Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Majstergtv tuki se moram pa strinjat s tabo.
Težka je. In ponavadi to govorijo debeluhi. Pobdite na dieto in bo lažja.
Dajte pogledat 159ko ali brero. Gre za konkreten avto z predimenzioniranim podvozjem, tezkim motorjemin cel kup enih stvari, predvsem eko in varnostnih ki vplivajo na težo.
Toda konkurenca v tem razredu ni nič lazja.
Bumblebeeji ne primerjajte alfe 156 in 159. Kot bi primerjal osla in konja. Gre za vecji avto in logicno da je tezji. Imel sem 156 129 kw in imam 159 154kw. Razlika v tezi je 200 kg. Ampak voznja ni cisto nic manj dinamicna. Le obcutek v 156 sem imel da bom poletlel, ker je vse ropotal v 159 pa je neprimerno bolj miren obcutek pri vizokih hitrostih, slabih cestah v ovinkih.
Sploh pa recimo 159ka nikoli ni bila narejen kot športni avto ampak bolj druzinski s pridihom sportnosti.
Itak pa koga moti da so 159, brera pretezke lahko kupijo C4 če imajo denar al pa hondo kvik letnik 90 ki je imela 10 deciton pa ne vem kolk oslov.
Bulšitanje o teži pa raje prepustite shujševalnim centrom ali pa pite activia ali actimel in jejte becel margarino. Pa več joške glejte, mendaja pokurte kalorij za cel trojanski krof.
NejcKo
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 156 2.4 jtd 20v
Kraj: Depala vas

Pa smo spet pri porabi in kilah pri določenem modelu v temi, ki nima nič v vezi s tem :(
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Po drugi strani, če smo že pri Breri, saj tudi GTV-jka, kot predhodnica, za tisti čas, ni bila ne vem kako lahek avto.
Tako je, GTV je bila pretežka - standardni avto z 2.0 TS motorjem je znesel konkretnih 1470 kg + voznik, kar je za 150 konjičev bore malo. Še huje jo je odnesel Spider - ta je imel gromozanskih 1600 kg, mogoče je bilo imeti tudi 1.8 TS.

Čeprav so kao vgrajevali materiale, da bo lažja: prednja havba iz plastike, zadaj alu podvozje, alu šasija - delno ... je avto bil resno pretežek, vsaj za kakšnih 200 kg, morda kaj več.

Dogajalo se je, da je bil 2.0 TS prešibak v nizkih obratih, sploh z mesta (po mestu in v klanec je groza), 2.0 TB je imel čuden kik turbine, 2.0 pa je bil izjemno težak v nosu in je silil naprej. Pri hitrosti so super avti, začetek je bolj klavrn (3.0 in 3.2 sta tu izvzeti).

Vseeno pa so bili to raketa-avti za tisti čas - leto 1995. Cena je bila ubijalska, ampak vožnja z njimi pa je tudi užitek, napram kakšnemu TT-ju. Še danes veljajo za super avte (kdor ve, da obstajajo) in za brezčasen dizajn. Za recimo TT-ja tega nikakor ne moreš reči. Vidi se jim, da so bili ti avti delani za 110+km/h in za hitre ovinke, ker šele takrat pridejo do izraza. Plus tega ima 3.0V6 zvok kot redkokateri drug avto, še dandanes.

Podobno je po moje z Brero ali pa bo. Super lep avto, izjemna notranjost, žal je tovarna kiksnila z ameriškim motorjem, to je priznal tudi sam šef, toda 2.4 JTDm in 1.75 Tbi sta super motorja, Tbi je tudi že lažja za mislim da preko 100 kg napram prejšnij seriji. Verjetno bo klasika; sigurno prej kot ostala šara na cesti.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

V glavnem še vedno priporočam nakup 159ke.tistemu ki se odloča med DA in NE.
Vozil in gledal sem veliko avtomobilov in po mojem mnenju je 159ka zagotovo best buy, daleč največ avtomobila za denar. Konkurencni avti so vecinoma drvarnice in nič kaj lažji. Primerjava passat 1.9 in 2.0 sta tam tam kot alfa 1.9 in 2.0. 2.4 pa je tezja ampak je fumfcilindrični cvajrorar kar nekaj nanese. Insignia za kilo kruha lazja enako A4. Bmw 3 je lažji ampak je precej skret napram 159ki. 5ka pa je ze visji razred in vec primerljiva.
V glavnem go for it, kdor se odloca in ne prijemat za budelajščine kot je težka krava in da ne nastevam ostalega.

Edino kar ji verjetno pravi alfisti zamerijo je izjemno slaba vodljivost oz. okretnost pri zelo majhnih hitrostih. Pa se tega se navadis.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Mene pa zanima kaj je tolk bolsega pri 159 napravm bmw 3. Gledam oba karavana. Moc motorja mi ni vazna. Pri bmw mi je kul imidz,159 je cenejsa. Bojim se da cez 3,4 leta 159 ne bo vredna nic, bmw se nekako plava s ceno. 159 v italiji so na pol zastonj, 08 letni dobis za 5 jurjev, bmw bi bil starejsi,verjetno tudi z manj opreme.
zvitafeltna
Alfist
Alfist

Miholl napisal/-a:Mene pa zanima kaj je tolk bolsega pri 159 napravm bmw 3. Gledam oba karavana. Moc motorja mi ni vazna. Pri bmw mi je kul imidz,159 je cenejsa. Bojim se da cez 3,4 leta 159 ne bo vredna nic, bmw se nekako plava s ceno. 159 v italiji so na pol zastonj, 08 letni dobis za 5 jurjev, bmw bi bil starejsi,verjetno tudi z manj opreme.
Ker sprašuješ na tem forumu, bo odgovor sigurno v smislu: Je lepa pa ma dušo, bemfl je pa grd. Po pravici povedano: edina stvar ki alfiste moti pri bmw-ju je napačen znak. Če bi bil kačon na havbi bi bil lep avto, tako je pa kontejner,... itd :lol:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ma dobr lepota je relativna. Bl sm mislu kot avto kot celota. Rwd,kufer,menjalnik,prostornost,prakticnost,ergonomske resitve,stroski vzdrzevanja...
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miholl napisal/-a:Mene pa zanima kaj je tolk bolsega pri 159 napravm bmw 3. Gledam oba karavana. Moc motorja mi ni vazna. Pri bmw mi je kul imidz,159 je cenejsa. Bojim se da cez 3,4 leta 159 ne bo vredna nic, bmw se nekako plava s ceno. 159 v italiji so na pol zastonj, 08 letni dobis za 5 jurjev, bmw bi bil starejsi,verjetno tudi z manj opreme.
Jaz osebno ce sem iskren nimam nic proti nobeni znamki.
Bom ti pa vseeno skusal odgovoriti.
Bmw 3 vs. Alfa 159 in pa govora je o rabljenem avtu, da ne bo pomote, pa recimo 5 let starem.
.
Alfo dobis med 6000-10000 eur, bmwja 12000-20000.
Cez 5 let bos za alfo dobil cca. 3000 za bmwja pa 6000. Ce vzamemo povprecno izgubo vrednosti pri alfizgubis 5000 pri bmwju pa 10000.
Torej kdo bolje drzi ceno. Za razliko 5000 eurov pa lahkk zanenjas prakticno vse vitalne dele na alfi.
Ajde lepota je zelo subjektivna.
Psiholoski obcutek v bmwju je verjetno za zakompleksance boljsi.
Vozne lastnosti so absolutno na strani alfe.
Okvare, bmw 3 nekatere izvedbe so bistveno bolj pokvarljive od 159ke, ce pa na alfi kaj crkne pa ne pozabimo da nam je ostalo 5000 eur za servise.
Prostornost je isto sranje, alfa celo malo vecja.
Imidž in zaupanje v bmwja sem ze opisal da je stvar osebnih kompleksov.
Aja poraba primerljivo enako mocnih motorjev je pri bmw malce nizja. Nikakor pa ne 3 litre.
Primerjat je treba recimo 2.0 jtdm in 320ko s 177km. Poraba tam/tam
V glavnem bmw nima niti ene prednosti.
Druge znamke in vecji prtljažnik. WTF, a ti veš kaksen kuferam ima šele kombi ali pa tovornjak.
Nekdo drug pa naj napise primerjavo z kaksnim drugim avtom.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Alfo gledam za 7.5 (2007/08),bmwja(2006) za 8k, razlike je ena do 2 leti v prid alfi. 10 let stare alfe so slabe ali dobrega 2 jurja, 12 let stari primerljivi bmwji pa vsaj 20 do 50% vec,torej pomoje bo bmw vec vreden cez 5 let,kljub temu da bo starejsi.
Poraba bo tam tam,dizl pac.
3jka pravijo da je utesnjena, 159 mi znotraj deluje vecja. Preverit moram se prtljaznika,moti me stopnica pri 159,nevem a je pri 3jki tudi.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

BMW je lažji, bolj dodelan tehnično (očem skriti detajli), mal manj dodelan kar se tiče očem vidnih stvari (sicer subjektivno), motor je bolj prožen od 2.0 JTDm in tudi skoraj 1l varčnejši.

Je pa precej dražji, tako da ta teorija da boš izgubil full več denarja na alfi nekako ne pije vode. Če gledaš procentualno BMW in Alfa izgubljata zelo podobno, razlika je da nov BMW stane 38k, alfa pa 28k...

Še glede porabe:

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ja nov normalno vec zgubi, ampak to me ne gane,ker kupujem starega,kjer pa ni tolko razlike v nabavni ceni,oz ni razlike v ceni,ampak v letniku. Zdej pa ce je avto star 6 ali 7 let mi pa ni lih relevantno ker je v obeh primerih pac star. Cene 2002 alfe in 2001 bmwja,je pa kar razlika...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Moj pogled na obe opciji:

159:
- bolj dodelana notranjost (v smislu izgleda in počutja za volanom, instrumenti obrnjeni proti vozniku), bolj udobni sedeži, zadnja klop je uporabna za sedenje
- zunaj lep dizajn
- slab menjalnik (vsaj na 1.9), trdo pretikanje, pač občutek težkega prestavljanja
- prednji pogon

BMW3: (govorim za navadno verzijo, ne za kakšno M opremo ali kaj podobnega)
- notranjost preveč monotona
- sedeži neudobni, sploh zadnja klop
- super menjalnik
- zadnji pogon meni osebno ne sede (sploh ne pozimi zaradi milijona elektronike potrebne za normalno vožnjo)
- števci so dobri, pregledni

O okvarah in ostalemu je brezpredmetno razpravljat, ker ima vsak model svoje hibe, to je potrebno vzeti pač v zakup - kupuje se rabljen avto z večinoma nepopolno in neznano servisno zgodovino za 1/3 cene novega ali manj.

Ob tem naj povem, da sem 191 cm, morda je tistim, ki so manjši, kateri model bolj pisan na kožo v obratnem smislu. Jaz si v 3 nisem in nisem mogel najti prave pozicije, zadaj pa sploh ne, ker sem udarjal ob strop, s koleni pa v sedež. M sedeži so super, ker so nastavljivi v vse smeri. Toda 3 z M opremo je uhuhu in bi raje vzel 159 Ti, čeprav mi je tudi običajna 159 super avto za vozit, morda sem pričakoval malo manj trdo podvozje, pri obeh.

O izgubi na vrednosti pa je brezveze razmišljat, ker vsak avto izgublja na vrednosti, razen oldtimerjev in zbirateljskih kosov. Če bi rad imel Alfo, ki dobiva na vrednosti, potem je edina nova opcija 8C ali kakšna 33 Stradale, pri BWM-ju pa M izvedenka brez rje ali kleparskih del zadaj (ali pa Z modeli).
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Med isto starim BMWjem in Alfo s približno istimi kilometri je precej več kot pa "jurja" razlike.

Recimo tole so "najcenejši" primerki 2007, do 150.000km, dizl:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7804424&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7791707&show=1

Če pa vzameš leto ali dve starejšega BMWja z več kilometri potem so pa cene res lahko blizu. Samo to je primerjanje hrušk in jabolk.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

@alfa_samec:
ce je pri 159 zadnja klop uporabna za sedenje, pri 3-ki pa ne, kaksno klopco ma sele trojka?
156 ima uporabne zadnje sedeze, 159 pa za moje pojme samo za otroke, pa nisem velik...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sicer ne vem kako nekateri sedite/ležite za volanom, vendar sam nisem pri 159 občutil nekega pomanjkanja prostora, se povsem normalno sedi, res pa ni dnevna soba.
Zaklenjeno
  • Informacija