tem avtu zelo uzivat tudi pri porsbi 6 litrov.
Torej pred nakupom sem prebral ogromno testov, veliko sem spraseval firumase imetnike tega avta pa so vsi pisali o porabi recimo v povprecju 8,5.
Kar je pa meni prevec, saj naredim kar nekaj kilometrov.
Pa sem reskiral in poskusil na koliko lahko spravim avto pri pezionisticno študentski vožnji, kjer so tudi omejeni resursi za girivo :)

In pomojem sem pomagal pri marsikateri odlocitvi. Da se da tole alfo voziti tudi za magicnih 6 litrov tako kot passata, bmwja itd.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Jah v osnovi 100e. Zavarovanje(tu je ogromno prostora in če poznaš pravega človeka,jaz dajem krepko manj manj kot prej za 156) liter pa pol več olja. Diski so sprednji malenkost dražji, zadnji pa cenejši. Za veliki servis je cena kosov tam tam. Ostalo kar je podvozja je itag isto(roke,stabi,ležaji) Če je vse ok z avtom, so razlike premale, da bi se splačalo govorit. Res je verjetno, da če stvar popravljaš na uradnem pride dražje.

Razlika pa pride seveda v porabi. Čeprav razumem, se da novejši 2.4 motor (bez dpf+čip) spraviti relacijsko na 6,5 l (podatke alfasana bomo pustili) kar je razlike 1l.

Bolj zanimivo bi bilo videti podatke porabe 120,150,210 motorjev pri malo bolj dinamični vožnji.Pri vožnji po omejitvah,smo ugotovili, da smo v 1l porabe. Tudi moja 150 popije okoli 8-9 če ne kontrolirano pritiskaš stopalko.

Razlika ni taka, kot, da bi bil 2.4 v8 5.0 :)

Za primerjavo pa lahko podam porabe drugih avtov v katerih se dnevno vozim na isti relaciji.
clio 1,2 okoli 8l (prešvoh motor)
alfa 2008 159 150p 7l
audi 2007 a3 quatro 140p 7.5l
bmw 2004 320 pomoje 136p 7.5l
octavia 2008 140p 7.5l
golf 7 4-m 170p je nov in se še vteka okoli 6.5

Podobno sranje torej. Edino kar se tiče vseh teh tdi-ijev je veliki servis za njih 800evrakov. Ne vem kje lahko pride do 300e razlike. Vsi avti škripajo notri, vsi imajo svoje določene hibe. Prednjači pa bmw, ki je res skret od avta.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Meni je bila 2.4 tudi poezija od motorja. 1.9 je fajn, samo... ni isto :) Me že vleče nazaj k 156 2.4....
Porabo sem pa imel pri 2.4 150KM praktično isto kot zdaj na 1.9 150KM. Servisi pa to pa jebiga... jaz vzamem v zakup.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tocn tko k si napisal. Avti pokuri priblizno enako pri enaki oz. Podobni voznji. Seveda govorimo za enak razred avta.
Fizika je fizika.
Alfi se je pac delala krivica ker so vsi hotrli iz nje spulit 200+ konjev in jo tiscali.
Tudi alfo gta se da lepo vozitvza 8-9 litro. Ce jo pa stalno v rdece tiscis pa kuri 20.

Tako kot clovek. Prezuveti se da z 1500-1800 kalorijami. Lajko jih pa tud 15000 pozres.
:)
Pa lep dan vsem alfistom.
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

alfasan napisal/-a: Tudi alfo gta se da lepo vozitvza 8-9 litro. Ce jo pa stalno v rdece tiscis pa kuri 20.
Tole je pa skoraj nemogoče. Jaz sem za 1200km dolgo pot, samo AC in večino po omejitvah porabil nekaj nad 10L za 100km. V mestu se je nikakor ne spravi pod 10L!GTA za 8-9L je bolje iti z LPP-jem!
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

alfasan napisal/-a: Pa še nekaj dragi fantki pri 18 letih si zagotovo nihče od vas ni sam kupil avta z 200 konji, zato vas tudi boli k**** kolk pokuri. Ko bo pa treba sam kaj zasluzit pa za druzino skrbet in ko ne bo vec atekov in mamic in dedekov bo pa tudi polo sdi dober :)

Pa ne bit hudi name.
Jst nisem hud samo tako govorit je neumno če ne poznaš situacije jst si lastim 33 ki jo seveda nisem kupil ampak sem imel srečo da je bil avto viška pri hiši v katerega sem že v samem startu zmetal par 100 evrov in ni mi žal avto sem sam registral in zavaroval in ga tudi sam tankam normalno če vzame oče avto s praznim tankom kar je redkost ampak se lahko zgodi bo dal noter 20e goriva to je isto kot jast ko vzamem ostale avte in so prazni dam noter kolikor imam ponavadi približno 30e. Kar se pa tiče babice in dedkov te moram razočarat da so vsi na žalost pokojni. Moj brat si je pri 19 sam kupil 159 in jo tudi uzdržuje in ko ni imel denarja za zavarovanje je avto stal v garaži 1 mesec. In res sem mlad večino mladih je takih kot si napisal alfasan ampak ne vsi verjeli ali ne odkar sem naredil izpit (1 leto) nisem naredil 1 km ki ne bi imel neki namen(pameten) pa sem naredil približno že okrog 35000km.
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Se strinjam z Yagi-jem in potrjujem iz lastnih izkušenj. Tudi relacija 100km/h po števcu ni šla kaj dosti pod 10l... pa to je bil bolj kot ne eksperiment...
Kdor se z GTAjko vozi okoli na tak način, naj zadevo čimprej proda in kupi raje skiro..

Lp
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Ej alfasan, ka pa poraba ko je avto v prostem teku in ga rineš? Se da pridet pod 6l porabe? :P :D

Brez zamere, mal se hecam, ampak meni se pač to neumno do amena zdi. Drugače pa twingo 1.2 žre na relacije okol 4.5l bencina, če ga kolk tolk normalno voziš. Se že splača premislit ne..1,5l manj kot Alfa bi ti žro :D
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Žiri

sam tvoj tvingo je nekaj pokvarjen, ker baje hitrej k voziš manj pokur
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Yagi-san napisal/-a:Diesel in zvok....lepo vas prosim, malo resnosti.
Edini, ki se približa "zvoku" je V12 TDI od OOOO ali pa V6 3.0 Bi-TDI! Ostalo ni za nikamor.....
Za V12 ne vem, dotični 3.0 TDI pa vem, da ima zvočnike v izpuhu ki modulirajo zvok, v kabini in od spredaj pa je še vedno zelo dizelski. Mislim, da ima Golf GTD isto finto, novi Maserati Ghibli z dizelskim agregatom pravtako, pa BMW 550d M verjetno tudi...

Video: http://www.youtube.com/watch?v=k8SItggUV1o

Skratka vse so to "fake" zvoki.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

kosir1234 napisal/-a:sam tvoj tvingo je nekaj pokvarjen, ker baje hitrej k voziš manj pokur
lohk pa de ne tudi punto bol ko ga teraš več goriva ma ampak kaj ko ga ugasneš in se stanje v rezervarju umiri pa se čudiš in gledaš kje je luža pod avtom ker se števec spusti precej nisko :mrgreen:
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

2.4 mJTD

45 6,73 8,44 11,25

1.9 mJTD

97 5,05 7,13 10,58

Razlika je!

Pa še to, 2.4 ni in ne more biti toprange Alfa. Ker to ni, je tudi težko pojesti porabo, ki je precej visoka za svoje zmogljivosti.

1.9 je precej boljši kompromis v smislu stroškov in kaj komplet da od sebe.

Če pa temu dodamo nekoliko problematično vzdrževanje in par felerjev 2.4 se najbrž razume tržni učinek, kar pomeni, da je 1.9 precej bolj cenjen.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No moj consuption road trip se je končal.
Natankal sem 66,57 litra goriva in prevozil 1118 km.
Poraba po bc je bila na koncu 6,1
Realna poraba pa je bila 5,95 l/100 km

Zaključek
Z alfo 159 2.4 jtdm SW 210 KM brez dpf in remapano se da vozit s porabo pod 6 litri.
Napaka bc je v odklonu + 0,5-1,0 litra.

Vožnja mi je bila v užitek.

Hvala ker ste brali moje poste.

S spoštovanjem do drugače mislečih.
Alfasan
Odgovori
  • Informacija