problem z žarnicami

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
ajznpon
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,ipri alfi 156 sw iimam problem z žarnicam ,ta kratke mi skoz crkujejo pa sem menjal že vse sorte znamk ,med drugim tudi obe hkrati ampak mi vseen prej kot v tednu dni crkne.Spraševal že vse mogoče tudi enmu samooklicanemu avtoelektričarju pa ni nč najdu ,je reku da sem slabe kakovosti žarmnice kupil.Zdej sem si pa mal čas uzel in po brskanju po vašem forumu in zasledu ,da bi lahko bli konektorji kje slabi.Zato sem dol snel odbijač in luči ,vse konektorje prešpical z wd40.Pri demontaži odbijača se mi je odtrgal zgornji vijak pri koloteku,so pa neke čudne matice in nevem kako naj to saniram,zato bi prosil kakšnega majstra d,da mi svetuje in za kašnega avtoelektričarja .Sem iz okolice lLjZraven sem hotel prilimat sliko za kateri vijak gre pa mi nikakor ne rata..lp[/img]
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

amm malo sem zmeden, si problem s žarnicami odspravil in imaš probleme z vijaki .... ali imaš probleme z obojem skupaj ..

v glavnem pa .. glede žarnic WD40 NI za kontakte (ja stari mački ga uporabljajo) a večina ne ve da je masten in ta maščoba ovira pretok elek. toka ... uporabi KONTAKT sprej !!
drugo kot drugo ja po vsej verjetnosti imaš kontakte uničene .. ali pa slabo maso !!! preveri malo žice ali so sploh še cele .. al se kje kaka cmari

pa vsekakor menjaj obe žarnici hkrati če ena pregori menjaj obe .. drugače boš eno novo in eno staro uničil

glede koloteka .. nebi vedu kaj ti svetovati kot vezice če mislim na pravi vijak
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
ajznpon
Alfa Junior
Alfa Junior

Problema z žarnicam nisem rešil ,bom pa prešprical s kontakt sprejom,pol bom pa vidu če bo kaj bolje.Vijak je pa tist ki je torks ,ki drži odbijač in prides do njega od spodaj in je prvi pri koloteku,če mi poveš kako naložiti sliko da jo naložim gor
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

sliko naložiš čisto preprosto ... shraniš jo nekam na splet (npr: shrani.si)
ter od tam kopiraš link za forum ... ki izgleda nekako takole
[img]direktni%20link%20do%20slike[/img]
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
Simon156
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenija

Glede žarnic ti priporočam d ugradiš not eno elektronko k pobira napetostne špice, je čist enostavna za montazo stane pa tm 10e
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Tolmin

Glede sraufa pa al kontaktiri uporabnika 75 3.0 V6 za rablenga, al pa za novga na Avto Triglav oz na kak pooblasceni servis
ajznpon
Alfa Junior
Alfa Junior

šrauf sem zrihtu,tako da sem ga prevrtu ,mojster klepar mi je pa dal druzga ,ker sam ge ne bi mogel ustavt ,ker rabš posebne klešče.Kje bi se pa dobilo tist prednapetostno zaščito?
Odgovori
  • Informacija