Težave z zagonom motorja / Ne vžge - 2.2 JTS

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Glede žarnice je lahko pojav oksidacije. Vzami jo ven malo obriši s krpo kontakte v grlu in na žarnici, lahko tud pošmirglaš s finim šmirglom, notranji jeziček v grlu malo gor zviješ in bi to naj bilo to.
Mase pa so prišraufane nekje na karoserijo, pri lučeh ponavadi nekje blizu. Tam vijak odšraufaš, tud malo pošmirglaš in nazaj prišraufaš.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če piše ABS unavailable pol je zagotovo shranjena napaka v računalniku ABSa, tako da samo priklop na računalin in boš vedel kje je problem.
mates
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Za hribom

ABS napaka je posledica tega da se pri zagonu pumpa ne zavrti z zadostno mocjo in javi napako, ce avto vgasnes in nazaj prizges dela normalno.

Drug problem bi bil pa slab stik (konektor dol in prepucat z kontakt sprejem) na racunalniku od ABS-a.

Ce se priklopis na avto in gres v ABS sistem gledat za napako ti napise, da ni kontakta in da se je prizgalo opozorilo.

A ti na servisu niso nic pogledali ali svetovali?
In odAlfala sta domov
Uporabniški avatar
dunker
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Hvala za namig glede žarnice, Q_4.

mates, v Kopru so mi samo odpravili tisto glavno napako in niso komentirali ničesar drugega. Če so opazili kakšne "ABS unavailable" napake, so jih najbrž na hitro pripisali istemu senzorju, ki so ga že itak menjali.

Ravno zato iščem enega dobrega serviserja v LJ (z bližnjo okolico), da se avto poštima in pripravi na sezono, tako kot je treba. Hvala vnaprej za nasvete! :wink:
Uporabniški avatar
ĐoKc
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm
Kraj: Hrastnik
Kontakt:

Pelji ga zegi...
Alfa Romeo Giulietta
Uporabniški avatar
dunker
Alfa Member
Alfa Member

Kje pa je Zega? Gorjansko ob italijanski meji?

Se lahko naročiš za nek specifičen termin in tam tudi počakaš, da so zadeve narjene? Ker je reees daleč, da bi me nekdo od tam vozil nazaj v LJ in potem spet po avto.
mates
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Za hribom

Drugac en dober servis poznam v okolici LJ, kej vec pa na ZS.
In odAlfala sta domov
Uporabniški avatar
dunker
Alfa Member
Alfa Member

Lep pozdrav vsem skupaj! :wink:

Moja Brera 2.2 JTS ima eno novo muho, pa upam, da jo bomo skupaj uspešno rešili oziroma ugotovili, kaj bi lahko bilo narobe.

Pomembna informacija. V juliju sem preventivno naredil en večji servis, ker sem se odpravljal na kar dolgo pot po Italiji in Franciji:
  • akumulator je nov (julij 2013)
  • štarter je nov (julij 2013)
  • alternator je obnovljen (julij 2013)
Opis problema:

Če avto stoji več kot 10 ur, potem v prvem poskusu noče vžgat. Štarter se trudi, obratomer kaže med 500 in 700 obrati, potem pa "obupa". Ko poskusim avto vžgat drugič (nekaj sekund kasneje), avto zaenkrat vedno vžge.

Če avto stoji samo 2 ali 3 ure, vžge normalno v prvem poskusu.

Dodatne informacije:

Ne vem, če ima to kakšno povezavo ali ne, ampak avto ima večino časa v prostem teku 800 obratov. Včasih sicer teče s 1000 obrati, ampak večino časa v prostem teku motor konstantno drži točno 800 RPM. Čuti se, da to ni čisto prav — avto se pri 800 RPM nekoliko trese, medtem ko je pri 1000 RPM povsem miren.

Laični poskus (ne vem, če ima to kaj smisla, razmišljam na glas): Mogoče dobi avto ob vžigu premalo bencina, zato mu ne uspe vžgat? Ko poskusim vžgat drugič, je od prvega poskusa že malo "namazan" z bencinom in zato vžge v drugem poskusu? Če avto stoji samo nekaj ur, bencin še ne izhlapi in zato avto vžge v prvem poskusu. Če stoji čez noč, je zadeva "suha" in rabim dva poskusa. Mogoče bi to pojasnilo tudi prosti tek s prenizkimi obrati?

Vsem vnaprej hvala za nasvete,

Anže :wink:
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Koliko je pritiska?
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

svecke so bile menjane kdaj?

malo sumim senzor temperature motorja
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
dunker
Alfa Member
Alfa Member

THOR, o kakšnem pritisku govorimo? Kako bi to preveril?

Crazy Alfista, avto imam od februarja - svečk jaz nisem menjal, za prej dejansko ne vem. Imajo ti simptomi kaj smisla pri svečkah? (Vžiganje v drugem poskusu, če se avtomobila ne uporablja nekaj časa.)

Kakšna pa je vloga senzorja temperature motorja tukaj, oz. kako bi bil lahko povezan z mojimi težavami?

Če ima kdo slučajno podobne izkušnje, bom hvaležen za vse ideje. Hvala vnaprej!
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Vžge s prve, če vžigaš z gasom?
Uporabniški avatar
dunker
Alfa Member
Alfa Member

Sem že razmišljal o tem, pa še nisem poskusil, ker sem imel občutek, da ta pristop pali samo pri Yugotih ... Če ima kaj smisla, bom poskusil ob prvi priliki.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Jaz imam pri 1.6 TS isto težavo - hladen motor s prve ugasne, v drugo vžge. Ko je topel, vžge brez problema. Če mrzlega vžgem z gasom, ne crkne.

Zdaj pa ne vem, mogoče kak senzor temp. motorja ali kaj podobnega ampak se mi ne da s tem ukvarjati ker je tale CF2 TS največja gamad od motorja :roll:
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Priklop na comp in mes. Pred veliko leti je isto počel puncin ax, pa je bila kriva pumpa. Res pa je, da se pri tebi zdi, da na obnašanje vpliva temperatura.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Odgovori
  • Informacija