Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

Mogoče bo čas, da greste vsaj na testno vožnjo s kakšnim novejšim Vulvotom ;)
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

men je pa čist fajn vse kr ma....ne pogrešam nč.....edin muziko bo treba mal pojačat ...kmal bo subwoofer not padu, drgač je pa zame avto snova....ta vikend sem šou še na prvi potop z njo in sem spravu vso robo not....

de best je

:wink: :wink:
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Fiat Punto MK2 1.2 2003

Damijan napisal/-a:
JUG napisal/-a:... In raje imam bolj varen avto, ...
Štejejo samo zvezdice v glavi! :wink: Če teh ni, potem...

S temi kvazi neuporabnimi dodatki in pomagali v avtu so naredili idiote iz voznikov!
Tocno tko !! To je avto za vozit in nimas casa vkljaplat teh pripomockov in el. bombonckov.

To nas poneumljani in dela lene.
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

Verjetno je folk v 70ih in 80ih tut zelo jambral kako ABS poneumlja voznike in kako je oh in sploh bolje brez tega ...

Pa vsi se tut pritožujete nad klimo. Kaj rabiš sobno temperaturo v avtu- avto je za vozit ne pa za sedet brez švicanja

Pa še bi lahko našteval...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Jaz teh sistemov ne vidim kot potuho nesposobnim voznikom.
Gre se preprosto za to da se tudi najboljšemu vozniku zgodi, da kaj spregleda, ni 100% pri stvari (misli odtavajo)...

Kdor reče da se mu to še ni zgodilo, laže.
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

sasoz napisal/-a:
carlo napisal/-a:
sasoz napisal/-a: Pa ni mi jasno zakaj bodo dali v FL švohnejši dizelski motor?
To ni čisto res, švohnejšega so pojačal za 10 konjev. V ponudbi ostaja tudi močnejši dizel. 8)
A ne bo namesto 170konjski 150?
Močnejši dizel ostaja. 8)
TribesMan napisal/-a:Jaz teh sistemov ne vidim kot potuho nesposobnim voznikom.
Gre se preprosto za to da se tudi najboljšemu vozniku zgodi, da kaj spregleda, ni 100% pri stvari (misli odtavajo)...

Kdor reče da se mu to še ni zgodilo, laže.
Je pa res, da so vsi ti "varnostni bombobnčki", lahko tudi potuha, da ti misli prevečkrat odtavajo, ker se preveč zanašaš na njih.

Ne me narobe razumet, sam sem za napredek v vseh smereh. 8)
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Teh stvari ne rabimo, nam pa olajšajo, so pa za izdelovalce pač neke vrste marketing. Kako ti bi prodali novi model, če bi imel isto opreme kot prejšnji? :)
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Dejch napisal/-a:Teh stvari ne rabimo, nam pa olajšajo, so pa za izdelovalce pač neke vrste marketing. Kako ti bi prodali novi model, če bi imel isto opreme kot prejšnji? :)
VWju to uspeva že 15 let :D
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Damijan napisal/-a:Štejejo samo zvezdice v glavi! :wink: Če teh ni, potem...

S temi kvazi neuporabnimi dodatki in pomagali v avtu so naredili idiote iz voznikov!
Mal ste zašli od moje izjave!
Torej, kaj sem mislil z mojim citiranim postom?

Ljudje se preveč naslanjajo na tehnologijo in brezskrbno delajo vse drugo, ker jih bo tehnologija sama po sebi rešila! Torej, gremo s klijotom, 5 zvezdic, iztiriti en hitri TGV, sej bomo preživeli!

Da pa je zaradi nove tehnologije manj smrtnih žrtev je pa tudi en nateg, ker sem raje mrtev in ne obremenjujem svojcev in sistema, kot pa da sem dolga leta "rastlina"!
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Morda pa bi bili bolj varni na cestah, če ne bi kupovali izpite v avtošolah?
anz3
Alfa Junior
Alfa Junior

Če bi imela več "aktivnovarnostnih" elementov in bila posledično vsaj kakšnih 3k € dražja pa spet ne bi bilo prav.

Drugače pa glede na to kako obstoječi vgrajeni sistemi delujejo, bolje, da jih je manj. Nadležno piskanje ob nepripetem varnostnem pasu, npr. ko sopotnik želi na hitro iztopiti in se odpne še preden se avto v celoti ustavi (dobro, da se piskanje da na enostaven način izklopit), od začetka über preobčutljivo vklapljanje vseh 4 smernikov (neprecenljivo kakšen cepec izgledaš, ko prideš malo hitreje proti ovinku, začneš močneje zavirat in se prižgejo vsi 4je smerniki - na srečo je bilo to z enim od softwarskih popravkov izboljšano), tempomat, ki pospešuje kot stara mama, blue & me, ki se kar naenkrat odloči, da ključkov ne bo več prepoznal.... Sicer so vse to malenkosti, ki niso kritične in ne najedajo preveč močno (predvsem zato ker niso konstantno prisotne ampak se zgodijo od časa do časa), ampak ob več sistemih bi bilo teh malenkosti več in bi počasi vse skupaj začelo precej najedat.
Uporabniški avatar
SchumacherM
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

Za vse te stvari za katere nekateri jamrate, so na voljo v Lancii Delti. Alfa je športna, čistokrvna znamka. Lancia je udobje, luksuz in igračke. Fiat pa za vse ljudi nekaj.

Vsaj takšna je filozofija FLAR grupe, koliko jim pa uspeva je pa drugo. Dejstvo je da Giulietta gre po svoji poti in vkolikor bi se zadrtost naroda po Sloveniji in tudi Evropi malo sprostila, bi avto letel iz fabrike. Tak pač je kakor je.
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

SchumacherM napisal/-a:... in vkolikor bi se zadrtost naroda po Sloveniji in tudi Evropi malo sprostila, bi avto letel iz fabrike. Tak pač je kakor je.
Tu pa se strinjam. Ker pred njo nisem bil nek Alfa fan. Samo problem je ko vsak, ki jo vidi pri meni reče: joj to crkuje, joj alfine mašine se grejejo, ... v glavnem kr neke stvari.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Fiat Punto MK2 1.2 2003

godlike napisal/-a:
SchumacherM napisal/-a:... in vkolikor bi se zadrtost naroda po Sloveniji in tudi Evropi malo sprostila, bi avto letel iz fabrike. Tak pač je kakor je.
Tu pa se strinjam. Ker pred njo nisem bil nek Alfa fan. Samo problem je ko vsak, ki jo vidi pri meni reče: joj to crkuje, joj alfine mašine se grejejo, ... v glavnem kr neke stvari.
In ce to premostijo in jo peljejo, alfa virus zacne pocasi delovati... ;)
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Večino okuži kar lep virus, ki se mu reče virus povprečja (VW, Toyota ipd.) :)
Odgovori
  • Informacija