Zvok menjalnika - 1.9 JTDm 16V, 150KM

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
ĐoKc
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm
Kraj: Hrastnik
Kontakt:

Ali paše menjalnik od 1.9 16V na 1.9 8v... mogoče kdo ve koliko pridejo rabljeni menjalniki?... kr tale obnova je kr velik 600 ali pa še več...

Sem kr mal volo zgubo nad 159 :?
Alfa Romeo Giulietta
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ja, menjalnik je popolnoma isti.
Uporabniški avatar
Johnbesnil
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Jaz sem povsod klical in pod 500 ga ne moreš dobiti. Pa še ne veš kaj dobiš. Počakaj do srede, bom poročal kako bo...
Uporabniški avatar
ĐoKc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Jst grem pa dons do stepančiča da se en mehankar pele pa pove kaj bi lahko bilo...
Alfa Romeo Giulietta
Uporabniški avatar
Johnbesnil
Alfa Member
Alfa Member

Če jo bo samo zapeljal ti bo trdil vztrajnik 100%. Jaz sem peljal k 3mi in je vsak isto trdil. Zamenjal vztrajnika in je bilo isto. Mislim da je nekaj v menjalniku. ...diferencial.
Uporabniški avatar
ĐoKc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Olje si probal zamenjat? Jaz sem mislil še to verjanto...
Alfa Romeo Giulietta
Uporabniški avatar
Johnbesnil
Alfa Member
Alfa Member

Olje sem zamenjal. Dal sem 75w90 sintetično od Mobila. Cena ista kot motul gear 300. menjalnik je mehkejši, no tuljenje je še vedno bilo prisotno.
Uporabniški avatar
ĐoKc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Vidiš pri meni tuljenja ni... tak "tk tk" zvok ko stisnem sklopko pa ko spustim sklopko in ob dodajanju plina...

A negre tale olje noter sae 75w-85?
Alfa Romeo Giulietta
Uporabniški avatar
ĐoKc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Evo bil pri stepančuču in mi rekel, da ležaji noso zanič.. Peljala sma se pa po avtocesti v 5 in 6 prestavi 120Kmh. In je rekel če bi bili ležaji bi že orn brnenje bilo prisotno pri tej hitrosti.

Prejšn teden so meli glih en menjalni na remonti z zanič ležaji, in rekel je še, da je vzrok tega klika na ustrajniku kjer se tisti federčki rastezajo potem pa skup udarjo in od tam je prisoten ta klik zvok.

V sredo peljem zamenjat ole v menjalniku in pa neki dodatek mi bo dal zravem za zaščito ležajev...
Alfa Romeo Giulietta
Jonny
Alfist
Alfist
Kraj: Bled

ĐoKc napisal/-a:Ali paše menjalnik od 1.9 16V na 1.9 8v... mogoče kdo ve koliko pridejo rabljeni menjalniki?... kr tale obnova je kr velik 600 ali pa še več...

Sem kr mal volo zgubo nad 159 :?

Paše od 8v, paše tudi od opel astre h in zafire.

Ko sem iskal rabljen menjalnik pod 500 ga ni bilo (od alfe) od oplov jih pa še bolj cenijo od 800 naprej (vse z neznano zgodovino).
Od spredaj razbitih alf se pa dobijo tudi za 300 eur samo imajo večinoma počeno ohišje zgoraj pri nosilcu.

Na koncu ko potegneš črto se obnova menjalnika najbol splača in vsaj veš kaj imaš. Mene je obnova prišla malo manj kot rabljen menjalnik s tem da sem moral kupiti še en menjalnik (na srečo sem ga dobil z zanič diferencialom) ker mi je ležaj na ohišju razneslo in je posledično počilo ohišje.
Uporabniški avatar
Johnbesnil
Alfa Member
Alfa Member

Evo, avto pri mehaniku, načrtovan prevzem jutr. Opozoril sem da še diferencijal podrobno pogleda. Bomo videli...
Uporabniški avatar
ĐoKc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Poročaj ko dobiš nazaj...
Alfa Romeo Giulietta
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sem prebral tale tk tk.
Če se ne motim , ko sem bil pri mehaniku je imel en avto (škoda tdi) ki je takole delal. zanič je bil samo vztrajnik. Menjal pa mu je komplet sklopo, potisnega in vztrajnik ter olje v menjalniku. Če se ne motim za đabe. Ne razumem zakaj je za tele tdi dojčlanderje material tako poceni.
Uporabniški avatar
Johnbesnil
Alfa Member
Alfa Member

Jaz sem dal nov vztrajnik, sklopko ter potisni ležaj. In isto :S
Uporabniški avatar
fixy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 SW 1750 TBi
Kraj: Brežice

Sicer verjetno ni rešitev, ker ni na istem avtu, pa vseeno napišem če da komu malo za razmislek. Pred leti sem imel Fiat Stilo, kjer se je pojavlau tale tk tk. V bilo kateri prestavi, če si pospešil pa spustil je naredilo tk, pa dodal plin pa je naredila tk. Predvsem v prvi prestavi ali drugi čez mesto je bilo fejst očitno. Zaradi drugih razlogov sem menjal spodnji nosilec menjalnika(vgradil sem od močnejšega modela), nehal je avto tak vibrirat kot golf 2, kar je bil prvi razlog menjave tega nosilca. In hudiča, še ta tk tk je zginil. Sem bil srečen kot riba v vodi. :D Če komu to kej pomaga prov, če ne pa spreglejte :D
Lep pozdrav
Mitja :D
1998 156 2.5 V6
2006 159 3.2 JTS V6 Q4
2007 159 1.9 JTDm
2010 159 SW 1750 TBi
2011 159 SW 2.0 JTDm
Odgovori
  • Informacija