Pozdravljeni,
Ker se že nekaj dni ubadam z občasnim rožljanjem avta..me zanima sledeče..pri pregledovanju vijakov rok vilic in stabilizatorjev sem naletel na losano matico in sicer na zgornjem vpetju amortizerja..pod tistim plastičnim pokrovčkom ki ga vidimo pod haubo. Zanima me sledeče...kolko sploh mora biti tista matica zategnjena, namreč kolega na 147 ima tudi bolj losane kot zategnjene..ampak moja na desni strani je bla skoraj da bi jo lahko z roko sukal. Zdaj pa nevem ali morajo dejansko biti malenkost losane zategnjene z moment ključem ali kako je s tem?
O tem je govora :
Zdaj je zadeva zategnjena..mislim pa da je to krivo za ropotanje ki se je občasno pojavljalo pri speljevanju...odkar sem zategnil med vožnjo nisem slišal popolnoma nič...medtem ko prej v kaki luknji in pri speljevanju je rožljalo. upam da je to to..
Pozdrav še enkrat,
Predno začnem z problemi,..naj povem da si lastim to alfo 3 leta in vsa tri leta poslušam neko pokanje za katero nihče ne more ugotovit kaj je. Slišim zjutraj ko je avto hladen ko speljem mi nekaj zropota,..in nato neha samo od sebe...ko avto vgasnem zopet malo "rukne" skup..taki zvok je kot da bi nekaj zrukalo kovinskega med sabo...pregledal sem vse možne šraufe ..avto sem 2x vozil na petrovčiča .. in dobil odgovor NIKJER ni zračnosti...jaz pa na desni strani..se pravi sopotnikovi še vedno slišim ta nadležen zvok..Če ima kdorkoli kakšen nasvet kakršnokoli izkušnjo da se tega rešim mu bom iz srca hvaležen...Če je kdo mehanik in je pripravljen prit pogledat..denar ni problem samo da se stvar sanira. Tole sliko sem pa danes med pregledovanjem podvozja moral naret..ker nevem al je to fuč čisto možno da ta nosilec motorja povzroča to..ali pa mora to tako biti..nismo vsi mehaniki vsi se učimo.
Mnenja zelo dobrodošla.
Naj se en v avto vsede zategne rocno pa samo "cuka" na mestu v prvi. Ti pa glej ta in vse nosilce kje ropota oziroma se vidi zracnost na nosilcu.
Sam moram tudi jutri to preverit mi nekaj poka ko zaviram z motorjem in vsakic ko prestavim v razlicne prestave.
POZOR
Pazi ko bos spredaj naj bo tisti v avtu priseben najbolje rukni eno coklo pod gume.
Ni treba cukat. Zategnes rocno in probas speljat. Ce je fuc nosilec motorja se cel motor dvigne za cca 10 cm. Probas speljat na9rej in nazaj, da vidis ker nosilec je fuc. Najlazje se pa vidi ce si zunaj in nekdo drug za volanom, seveda. So pa tudi simptomi ki jih opisujes znacilni za fuc nosilce.
Aja, probas lahko tudi tako da das v 1 prestavo, sprostis rocno, odpres havbo, primes za vezno steno in guncas avto naprej in nazaj. Ce se motor pri tem dviguje in pogreza je nosilec. Predvsem sta na udaru prednji desni in levi(menjalniski)
Aha, hvala za nasvete bom jutri probal pa da vidim kaj se bo pokazalo. Sicer pa me zanima za ta nosilec ki sem ga poslikal...A je namensko tak..ali mu dejansko manjka kaka gumijasta puša gor..glede na to da se samo bela plastika vidi?
Mislim da ne pride nič gor. Itak je prišravfan od odspodaj z enim dolgim vijakom, ki gre čez cel nosilec... Mislim pa da tale nosilec ni original oz je verjetno že bil menjan...
Pozdrav,
Danes sem probal pogledat po napotkih in sicer.. ko avto guncam naprej in nazaj v prestavi ..vidim da se motor dviguje in spušča..ampak to ni zdaj nekaj drastično veliko..mogoče par centi..
Ampak ta nosilec mi ne da mira..ker zgleda hudo čudno pa neka guma se kar lušči dol...to moram tako ali tako očitno menjat..me pa skrbi če bom dal menjat pa se bo ružljanje še vedno pojavilo..kaj potem? polit z bencinom pa zapalit ali?
Mimogrede! Pozna kdo kakega dobrega mehanika v okolici Maribora, ki si bo za razliko od Petrovčiča vzel čas in pregledal in popravo karkoli pač je za popravit?
Hvala