'Jaz bi omenil tudi starega Citroën BX 1.9 GTi 16V. 1905 ccm, in 160 KM. Mislim, da bi ta motor še dandanes marsikomu mešal štrene.'
Ti avtomobili so bili eksotika, kar se tiče mašine razred zase, ampak so te mašine imele 123, 147 ali 160 Ps. Odvisno od cvenka, ki si ga imel. Alfa ti za pravi denar v fabrki tud pripravi marsikaj iz 2.0. Je pa res da je bilo to pri Citroenu hitreje in lažje izvedljivo, ker je bil avto v prodaji serijsko.
Takrat čip tuningi niso bili niti tako poceni, niti tako razširjeni kot danes, zato so tovarne marsikaj naredile za entuziaste. Pomislite, da se je prodajala kot serijski avto leteča truga Lancia s4. Brez zamere, ampak tak avto dat normalnim smrtnikom z dovolj denarja in nič v glavi je bila neumnost. Niti pofiji je niso obvladovali (Ok je mela 200Ps več, pa vseeno

).
Je že res, da je bila prisilno polnjena in zato ne spada v to debato, ampak sem želel le pokazati kakšne nazore so imel.
Je pa tudi res, da alfa nekako z razvojem 2.0 zamuja. Se mi zdi, daje JTS prišla prepozno, medtem ko so japonci to že začeli umikat.
Dvomim pa v prihodnost atmosferskih mašin nasploh. mislim, da se bo trg kmalu spet na polno odprl bencinskim turbo motorjem.