Zimske gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
kosir
Alfa Member
Alfa Member

je že kdo naročal gume s te strani: http://www.gume-popgom.si/
če ja, kako ste zadovoljni?
cebelica
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: AR 159 SW 2.4 JTDm
Fiat G. Punto
Kraj: Ljubljana

kosir napisal/-a:je že kdo naročal gume s te strani: http://www.gume-popgom.si/
če ja, kako ste zadovoljni?
Naročala, mislim da pred začetkom lanske zimske sezone. Kar se njih tiče je bilo vse OK, korektno. Kar se tiče dostavne službe, s katero so takrat (ne vem če še) sodelovali - katastrofa! Na e-mail sem dobila že račun, kjer je pisalo, da so bile gume dostavljene pred dvemi dnevi. Seveda, doma nobenih gum, nobenga listka, nič...kličem na popgom, mi da telefonsko številko dostavne službe. Kličem njih (seveda popizdim) in mi pravi, da so poizkušali dostaviti, da so me večkrat poizkušali poklicati na mobitel (a nobenega neodgovorjene klica nisem imela), ipd. Potem so uspeli naslednji dan dostavit brez problemov...še vedno je bilo pa na dostavnem listku napisano s kulijem, da so klicali in se nihče ne javi :roll:

Aja, je bil pa smeh, ker sem klicala zvečer na popgom in se je javil avtomatski odzivnik, kjer je neka Fata s "fužinskim nagŁasom" razlagala, kakšen je njihov delovni čas. #-o :lol:
Uporabniški avatar
gapi
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

ali ima morda kdo izkušnje z zimskimi gumami falken http://www.gume-direkt.com/cgi-bin/rsho ... p=R-239082
sasoz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa 156SW 1.9 16v
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Jst bom za zismke vzel akr nokian wr D3, bomo videli kako se bodo obnesle, baje da niso slabe gume.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

sem v precepu: za 225/45/17 hvalijo Kumho v tej temi, jaz pa bi ostal kar na preverjenih Michelinkah. 105 vs 155 eur. Pri gumah ne bi sparal, torej ce so Michelinke dosti boljse (obraba me ne zanima), bio jih raje vzel. Mnenje?
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Jz mam že 5 - to sezono Michelinke. Pilot Alpin PA3 sem bil res prezadovoljen. Zdaj sem recimo klaso nižje na A4 in so tudi super gume po parih tednih uporabe...

Kaj se splača pa težko rečem
forplan
Alfa Member
Alfa Member

Da objavim še v pravo temo...

Po pregledovanju vseh tem sem samo še bolj zmeden...
Rad bi, da bi mi svetovali, katere zimske gume bi bile najbolje zame.

Sem novopečeni lastnik Alfe 159 :)
Ker je treba Alfo spravit na velik servis je malo panike glede denarja še za gume, zato iščem gume do okrog 75€ 205/55/16

Zanima me, če sta ti dve gume v redu, ustrezni oziroma kaj bi bilo lahko narobe.

http://gumexl.net/sava-sava-eskimo-hp-2 ... 44256.html

http://gumexl.net/debica-debica-frigo-2 ... 45481.html

http://www.nakupovanje.net/izdelki/avto ... pnevmatika

Mii je prioriteta, da je guma dobra v snegu, ker imam od doma klanec in so vedno problemi, ko zapade novi sneg. Rad bi, da se nebi hitro obrabila, ker ne delam veliko km in bi jo lahko tako imel za več sezon.

Slišal sem, da naj bi se Sava hitro obrabljala, kaj pa druge? in naj ne bi bila za tako težek avto.
Bridgestone naj ne bi bila za sneg.
Debica frigo 1 sem imel na Fiat Bravi, v manjši dimenzijo, vendar nikoli ni bilo problemov

Lp

p.s. sorry za dolgo sporočilo :)
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Jaz imam isto dolg klanec pred hišo in sem probal sava eskimo, uniroyal, continental in alpin...vse sem v eni sezoni zvozil, edino alpin bom očitno imel še za letos, s tem da je bil alpin tudi daleč najboljši za v cel sneg..no tudi continental (mislim da wintercontact ali kakšna je bila oznaka 2 leti nazaj), ampak samo na začetku, ker nisem vzel z xl letvijo in sem notranje robove potrgal v pol zime, potem pa ni šlo več najboljše..

So pa continental in michelin žal še enkrat dražje od teh, ki sedaj gledaš...ampak jaz bi v tvojem primeru dal spredaj najboljše, zadaj pa ene poceni...če boš seveda vozil po snegu kot po jajcih, jaz npr. ne tvegam v zimskih razmerah in vozim kukr se pač da počasi...
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

@forplan
Toyo sowprox je dobra guma, sem jo imel že na 156 zdaj na mondeotu, lepo se obnaša na težjem avtu, dober oprijem na mokrem, v snegu je tud dobra, malček glasna ko je suha cesta. obraba ni pretirana. imam isto dimenzijo kot ti in je bila 68€. za moje pojme top zimska guma 8)
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Kraj: Mozirje

Barum Polaris 3 al tak nekak.Nebom govoril o nekih presežkih, je pa solidna guma in izredno tiha. Predvsem pa so bile nove na avtu ko sem ga kupil :D
Moje Alfe nezna noben popravit!
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Bridgestone Blizak 205/55 R16, stare 1 mesec.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

Nalite Zakrajšek 165/65/13
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Košir, ti to resno?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
zvitafeltna
Alfist
Alfist

MaStr napisal/-a:Košir, ti to resno?
Za pandico samo najboljše :)
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

jup.

Če mi pa dobiš zimake z 1cm grobega profila kupim pa tiste...

itak ne gre panda več ko 130, avtocest ne vid, drži se pa 56x bolje kot 8let stare savske gume ko so ble prej gor
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Odgovori
  • Informacija