Dejch napisal/-a:Pač tipičen nemški test je, sploh za Bild. Sicer ne vem zakaj bi taka avtomobila primerjali na zjebanih cestah, ter Alfi očital notranjost, ki je dejmo bit direktni, takšna zaradi prihranka kil, ampak dobr.
Nemce je težko brat, saj ocenjujejo avte bolj po svojem okusu in potem drugim očitajo, ker niso taki, no prodaja je trenutno na njihovi strani, tko da očitno imajo kar se tega tiče prav, ampak pri določenih testih, ne znajo al pa načrtno testirajo tisto za kar avto ni namenjem.
Udobnost in notranjost štet kot minus Alfi 4c, je kot da bi očital premajhni prtljažnik Caymana proti Golfu R.
Nisi dobro razumel, avta so testirali po mestu, na stezi in po stranskih cestah okoli steze. Tam se je pač luksuzni Cayman bolje odrezal, ker ima različne nastavitve podvozja + več kg, Alfa je pa pač skakala po luknjah, jebiga.
Osnovna modela pač staneta isto, zato je primerjava materialov na mestu. Cayman cilja na luksuz in udobje, Alfa na direkten občutek za volanom in nizko težo - tako kot prava Alfa mora! In vse to avtor lepo napiše in doda, da je 4C po dolgem času spet tisto, kar si želijo od Alfe in da je čistokrvni športnik, bolj kot Cayman. Grajajo plastiko na armaturi, čeprav pohvalijo vidne dele karbona v notranjosti, in pa trdo podvozje po slabi cesti napram Caymanu.
Jaz bi rekel, da je test zelo objektiven, ne glede na zvezdice - če ne zaradi drugega je temu zato tako, ker je Porš sponzor in sponzorji pač ne izgubljajo. Dabi pa napisal o 4C kaj slabega, izrecno negativno nastrojenega in neobjektivnega, pa ni zaslediti.
Še več, in to sem napisal že ene petkrat, avtor celo doda, da je 4C tako hitra in zmogljiva, da bi morali testirati za preko 70.000 evrov vreden Cayman S (konkretnih 20.000 več od 4C), da bi se ji po zmogljivosti približali (ja, kg po KM sem napačno zamenjal! moja napaka!), ker 4C tudi na 1/4 mile dragu premaga Caymana - praktično v vsem je boljša, le v končni hitrosti ne.
V segmentu špotni avto/igračka/driver's car vsekakor torej zmaga Alfa in to v vseh pogledih, v luksuzu in udobju pa Cayman. Alfa pa na udobje in luksuz s 4C ni nikoli niti malenkostno ciljala, zatorej sklepam, da jim je, ne glede na falirane prednje luči, ki jih avtor celo pohvali, uspelo na polni črti! Bravo!