Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Drži pa tudi tole, da je nekatere brezveze prepričevat o stvareh, kjer očitno sami že vedo, pa čeprav še nikoli niso naših avtohiš videli od blizu. Kaj šele, da bi dejansko avto kupovali.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
Wilson
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj
Kontakt:

fixy napisal/-a:Pozna kdo? en kolega mal poizveduje

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7400510&show=1
To je bivša moja, sem jo dal v račun ker sem naročil Giulietto. Ampak Giuliette vseen nimam :( , čudna zgodba.

159 mi je cukala, sem kr neki dnarja gor vložil ampak ni blo dober, možno če bi odstranil dpf, da bi blo nevem. Problem je bil cukanje ostalo je ok.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Jaz bom samo rekel, da je tu precej napenjanja, uporabnega pa nic, kakor je postala stalnica vecine tem na forumu.

Kar se pa avtov tice pa itak ne dam nic na domace poreklo, ki vecinoma pomeni 0 opreme in 0 vzdrzevanja, ter cena x2.
Glede tacho tuninga pa to delajo na domacih in uvozenih.

Pa prijetno kregarijo se naprej.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Zadnja Alfa 159 pri enem bolj priznanem dilerju, ki sem jo gledal je bila letnik 2009 s 97kkm na števcu.
Ko smo preko kolega na uradnemu servisu malo preverili avto se je izkazalo, da je bil to italjanski rentacar z vsaj 170kkm+ prevoženimi ter po vsej verjetnosti brez glavnega servisa.Zabeležen je bil samo prvi servis (v bazi) ostalih papirjev pa seveda prodajalec ni imel...

Če ima 2 ali 3 leta star avto realne kilometere po mojem mnenju prodajalcu nebi smel biti problem to dokazati...glede na to, da je avtomobil pri dveh letih še v garanciji (nekateri imajo tudi daljše obdobje) računi ter druga dokazila uradnih servisov nebi smeli biti problem.

lp
Fleks4
Alfist
Alfist

Moja je 5 let stara,ima 79k km...zabeležen samo en servis v servisini in pa dva listka od servisa...Vrjamem,da marsikdo nebo vrjel,da so realni,sam pa stojim za tem in se lahko avto pelje pregledat kamorkoli,ker vse štima...Samo zaradi takega razmišljana,da uvožen avto pa nemore imeti realnih kilometrov marsikdo zamudi dober avto...In na koncu kupi slovenski avto od enega dedka in ga potem skos neki servisera :)
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ma v petih letih verjamem (sploh če se zamenja še kakšen lastnik), da se papirji lahko nekako založijo, sploh po izteku garancije, ko folk začne vozit serviserat popoldancem.

Seveda je možno, da dobiš avto iz uvoza, ki je odličen vendar je žal vsaj kar se Alfe tiče to pri nas precej težko.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Zatiskanje oči pred realnostjo je zelo značilno za opranoglavo družbo kot je naša (Slovenska).

Neizpodbitno dejstvo je, da v Sloveniji večina ljudi nima več denarja niti za osnovne stvari in ne da bi se preseravala z avtomobili. Če handlerji želijo biti konkurenčni in sposobni prodati avto morajo ponuditi ali nekaj izjemnega oz. iskanega ali pa zmanipuliran avto.
Tako je in nič drugače.
Izstopajo posamezniki, ki so znani, poznani in skušajo biti pošteni, toda v verigi, ki jih pripelje do takšnega avta se ponavadi najde nekdo, ki avto že zmanipulira in dobri trgovec v dobri veri prodaja realen avto.
Toda cena pove veliko.
Alfa romeo 159 je nov kuštal med cca. 27000 in 45000 €.
Zdrav razum zdravemu človeku pove, da 2 leti star avto ne mora pri nas iz uvoza kuštat samo 10.000 € kamor so vključeni vsi davki, dajatve, zaslužki.
namreč dober avto za malo denarja se lahko proda tudi v državi izvoznici.
za primer, ki ga nekateri navajate uvoz avta iz Belgije in Francije naj bi bil zelo zanesljiv.
Kiss my ugly ass.
Kriza v teh dveh državah je tudi neizprosna in jebiga tudi tam ne kupujejo vsi novih avtov, torej se rabljen odlično ohranjen realen avto lahko dobro proda tudi tam in to za več denarja.
lizing hiše in handlerji pa vedno prodaja tam in tako, kjer največ zaslužijo. to je pa ekonomsko dejstvo, ki ga Slovenčeki tudi še nismo vzeli.
tudi mi fizikalci bi radi prodali začim več ali se motim.
Čustva pri denarju izgubijo nadzor nad nami oz. mi nad njimi. kakor koli že vzamemo.

Povzetek:
Alfa romeo 159 ki ima na števcu manj kot 100.000 km bodisi iz uvoza ali iz domačega trga, ki kaže znake nerealnosti števca zagotovo ti znaki pomenijo nerealnost, pa ima avto lahko ne vem koliko papirjev.
recimo letnik 2008, 2009, ki ima luft na podvozju, masten kolektor, rjo na podvozju, korekcijo injektorejv itd. za božjo voljo pa saj alfa spet ni tako slab avto, da bi vse to crknilo sploh pa pri tem letniku, ki je imel že odpravljene napake. Vse to kaže manipulacijo.
od kupca paje odvisno. ali bo tak avto vseeno kupil in to za malo denarja popravil in se vozil naprej. Ne pozabite da ste dobili dober avto z visoko nabavno ceno za zelo solidno kupnino.
Ukvrajanje z realnostjo kilometrov pa je pišmevuh.
Realno stanje se bo pokazalo šele, ko boste naredili 100.000 in več kilometrov. kot pa vidim večina forumašev nima po nakupu avta niti denarjaza gorivo verjetno večina ne bo prevozila niti 10.000 km letno, zatorej je itak vseno kakšen avto kupite in s koliko kilometrov.
jokata za vsak drek in prasko pa je tako ali tako znak neodraslosti in popolnega nepoznavanja realnosti.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfasan napisal/-a:Realno stanje se bo pokazalo šele, ko boste naredili 100.000 in več kilometrov. kot pa vidim večina forumašev nima po nakupu avta niti denarjaza gorivo verjetno večina ne bo prevozila niti 10.000 km letno, zatorej je itak vseno kakšen avto kupite in s koliko kilometrov.
jokata za vsak drek in prasko pa je tako ali tako znak neodraslosti in popolnega nepoznavanja realnosti.
mogoče imaš pa srečo in začne crkovat vse po spisku že kmalu po nakupu, po par 1000km prevoženih tako kot mojemu znancu :D .
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ARfan napisal/-a:
alfasan napisal/-a:Realno stanje se bo pokazalo šele, ko boste naredili 100.000 in več kilometrov. kot pa vidim večina forumašev nima po nakupu avta niti denarjaza gorivo verjetno večina ne bo prevozila niti 10.000 km letno, zatorej je itak vseno kakšen avto kupite in s koliko kilometrov.
mogoče imaš pa srečo in začne crkovat vse po spisku že kmalu po nakupu, po par 1000km prevoženih tako kot mojemu znancu :D .
točno tako. toda to se ti lahko zgodi z realnim ali nerealnim avtom.
Dejstvo pa je, da imamo Slovenčki velike oči in majhne tiče in bi vsi imeli radi velike in drage avtomobile.
Avto si kupiš takšen, ki ti je realno dosegljiv in ki ga lahko vzdržuješ.
Alfa 159 rpač ne paše v sektor avtov s poceni vzdrževanjem. lahko imaš srečo lahko pa tudi ne.
največ težav imajo predvsem kratkotični mladički z velikimi željami.
Dejstvo pa j, da moraš na koncu š evedno s tičem F... in ne z avtom in če ta ne funkcionira tudi avto ne bo in potem te moti vsaka praska.
Ljubiteljem odbrih in dragih avtov predlagam, da si preberejo kakšno knjigo od Freuda.
Fleks4
Alfist
Alfist

Se strinjam,da je težko dobiti dobro 159ko...jaz za mojo stojim,ker vem da se vse ujema...Ko se bo prodajala bo pa tudi cena zato malo drugačna glede na ostale...tudi vse povem,kaj se je delalo na avtu,nič ne skrivam...in vem,da se bo najdel nekdo,ki bo to razumel,cenil in jo tudi kupil...Pri moji je pa en plus tudi to,da je tako zelo težko dobiti...kombinacija barve,opreme,motorja...isto je bilo pri moji prejšnji 156ki...je bila cena za 1k eur višja glede na najdražjo na netu...in jo je ta prvi odpeljal brez vsakega cenkanja pri ceni...Sem mu pa zato sam še malo spustil,ker je malo takih kupcev,ki vejo kaj kupujejo :) Sicer,bomo pa videli kako bo,takrat,ko bo šla v prodajo :D
Uporabniški avatar
Biaggio
Alfist
Alfist
Kraj: Tolmin

Men samo ni jasno, kako se folk ne zaveda da kupuje RABLJEN avto!

V idealnem svetu bi seveda prišel do prodajalca, on bi ti popolnoma fer povedal, da je bil avto 2x zaleten spredaj, 3x zadaj pa še 1x iz vsake strani. Motor je bil tudi že ribato pa ga je sosedov Miha za dobr dnar usposobil nazaj. In podobne...

Ker pa na žalost temu ni tako, je nakup rabljenega avtomobila vedno bil in vedno bo loterija. Kot je že pred mano rekel alfasan, nova 159ka je stala nekje med 30 in 40k, ti pa hočeš perfekcionizem za četrtino cene. Hahaha, not in this world!

Zakaj nekdo sploh kupuje rabljen avto? Verjetno zato ker kaj več kot za novega cliota večina težko napraska skupaj in za isti denar LAHKO dobi veliko več avta. Razumem to, ljudje pač vedno hočemo več. Ampak poudarek je na LAHKO. Lahko pa da ves denar za sam nakup in potem jamra kako ga je nekdo nategnil ko mora zamenjat x del, ker je crknil. Da ti pa pri rabljenem avtu nekaj crkne...mislim, to je pa res nezaslišano!

Še enkrat bi citiral alfasana: "Kupi avto, ki ga lahko vzdržuješ in velikost penisa ne raste premosorazmerno z razredom avtomobila, ki si ga lastiš!"
Having an Alfa is like having a two-year old; anoying most of the time but you would never give her away...never!
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

jaz sem 2010 decembra kupil 159ko od prvega lastnika z 81k km za 10500 letnik 2006 v avtohiši...cena novega mislim da je bila 27.xxx€, osnovna distinctive oprema

v 51k km in 3 letih so me servisi stali dobrega jurja...1050€, v to je vštet tudi vlki servis, ter tu pa tam kakšna malenkost, tako da jaz sem zgleda imel srečo in dobil eno izmed dobrih...

po vaših pogovorih tu, se mi zdi škoda da nisem takrat še kupil loto srečke :lol:
silver_line
Alfa Member
Alfa Member

Nakup rabljenega avtomobila je loterija. Lahko kupiš uvoženega z xy kilometri pa bo delal bp, ali pa preverjenega in boš imel probleme. Imamo namreč doma alfo 159, realni km, prvi lastnik pa se je menjalo že precej stvari, vključno s turbino. Naredilo se je pa cca. 30000km. Tako da pravila ni..
Avto je samo prevozno sredstvo...Itak! :)
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

ARfan napisal/-a:mogoče imaš pa srečo in začne crkovat vse po spisku že kmalu po nakupu, po par 1000km prevoženih tako kot mojemu znancu :D .

Kot jaz, pol pa zmečem v 1500€ avto 2500€.
Zato pa kompiciram in priklapljam na računalnik tud keremu prodajalcu in tud fizični osebi rečem: "Nena me jebi nekaj, ker nisem fukjen. Obrno se bom pa šel, če ti kaj ne paše"
Ljudjem s katerimi gremo pogledat dotičn avto pa se to dopade, ker se ne pustim naf**at. In ne je_em več nobenega, ki mi pametuje.
Kot primer:
V Bistrici mi je rekel, da je avto sprejel kot del plačila in, da se ni vozil z njim,
Pol mi začne dopovedovat, da avto ne kadi niti malo in to na grd način.
Ko sem mu stopl na 1M in mu razpi**an rekel:
Kak mi lahko trdiš v nedogled, da avto ne kadi, če se nisi vozil z njim?? Kak?? Nena mi govori nekaj.
Jebmu ha?? Komplicirat je treba in če imaš za benz pol ali ne.
Za svoj denar potegnit najboljše ven. To je pravilno!
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Zaklenjeno
  • Informacija